Bejelentkezés

Pikáns nyúlbecsinált, petrezselymes burgonyával

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár, 2 db babérlevél, 3 db kakukk fű friss vagy szárított, 1 kk keméyítő vagy liszt, 1 db paprika, 1 db pritamin paprika, 1 csomag petrezselyem, 3 db vöröshagyma , 1 db nyúl , 4 evőkanál ecetes gyöngyhagyma
Pikáns nyúlbecsinált, petrezselymes burgonyával
Pikáns nyúlbecsinált, petrezselymes burgonyával

Elkészítés

A felaprózott hagymákat olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt nyulat, és fehéredésig sütjük. Ekkor sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel,ízesítjük, és készre pároljuk. A főzési idő vége felé beletesszük a gyöngyhagymát, a felkockázott paprikákat, a kakukkfüvet és a petrezselymet is. Végül a keményítővel besűrűsítjük,és a petrezselymes krumplival tálaljuk

További hasonló receptek

Sonkás-tormás csirke
A csirkemellet csontjától és bőrétől megfosztjuk, majd nagyon vékony csíkokra vágjuk. A sonkát ugyancsak felcsíkozzuk. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra metéljük, és serpenyőben kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Rádobjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a csirkemell csíkokat, és néhány percig még tovább pirítjuk. Ha a hús minden darabkája megfehéredett, ráöntünk egy pohár vizet. Rászórjuk a Vegetát és a borsot, majd jól összekeverjük. Befedve puhára pároljuk. Ezután belekeverjük a sonkacsíkokat, a kukoricát és az ecetes tormát, végül pedig az 1 dl vízzel simára kevert lisztet meg a tejfölt ráöntjük a forrásban levő ételre. Kevergetve jól kiforraljuk, és ízlés szerint sóval meg csipetnyi cukorral ízesítjük. Sűrű mártás lesz alatta. (Ha mégsem elég sűrű, el kell párologtatni, vagyis nyílt lángon addig forralni, amíg jól besűrűsödik.) Szalmakrumpli és párolt sárgarépa illik hozzá vagy egyéb, ízlés szerinti körettel tálalható. Húsvétra való, igazi könnyű étel.
Hagymás báránysült
A bárányhúst kockára vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk. A rozmaringot és a kakukkfűkeveréket, a fokhagymát, az olajat, a szójaszószt, a mézet, az almaborecet és fél tk. sót összekeverjük. A húsdarabokat egy kisebb nejlon zacskóba rakjuk, ráöntjük a szószt, és lezárva legalább 2 órára hűvös helyre tesszük. A húst, kivesszük a szószból, és a mogyoróhagymával felváltva a nyársakra tűzzük. A nyársakat szabadtéri grillen vagy a sütőben grill programon megsütjük.
Garnélás-halas pite
A krumplit meghámozzuk, kevés vízben puhára főzzük. A vizet öntsük le róla, 12 dk vajjal törjük át, sózzuk, borsozzuk, 3 dl tejjel keverjük habosra és tegyük félre. Közben a halat kockázzuk fel, 4 dl tejet forraljuk fel egy nagy serpenyőben. Amikor forrni kezd tegyük bele a halat, a hagymát és babérlevelet, fedjük le és főzzük 6-8 percig. A halat tegyük tányérra. 12 dkg vajat olvasszunk fel egy serpenyőben, keverjük bele a lisztet, pár percig kevergessük, majd engedjük fel a maradék tejjel és keverjük simára. Folyamatosan keverve sűrű besamelt főzünk belőle, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá szerecsendiót is, végül a petrezselyem zöldet is keverjük hozzá. A halat egyenletesen osszuk el egy tűzálló tál alján, szórjuk rá a garnélát, helyezzük el a tojásokat rajta. A besamellt öntsük a tálba, egyenletesen fedje be a már benne lévőket, majd kanalazzuk rá a krumplipürét. A tetejét kócoljuk fel egy villával, a maradék vajat daraboljuk fel és szórjuk a tetejére. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarna.
Húsvéti sonkaleves
A füstölt húst előző nap hideg vízben áztatjuk. Az áztatólevet leöntjük róla, és 2 liternyi friss vízben feltesszük főni. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, míg annyira megpuhul, hogy a villa hegye könnyen beleszalad. A húst rostjaira merőlegesen nagyon apró kockákra vágjuk. Míg a sonka fő, az összes zöldségfélét megtisztítjuk, vékonyka hasábokra vagdaljuk, majd beletesszük a sonkalébe a finomra vágott vöröshagymával együtt. Ha a zöldség megfőtt, a vagdalt sonkakockákat visszatesszük a lébe. A lisztet és a tejfölt simára keverjük, a forrásban lévő levest behabarjuk, felforraljuk, majd hozzáadjuk a vörösbort. A levesestálba mert, forró levest elkeverjük a tejszínnel és a tormával. Különlegesen finom és kiadós leves.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés