Bejelentkezés

Pikáns nyúlbecsinált, petrezselymes burgonyával

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár, 2 db babérlevél, 3 db kakukk fű friss vagy szárított, 1 kk keméyítő vagy liszt, 1 db paprika, 1 db pritamin paprika, 1 csomag petrezselyem, 3 db vöröshagyma , 1 db nyúl , 4 evőkanál ecetes gyöngyhagyma
Pikáns nyúlbecsinált, petrezselymes burgonyával
Pikáns nyúlbecsinált, petrezselymes burgonyával

Elkészítés

A felaprózott hagymákat olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt nyulat, és fehéredésig sütjük. Ekkor sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel,ízesítjük, és készre pároljuk. A főzési idő vége felé beletesszük a gyöngyhagymát, a felkockázott paprikákat, a kakukkfüvet és a petrezselymet is. Végül a keményítővel besűrűsítjük,és a petrezselymes krumplival tálaljuk

További hasonló receptek

Húsvéti bárányleves
A bárányhúst megmosom, kis darabokra aprítom, majd leszikkasztom. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, ezután a tűzről lehúzva, elkeverem benne a pirospaprikát. Ráöntök két evőkanál vizet, és a tűzre visszatéve, ráteszem a húsdarabokat. Folytonos keverés közben megpörkölöm, megsózom, ezután pedig kétliternyi vízzel felöntöm. Beleteszem a megtisztított és összezúzott fokhagymát, meghintem törött fekete borssal, és a húst puhára főzöm. A lisztet a tejföllel simára keverem, majd a forrásban lévő levest behabarom. Ismét felforralom, végül a megmosott, lecsöpögtetett, és nagyon finomra metélt kaporral meghintve, azonnal tálalom. (Aki szereti a tárkonyt, az ne kaporral, hanem tárkonnyal fűszerezze, és kevés citromlével, csipetnyi cukorral tegye még pikánsabbá a leves ízét.)
Töltött tojás
A húsvéti ünnepi asztal méltó dísze lehet a gyorsan elkészíthető, mutatós és nagyon finom töltött tojás. Vágjunk félbe 6 keménytojást. Emeljük ki a sárgáját és keverjük simára 150 g tejföllel, sóval és borssal. A krémet osszuk három adagra. Az egyik adatok keverjük el 1 csokor finomra aprított bazsalikommal, 1 teáskanál citrommal és 1 evőkanál olajjal. A másik adagba tegyünk 2 evőkanál ketchupot és 1 kimagozott, finomra aprított friss paradicsomot. A harmadikat ízesítsük 1 teáskanál curryvel, 1 evőkanál mustárral és 3 evőkanál aprított metélőhagymával. Töltsük meg a tojásokat, majd petrezselyemágyon tálaljuk.
Sárgatúró
A tejet felforraljuk, aztán elmorzsolva beletesszük a túrót és a sót. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük és a tejbe csurgatjuk. Folyamatosan keverjük, hogy le ne ragadjon. Amikor már jól összecsomósodott levesszük a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni.
Egy gézszerű lyukacsos kendőben leszűrjük, és szorosan összekötjük.
Hideg helyen felfüggesztjük,hogy jól kicsepegjen a leve úgy,mintha túrót készítenénk. Egy napig állni hagyjuk, kibontjuk a kendőből és szeljük.
Hűtőben tároljuk.
Húsvéti torta
A babapiskótát a csokoládéval, a vajjal és a rummal jól elkeverjük. A csatos tortaforma (24 cm átmérőjű) gyűrűjét egy tortatálra helyezzük, elosztjuk benne a masszát, és jól összenyomkodjuk. A töltelékhez a túrót, a tejfölt, a citromlevet és a porcukrot jól összekeverjük. A zselatint a tasakon található leírás szerint, de csak 250 ml vízzel elkészítjük, és hagyjuk kicsit kihűlni. Amikor a zselatin szilárdulni kezd, hozzákeverjük a túró-masszához. Ezután hozzáadjuk a rumot és a babapiskótát, és óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt is. A tölteléket a tortagyűrűbe öntjük, jól elegyengetjük, és 3 órára hideg helyre tesszük. Ha a torta teljesen kihűlt, a gyűrűt eltávolítjuk, és az oldalát félbe vágott eprekkel díszítjük. Néhány epret felszeletelünk, és nyuszifejet mintázunk a tortára. A tejszínt a habfixálóval felverjük, nyomózsákba töltjük (közepes méretű sima nyomófejjel), szemeket és pofácskát formázunk belőle. Az orrnak egy fél epret helyezünk fel. A csokitallérokkal szemeket, a spagetti tésztával bajuszt formálunk. Végül a babapiskótával megszórjuk. Fogyasztásig hideg helyen tároljuk. /Dr Oetker

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés