Bejelentkezés

Pikáns nyúlbecsinált, petrezselymes burgonyával

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár, 2 db babérlevél, 3 db kakukk fű friss vagy szárított, 1 kk keméyítő vagy liszt, 1 db paprika, 1 db pritamin paprika, 1 csomag petrezselyem, 3 db vöröshagyma , 1 db nyúl , 4 evőkanál ecetes gyöngyhagyma
Pikáns nyúlbecsinált, petrezselymes burgonyával
Pikáns nyúlbecsinált, petrezselymes burgonyával

Elkészítés

A felaprózott hagymákat olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt nyulat, és fehéredésig sütjük. Ekkor sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel,ízesítjük, és készre pároljuk. A főzési idő vége felé beletesszük a gyöngyhagymát, a felkockázott paprikákat, a kakukkfüvet és a petrezselymet is. Végül a keményítővel besűrűsítjük,és a petrezselymes krumplival tálaljuk

További hasonló receptek

Hagymás báránysült
A bárányhúst kockára vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk. A rozmaringot és a kakukkfűkeveréket, a fokhagymát, az olajat, a szójaszószt, a mézet, az almaborecet és fél tk. sót összekeverjük. A húsdarabokat egy kisebb nejlon zacskóba rakjuk, ráöntjük a szószt, és lezárva legalább 2 órára hűvös helyre tesszük. A húst, kivesszük a szószból, és a mogyoróhagymával felváltva a nyársakra tűzzük. A nyársakat szabadtéri grillen vagy a sütőben grill programon megsütjük.
Sonkás-tormás csirke
A csirkemellet csontjától és bőrétől megfosztjuk, majd nagyon vékony csíkokra vágjuk. A sonkát ugyancsak felcsíkozzuk. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra metéljük, és serpenyőben kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Rádobjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a csirkemell csíkokat, és néhány percig még tovább pirítjuk. Ha a hús minden darabkája megfehéredett, ráöntünk egy pohár vizet. Rászórjuk a Vegetát és a borsot, majd jól összekeverjük. Befedve puhára pároljuk. Ezután belekeverjük a sonkacsíkokat, a kukoricát és az ecetes tormát, végül pedig az 1 dl vízzel simára kevert lisztet meg a tejfölt ráöntjük a forrásban levő ételre. Kevergetve jól kiforraljuk, és ízlés szerint sóval meg csipetnyi cukorral ízesítjük. Sűrű mártás lesz alatta. (Ha mégsem elég sűrű, el kell párologtatni, vagyis nyílt lángon addig forralni, amíg jól besűrűsödik.) Szalmakrumpli és párolt sárgarépa illik hozzá vagy egyéb, ízlés szerinti körettel tálalható. Húsvétra való, igazi könnyű étel.
Húsvéti kenyér
Kevés tejet megmelegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd megkelesztjük. A lisztet is megmelegítjük, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt, meghintjük liszttel, majd lefedve langyos helyen kelni hagyjuk. A többi tejet felfőzzük, majd megvárjuk amíg kihűl. A tojásokat felverjük, majd a tésztához gyúrjuk a tejjel, cukorral és vajjal együtt. Hozzáadjuk a mazsolát, mandulát és a citromhéjat, majd sóval ízesítjük. Addig gyúrjuk, amíg hólyagos lesz, majd újra kelni hagyjuk. Utána két részre osztjuk, hosszúkásra formáljuk, majd liszttel beszórt tepsiben még egyszer megkelesztjük. A tetejére tojást kenünk, és forró sütőben készre sütjük.
Húsvéti fonott kalács
A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk és 2 tk cukorral elkeverjük. 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet, maradék cukrot, vaníliacukrot, sót, egész tojásokat és a puha vajat az élesztős tejjel sima tésztává dagasztjuk, és kb. 1 órát kelesztjük. Szilikon ecset használatával a kalácsokat felvert tojással megkenjük, tetejükre szeletelt mandulát szórunk. Forró sütőben kb. 25 percig (függ a mérettől) sütjük.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés