Bejelentkezés

Algyői Halászcsárda

Továbbküldés Megosztás FaceBookon

Elérhetőségek

Cím:
6750 Algyő
Vásárhelyi u. 53.
Telefonszám:
(62) 267383
E-mail cím:
Honlap:
Facebook:
Térkép:
Térkép
<
>

Általános információk

Típus:
csárda
Konyha jellege:
magyar-magyaros
SZÉP kártya:
elfogadóhely
Erzsébet utalvány:
-

Szolgáltatások

  • Gyevi ízek
    A csárda a 47-es fő közlekedési út mellett, Szeged és Hódmezővásárhely között található, mindkét várostól nagyjából 10 km-es távolságra, az algyői Tisza-híd szegedi lábánál. Az épület maga már a két világháború között is halászcsárdaként üzemelt. A jelenlegi vezetője, Barta László csárdagazda 15 éve üzemelteti a messze földön híres éttermet. Messze földön, hisz Szegedtől Debrecenig sokfelől érkeznek visszatérő vendégei, akik nem tudják elfelejteni a kitűnő algyői halászlé ízét. A hagyományos tiszai halételek a csárda vezető ízei. Így az említett filézett pontyhalászlé, amely a vendéglő "zászlóshajója", de főznek vegyes, korhely és harcsahallét is. Slágerételeik a filézett pontypaprikás túrós csuszával, a fokhagymás "szögedi" sült hal és a haltepertő. Az étlapon található ezen kívül harcsából, süllőből, kecsegéből és pisztrángból készült étel is.
    Barta László figyelmes ember, így gondol azokra is, akik nem szeretik a halat, ezért sertésből, borjúból, bélszínből, libamájból, pulykamellből készülő fogásokat is, de a vegetáriánusok sem maradnak éhen Algyőn. Vendégeiket mindennap délelőtt 10-től este 10-ig várják. Vállalják családi és vállalati rendezvények lebonyolítását 80 főig.
    Gundel Károly így vallott: "Nem is úgy érzem magam, mint vendéglős, aki pénzért italt és ételt árul, hanem mindig vendéglátó magyar házigazdának, akinek házát megtisztelik vendégei látogatásukkal." Ez az ars poeticája Barta Lászlónak is, aki nemcsak ételeivel, de személyiségével, ember -és életszeretetével is elkápráztatja azokat, akiknek szerencséjük van találkozni vele személyesen is.
    Természetesen Önnek is része lehet ebben az élményben, ha felkeresi az Algyői Halászcsárdát, ahol sok szeretettel várnak minden kedves vendéget.

Hozzászólások

Itt hagyhatsz üzenetet az étteremnek vagy véleményezheted azt. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Hirdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés