Bejelentkezés

Hagymás báránysült

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 25 dkg bárányhús, méz, 1 gerezd fokhagyma, almaborecet, rozmaring, kakukkfű, 16 db mogyoróhagyma, olaj, szójaszósz
Hagymás báránysült
Hagymás báránysült

Elkészítés

A bárányhúst kockára vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk. A rozmaringot és a kakukkfűkeveréket, a fokhagymát, az olajat, a szójaszószt, a mézet, az almaborecet és fél tk. sót összekeverjük. A húsdarabokat egy kisebb nejlon zacskóba rakjuk, ráöntjük a szószt, és lezárva legalább 2 órára hűvös helyre tesszük. A húst, kivesszük a szószból, és a mogyoróhagymával felváltva a nyársakra tűzzük. A nyársakat szabadtéri grillen vagy a sütőben grill programon megsütjük.

További hasonló receptek

Kenyérben sült sonka
A sonkát felrakjuk főni előző nap a hagymával, babérlevéllel és feketeborssal. Ha megfőtt, a saját főzőlevében hagyjuk kihűlni.

Másnap kivesszük a levéből, leszedjük a hálót róla, é alaposan leszáiíuk róa a nedvet papítörlő segítségével.

A kenyérhez felfuttatjuk az élesztőt a 2 kávéskanál cukorral elkevert tejben. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és alaposan kidagasztjuk a tésztát. Langyos helyen duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy a sonka kényelmesen elférjen benne, beletesszü, majd feltekerjük, és a végeit lenyomkodjuk.
Lekenjük a tetejét tojássárgával, megszurkáljuk pár helyen a tetejét. Hagyjuk újra kelni, amíg másfélszeresére megnő, majd előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon még további 10 percig sütjük (tűpróba).

Hagyjuk kihűlni, majd szép vékony szeleteket vágunk belőle.
Narancsos sonka
A félig főtt sonkát felszeleteljük. A tűzálló tálba úgy állítjuk be a szeleteket, mintha a sonka egy darabban lenne, a bőrős felével felfelé. 3 narancsot meghámozunk (a belső fehér héját is gondosan leszedjük), és a gerezdeket kockákra vágjuk. A sonkát körbe rakjuk a narancskockákkal. A maradék két narancsot félbevágjuk, levét kicsavarjuk, és elkeverjük a vörösborral, a mustárral, a szegfűszeggel, kis cukorral és borssal, majd egy teáskanálnyi reszelt sárga narancshéjat is hozzákeverünk. Ezzel a mártással úgy öntjük le a sonkát, hogy a szeletek közé is csurogjon belőle. A tálat lefedjük, és előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a sonkába beleszúrt villa könnyedén kihúzható. Időnként saját levével locsoljuk. Ha a sonka már teljesen puha, akkor a tál tetejét levéve, pirosra pirítjuk. (Vigyázzunk, mert a narancslétől és cukortól hamar pirul.) Ha cserépedényben készítjük, akkor a sonkát nem szükséges előre megfőzni, hanem a beáztatott cserépedénybe téve a mártással leöntjük, és hideg sütőbe tolva, takaréklángon 2 és fél-3 óra hosszat sütjük. A narancsdarabkákat csak a sütés befejezése előtt fél órával tesszük hozzá. Rendkívül finom, pikáns étel, amely mellé burgonyapüré illik leginkább, de kínálhatjuk burgonyafánkkal is.
Tormás csülök
Az előző nap hidegvízben áztatott csülköket kuktába tesszük, és 5dl vizet ráöntve puhárafőzzük, hogy a csontja kicsússzon belőle. Kicsontozzuk, és a bőrével együtt csíkokra vágjuk.Megkóstoljuk, ha nagyon sós felöntjük kevés vízzel, vagy félretesszük a felét és a maradékotvízzel felhígítjuk. (Az eltett, hűtőszekrényben tárolt füstölthús-lé sokáig eláll, és jó ízesítőleves vagy mártás készítéséhez.) Az olajon világosra pirítjuk a lisztet, majd felöntjük 2dl-nyicsülöklével. Állandó keverés közben sűrűre főzzük, majd ízesítjük borecettel és a közbenlereszelt tormával. Belekeverjük a tejfölt és a mandulát, jól felforraljuk, majd megkóstoljuk.Ha szükséges, csipetnyi cukorral megszórjuk. Melegen tartjuk. Tálalás előtt előmelegítünk egy tálat, közepére halmozzuk a csülökhúst, köré rakunk sós vízben főtt burgonyát, majd ameleg mártást rácsorgatjuk a tetejére. Kevés reszelt tormával és tejföllel díszítjük,,
Sárgatúró
A tejet felforraljuk, aztán elmorzsolva beletesszük a túrót és a sót. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük és a tejbe csurgatjuk. Folyamatosan keverjük, hogy le ne ragadjon. Amikor már jól összecsomósodott levesszük a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni.
Egy gézszerű lyukacsos kendőben leszűrjük, és szorosan összekötjük.
Hideg helyen felfüggesztjük,hogy jól kicsepegjen a leve úgy,mintha túrót készítenénk. Egy napig állni hagyjuk, kibontjuk a kendőből és szeljük.
Hűtőben tároljuk.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés