Bejelentkezés

Ropogós báránycomb

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 60 dkg báránycomb, 8 dkg liszt, 2 db tojás, 12 dkg zsemlemorzsa, 3 dl olaj, petrezselyem, só
Ropogós báránycomb
Ropogós báránycomb

Elkészítés

A báránycombot nyolc egyforma nagyságú szeletre vágjuk, nagyon enyhén kiveregetjük és megsózzuk. Lisztbe, habart tojásba, majd zsemlemorzsába bundázzuk és bő, forró olajba téve mindkét oldalát szép pirosra sütjük. A zöldpetrezselyem szárát eltávolítjuk, megmossuk, és tiszta asztalkendővel szárazra itatjuk. Kevés liszttel megszórjuk, vagy lisztbe mártjuk, ügyelve arra, hogy ne sok liszt tapadjon rá, és egy kisebb levesszűrőbe tesszük. A szűrőt a forró olajba merítjük, míg a petrezselyem kissé ropogóssá sült. Tálaláskor a frissen sütött burgonya mellé helyezzük a hússzeleteket, tetejére halmozzuk a rántott zöldpetrezselymet.

További hasonló receptek

Húsvéti sonka
Hagyományos húsvéti sonka: Sonkapác 10 liter vizet felfőzünk, az alábbi fűszereket beleszórjuk és még legalább jó fél órát főzzük. 80 dkg só, ( az eredeti receptben 10 dkg salétromsó is szerepel, de én kihagyom, mivel a só is tartósít, aki gondolja helyettesítheti borkőporral) 5 fej fokhagyma 1 csomag koriander mag 1/2 marék egész fekete bors 10 szem szegfűszeg 10 szem szegfűbors 10 db babérlevél Ezeket fedő alatt jól megfőzni, legalább fél órán keresztül. Főzés után kitenni hidegre, kihűtjük, a fokhagymát kiszedni belöle, a többi fűszert bennehagyni. Amikor teljesen kihűlt a 10 kilós sonkát csont nélkül beletenni és 30 napon keresztül mindennap megforgatni, majd spárgával betekerni, megfüstölni és szellős helyen tartani. Főzés előtt meleg vízbe kell áztatni este, majd reggel tiszta hideg vízbe feltesszük főzni. A főzővízben hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt a spárgát levágjuk róla, hidegre tesszük és szeletelhetjük.
Fűszeres répatorta mascarpone krémmel
Keverjük össze a lisztet a cukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a gyömbérrel, forgassuk jól össze a reszelt répával és a dióval/mogyoróval. Keverjük el alaposan a tojásokat az olajjal, majd keverjük hozzá a szárazanyagokhoz. A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába és a tésztát előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük készre. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Közben keverjük el alaposan a mascarponét a cukorral és a gyümölcslével, reszelt héjjal, majd hűtsük be. A kihűlt tortát vágjuk ketté, kenjük meg a krém felével, a másik felével pedig a tetejét. Tipp Díszíthetjük hajszálvékonyra szelt narancs- vagy citromkarikákkal, durvára vágott, pirított dióval vagy mogyoróval, csokoládéforgáccsal. Ha nincs kedvünk pepecselni, elegendő a krémet vastagabban, csak a tészta tetején elosztani. Krémesebb tortához használjunk több mascarponét, vagy ha frissen fogyasztjuk el, adjunk a sajtkrémhez keményre vert tejszínhabot - de ez esetben a cukor, a narancs/citromlé és reszelt héj mennyiségét is növeljük. //világkonyha.hu
Sonkás-tormás csirke
A csirkemellet csontjától és bőrétől megfosztjuk, majd nagyon vékony csíkokra vágjuk. A sonkát ugyancsak felcsíkozzuk. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra metéljük, és serpenyőben kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Rádobjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a csirkemell csíkokat, és néhány percig még tovább pirítjuk. Ha a hús minden darabkája megfehéredett, ráöntünk egy pohár vizet. Rászórjuk a Vegetát és a borsot, majd jól összekeverjük. Befedve puhára pároljuk. Ezután belekeverjük a sonkacsíkokat, a kukoricát és az ecetes tormát, végül pedig az 1 dl vízzel simára kevert lisztet meg a tejfölt ráöntjük a forrásban levő ételre. Kevergetve jól kiforraljuk, és ízlés szerint sóval meg csipetnyi cukorral ízesítjük. Sűrű mártás lesz alatta. (Ha mégsem elég sűrű, el kell párologtatni, vagyis nyílt lángon addig forralni, amíg jól besűrűsödik.) Szalmakrumpli és párolt sárgarépa illik hozzá vagy egyéb, ízlés szerinti körettel tálalható. Húsvétra való, igazi könnyű étel.
Tormás cipóban sült sertéscsülök
A füstölt csülköt félig megfőzzük, az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukros tejben, majd összegyúrjuk a liszttel, sóval, tojással, szükséges mennyiségű vízzel és a friss reszelt tormával, majd hagyjuk megkelni. A langyosra hűlt csülköt kicsontozzuk, a tormás kenyértésztába helyezzük, batyut formázunk belőle, s 160 fokos előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Közben elkészítjük az öntetet: natúr joghurtba frissen vágott snidlinget aprítunk, a sót, borsot, citrom levét, fokhagymát hozzákeverjük, majd hűtőben állni hagyjuk. Tálalhatjuk hidegen vagy melegen egyaránt. Harnos Zsuzsa / blikk.hu

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés