Bejelentkezés

Ropogós báránycomb

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 60 dkg báránycomb, 8 dkg liszt, 2 db tojás, 12 dkg zsemlemorzsa, 3 dl olaj, petrezselyem, só
Ropogós báránycomb
Ropogós báránycomb

Elkészítés

A báránycombot nyolc egyforma nagyságú szeletre vágjuk, nagyon enyhén kiveregetjük és megsózzuk. Lisztbe, habart tojásba, majd zsemlemorzsába bundázzuk és bő, forró olajba téve mindkét oldalát szép pirosra sütjük. A zöldpetrezselyem szárát eltávolítjuk, megmossuk, és tiszta asztalkendővel szárazra itatjuk. Kevés liszttel megszórjuk, vagy lisztbe mártjuk, ügyelve arra, hogy ne sok liszt tapadjon rá, és egy kisebb levesszűrőbe tesszük. A szűrőt a forró olajba merítjük, míg a petrezselyem kissé ropogóssá sült. Tálaláskor a frissen sütött burgonya mellé helyezzük a hússzeleteket, tetejére halmozzuk a rántott zöldpetrezselymet.

További hasonló receptek

Görög körözött fetával
A tojást megfőzzük, a feta sajtot villával összetörjük. Miután a tojás megfőtt, apró kockákra vágjuk, azután hozzákeverjük a görög joghurtot és a snidlinget, és a feta sajtot. A végén hozzá keverjük a borsot. Jó étvágyat kívánunk! Kali Orexi!
Skandináv halpogácsa
1. A mártással kezdjük: egy tálban keverje össze a majonézt az apróra vágott uborkával és kaprival, adja hozzá a többi hozzávalót, alaposan keverje el. Végül sózza, borsozza, és tálalásig tegye a hűtőbe. 2. Jöhet a halpogácsa: A halfiléket éles késsel vágja apró darabkákra, a kemény húsú halakkal sokkal könnyebb dolga lesz, mint a mállósakkal. 3. A feldarabolt halhoz adja hozzá az újhagymát, az elkevert tojásokat, a tejszínt, a zöldfűszereket és a citromlevet, az egészet óvatosan, de alaposan keverje össze. Most mehet bele a liszt, 2 tk só és szűk 1 tk bors. Ezzel is keverje el. 4. Készítsen elő két nagy, lapos edényt, az egyikben sül majd a hal, a másikban a krumpli. A krumpli alá dobja az 5 dkg vajat, a halpogácsák alá pedig a vaj+olaj keveréket, nem kell sok, nem bő olajban sül. 5. A megfőtt egész krumplikat kezdje el közepes lángon pirítani a vajon, a cél az, hogy mire a halpogácsák is kisülnek, aranybarnára piruljon. Ha elkészült, tálalás előtt szórja meg a felaprított kaporral. 6. A halas masszából a keze és egy evőkanál segítségével formázzon pingponglabdányi adagokat, tegye a serpenyőbe, ott a kanállal enyhén lapítsa el. Oldalanként 4-4 percre van szükségük közepes lángon.
Töltött tojás
A húsvéti ünnepi asztal méltó dísze lehet a gyorsan elkészíthető, mutatós és nagyon finom töltött tojás. Vágjunk félbe 6 keménytojást. Emeljük ki a sárgáját és keverjük simára 150 g tejföllel, sóval és borssal. A krémet osszuk három adagra. Az egyik adatok keverjük el 1 csokor finomra aprított bazsalikommal, 1 teáskanál citrommal és 1 evőkanál olajjal. A másik adagba tegyünk 2 evőkanál ketchupot és 1 kimagozott, finomra aprított friss paradicsomot. A harmadikat ízesítsük 1 teáskanál curryvel, 1 evőkanál mustárral és 3 evőkanál aprított metélőhagymával. Töltsük meg a tojásokat, majd petrezselyemágyon tálaljuk.
Tormás cipóban sült sertéscsülök
A füstölt csülköt félig megfőzzük, az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukros tejben, majd összegyúrjuk a liszttel, sóval, tojással, szükséges mennyiségű vízzel és a friss reszelt tormával, majd hagyjuk megkelni. A langyosra hűlt csülköt kicsontozzuk, a tormás kenyértésztába helyezzük, batyut formázunk belőle, s 160 fokos előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Közben elkészítjük az öntetet: natúr joghurtba frissen vágott snidlinget aprítunk, a sót, borsot, citrom levét, fokhagymát hozzákeverjük, majd hűtőben állni hagyjuk. Tálalhatjuk hidegen vagy melegen egyaránt. Harnos Zsuzsa / blikk.hu

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés