Bejelentkezés

Pikáns nyúlbecsinált, petrezselymes burgonyával

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár, 2 db babérlevél, 3 db kakukk fű friss vagy szárított, 1 kk keméyítő vagy liszt, 1 db paprika, 1 db pritamin paprika, 1 csomag petrezselyem, 3 db vöröshagyma , 1 db nyúl , 4 evőkanál ecetes gyöngyhagyma
Pikáns nyúlbecsinált, petrezselymes burgonyával
Pikáns nyúlbecsinált, petrezselymes burgonyával

Elkészítés

A felaprózott hagymákat olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt nyulat, és fehéredésig sütjük. Ekkor sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel,ízesítjük, és készre pároljuk. A főzési idő vége felé beletesszük a gyöngyhagymát, a felkockázott paprikákat, a kakukkfüvet és a petrezselymet is. Végül a keményítővel besűrűsítjük,és a petrezselymes krumplival tálaljuk

További hasonló receptek

Házinyúlérmék citromos krémmártásban
A nyúlgerincet kicsontozzuk, lehártyázzuk, majd a húst kissé ferdén fölszeleteljük, gyengén kiverjük. Ha a gerinc kisebb, a hús nem elég, akkor a felső combokat is fölszeleteljük (a csontra merőlegesen). A húst megsózzuk, és a vajon oldalanként 2-2 percig sütjük, a bort ráöntjük, a tűzről lehúzzuk. A citromot meg a mandarint egy tál fölött úgy hámozzuk meg, hogy fehér bundája ne maradjon rajta. Utána a gerezdeket elválasztó hártya mentén bevágunk, és a gyümölcshúst kiemeljük, a húshoz adjuk. A gyümölcsök tisztítása közben összegyűlt levet rászűrjük, a mazsolát rászórjuk. A ketchuppal meg a szója-mártással ízesítjük, a pirospaprikával meg a borssal fűszerezzük. 1-2 percig forraljuk. A lisztet a tejszínnel összekeverjük, végül a nyúl citromos párolólevét ezzel sűrítjük. Burgonyakrokettet vagy knédlit kínálunk hozzá.
Húsvéti fonott kalács
A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk és 2 tk cukorral elkeverjük. 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet, maradék cukrot, vaníliacukrot, sót, egész tojásokat és a puha vajat az élesztős tejjel sima tésztává dagasztjuk, és kb. 1 órát kelesztjük. Szilikon ecset használatával a kalácsokat felvert tojással megkenjük, tetejükre szeletelt mandulát szórunk. Forró sütőben kb. 25 percig (függ a mérettől) sütjük.
Mazsolás kalács
A mazsolát egy-két órával korábban vízbe áztatjuk és a felhasználás előtt leszűrjük.
Meglangyosítjuk a 2 dl tejet, beleteszünk egy evőkanál cukrot és az élesztőt belemorzsoljuk. Az
átszitált liszt közepébe lyukat formálunk és ebbe tesszük a megkelt élesztős tejet, az olvasztott vajat(egy evőkanállal tegyünk félre a lekenéshez), a cukrot, a sót, 1 tojást és 2 dl tejet. Jól összegyúrjuk. Ha simára dagasztottuk, és a tészta elválik a táltól , beledolgozzuk a mazsolát.
70 fokos sütőbe betesszük,letakarjuk és kelesszük 30-35 percig, amíg duplájára nem nő a tészta. Ekkor 6 egyenlő részre osszuk , és mindegyikből tepsi hosszúságú hurkákat sodrunk, amelyeket letakarva pihentetünk 15 percig szobahőmérsékleten.
Margarinnal kikenjük a tepsit. 3-3 tésztacsíkot összefonunk, mint egy copfot. A kalácsokat betesszük a tepsibe , és 70 fokon újra kelesszük 20 percig, majd 170 fokra kapcsoljuk a sütőt
Összekeverjük a maradék 0,5 dltejet az 1 db tojással. Amikor már 15 percig sült lekenjük a kalácsokat ezzel a keverékkel. Ezt még kétszer megismételjük a sütés alatt 40-45 perc alatt készre sütjük, kivesszük a sütőből és olvasztott vajjal lekenjük a kalácsokat. Ha kihűlt lehet szeletelni.
Báránypörkölt laskatésztával
A húst kicsontozzuk, és felkockázzuk, a hagymát, paprikát és a paradicsomot felaprítjuk. A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a húst és a csontot, majd párolni kezdjük. Beletesszük a paprikát és a paradicsomot. Amikor zsírjára sült, megpaprikázzuk, és vízzel felengedjük, majd készre főzzük.
A laskatésztát kifőzzük és a pörkölthöz tálaljuk.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés