Bejelentkezés

Absolvent étterem

Továbbküldés Megosztás FaceBookon

Elérhetőségek

Cím:
1092 Budapest
Kinizsi utca 19.
Telefonszám:
+36 1 210 49 21
E-mail cím:
Honlap:
Facebook:
Térkép:
Térkép
<
>

Általános információk

Típus:
étterem
Konyha jellege:
nemzetközi
SZÉP kártya:
-
Erzsébet utalvány:
elfogadóhely
Árkategória:
közepes

Szolgáltatások

Asztalfoglalás

arrow A foglalás elküldéséhez kattintson a gombra, majd töltse ki az űrlapot.
Az Ön neve
E-mail címe
Telefonszám
Dátum
Időpont
óra
perc
Létszám
Egyéb megjegyzés
Captcha
  • Köszöntjük a klubban!
    Az ország első "kence-fice" éttermeként, specialitásunk a különböző - saját recept szerint készült - vega, húsos, halas és édes kenceficék sora helyben sütött péksüteményekkel és a szintén saját recept szerint készült üdítő limonádékkal, míg a borok közül kizárólag a Kárpát-medencei őshonos szőlőfajtákból készült magyar borokat kínáljuk, és ebből az egyre kedveltebb fröccs-variációkat és borkóstoló sorokat.

    Állandó kínálatunk mellett a reggeli órákban reggeli kencefice menüinket kóstolhatják meg. Álló asztalos részünket főleg a délben beugró környékbeli diákoknak, dolgozóknak és siető turistáknak ajánljuk, ahol akár gyorsan is elfogyaszthatják délimenü-kínálatunkat, mely egy levesből és különböző variációkban kencés falatkából (finger food) áll. Az éttermi, borozó rész a nap minden szakában kávéházként funkcionál, és főleg az esti órákban baráti vagy üzleti vacsorákhoz kínál teret úgy a galérián, mint a földszinti vendégtérben. Ezért étlapunkon megtalálják a kenceficéken kívül a grillezett hússzeleteket is.

    Az Absolvent nemcsak vendéglátóhely, hanem mint klub is működik, egyrészt a havonta változó - más-más borrégióhoz kapcsolódó - borkínálat, prezentációk, borkóstolók révén, másrészt az egész nap háttérzeneként szóló jazz zene révén, mely az étterem zeneművészeti szakértőjének, Kaszás Ferencnek az összeállításában ugyancsak időszakosan, megfelelő tematika alapján változik.

    Külön érdekesség az állandó fotókiállítás (Tátrai Zsolt: Szőlőhegyen jártam c. kiállításának képei). A falon függő képek hátoldalát eredeti ötlettel étlapként és itallapként is használjuk.

    A Ficsor Zsuzsa által tervezett étterembelsőt modern, az art deco-hoz közelítő hangulatúra terveztük. A belső tér kialakítása könnyed és kisméretű bútoraival, valamint a Szabadság híd megidézésével a '20-as évek műszaki és művészeti hangulatára, és egyúttal a lokálpatrióta Ferencvárosra is utal. A thonet székek és asztalok a vendégtársaságok igényeihez rugalmasan igazodhatnak, így az elrendezés meghitt tartózkodást biztosít egyedül állóknak, pároknak, családoknak és baráti-, üzleti társaságoknak egyaránt.
  • Kóstolja meg a kíváló minőségű, díjnyertes magyar borspecialitásokat, melyek kizárólag Kárpátmedencei őshonos szőlőfajtákból származnak, Ínyenc kenceficékkel, ropogós, frissen sült bagettel és croissant-val. Kínálatunk:

    4-boros borkostoló
    Királyleányka 2009 (Balla Géza Pincészet – Arad-hegyalja), Calvadosos avokádós ficefalat
    Arany sárfehér 2009 (Royalsekt Borászat – Kunság), Húsos-májas csirke ficefalat
    Hárslevelű 2008 (Borpalota Borászat - Mátra), Pisztrángfilés ficefalat
    Kövérszőlő 2009, édes, késői szüret (Bene Pincészet – Tokaj-Hegyalja), Karamelles ficefalat
    Ásványvíz

    4-boros borvacsora
    Királyleányka 2009 (Balla Géza Pincészet – Arad-hegyalja), Calvadosos avokádófice
    Arany sárfehér 2009 (Royalsekt Borászat – Kunság), Húsos-májas csirkefice
    Hárslevelű 2008 (Borpalota Borászat - Mátra), Pisztrángfilés kencefice
    Kövérszőlő 2009, édes, késői szüret (Bene Pincészet – Tokaj-Hegyalja), Diós csokoládéfice
    Ásványvíz, Fehér bagett, Barna bagett, Croissant

    6-boros borkostoló
    Irsai-Ezerjó gyöngyözőbor Frisecco (Frittmann Borászat – Alföld), Calvadosos avokádós ficefalat
    Budai zöld 2008 (Szeremley Birtok – Balaton), Padlizsános ficefalat
    Hanga 2010 Hárslevelű-Olaszrizling (Demeter Pincészet - Észak-Magyarország)
    Ménesi Kadarka rozé 2011 (Balla Géza Pincészet - Arad-hegyalja), Kapros lazacos ficefalat
    Matias Villányi Kékfrankos 2007 (Matias Borászat – Pannon), Mustáros sonkás ficefalat
    Tokaji Szamorodni 2008, édes (Szepsy Pincészet - Tokaj), Karamelles ficefalat
    Ásványvíz

    6-boros borvacsora
    Irsai-Ezerjó gyöngyözőbor Frisecco (Frittmann Borászat – Alföld), Calvadosos avokádófice
    Budai zöld 2008 (Szeremley Birtok – Balaton), Padlizsános kencefice
    Hanga 2010 Hárslevelű-Olaszrizling (Demeter Pincészet - Észak-Magyarország),
    Ménesi Kadarka rozé 2011 (Balla Géza Pincészet - Arad-hegyalja), Kapros lazacfice
    Matias Villányi Kékfrankos 2007 (Matias Borászat – Pannon), Mustáros sonkafice
    Tokaji Szamorodni 2008, édes (Szepsy Pincészet - Tokaj), Diós csokoládéfice
    Ásványvíz, Fehér bagett, Barna bagett, Croissant



    Kulturális kedvezmény

    Minden aznapra szóló színház- vagy koncertjegyet bemutató vendég a fogyasztásából 20% kedvezményt kap! (Ha múzeumlátogatás, színházi előadás vagy koncert előtt, ill. utána ülne le egy kis csevejre vagy egy kencés borozásra…
  • A vendéglátóhely étlapját megtekintheted PDF formátumban.

Hozzászólások

Itt hagyhatsz üzenetet az étteremnek vagy véleményezheted azt. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés