Bejelentkezés

Kenyérben sült sonka

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 1 dl tej, 1 evőkanál olaj, só, 2 kk cukor, 2 dl víz, 2 dkg élesztő, 50 dkg liszt, a kenyér tésztájához:, 1 kg kötözött sonka, egész fekete bors, babérlevél, 1 db vöröshagyma, 50 dkg liszt
Kenyérben sült sonka
Kenyérben sült sonka

Elkészítés

A sonkát felrakjuk főni előző nap a hagymával, babérlevéllel és feketeborssal. Ha megfőtt, a saját főzőlevében hagyjuk kihűlni.



Másnap kivesszük a levéből, leszedjük a hálót róla, é alaposan leszáiíuk róa a nedvet papítörlő segítségével.



A kenyérhez felfuttatjuk az élesztőt a 2 kávéskanál cukorral elkevert tejben. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és alaposan kidagasztjuk a tésztát. Langyos helyen duplájára kelesztjük.



Lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy a sonka kényelmesen elférjen benne, beletesszü, majd feltekerjük, és a végeit lenyomkodjuk.

Lekenjük a tetejét tojássárgával, megszurkáljuk pár helyen a tetejét. Hagyjuk újra kelni, amíg másfélszeresére megnő, majd előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon még további 10 percig sütjük (tűpróba).



Hagyjuk kihűlni, majd szép vékony szeleteket vágunk belőle.

További hasonló receptek

Húsvéti fonott kalács
A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk és 2 tk cukorral elkeverjük. 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet, maradék cukrot, vaníliacukrot, sót, egész tojásokat és a puha vajat az élesztős tejjel sima tésztává dagasztjuk, és kb. 1 órát kelesztjük. Szilikon ecset használatával a kalácsokat felvert tojással megkenjük, tetejükre szeletelt mandulát szórunk. Forró sütőben kb. 25 percig (függ a mérettől) sütjük.
Fűszeres répatorta mascarpone krémmel
Keverjük össze a lisztet a cukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a gyömbérrel, forgassuk jól össze a reszelt répával és a dióval/mogyoróval. Keverjük el alaposan a tojásokat az olajjal, majd keverjük hozzá a szárazanyagokhoz. A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába és a tésztát előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük készre. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Közben keverjük el alaposan a mascarponét a cukorral és a gyümölcslével, reszelt héjjal, majd hűtsük be. A kihűlt tortát vágjuk ketté, kenjük meg a krém felével, a másik felével pedig a tetejét. Tipp Díszíthetjük hajszálvékonyra szelt narancs- vagy citromkarikákkal, durvára vágott, pirított dióval vagy mogyoróval, csokoládéforgáccsal. Ha nincs kedvünk pepecselni, elegendő a krémet vastagabban, csak a tészta tetején elosztani. Krémesebb tortához használjunk több mascarponét, vagy ha frissen fogyasztjuk el, adjunk a sajtkrémhez keményre vert tejszínhabot - de ez esetben a cukor, a narancs/citromlé és reszelt héj mennyiségét is növeljük. //világkonyha.hu
Mazsolás kalács
A mazsolát egy-két órával korábban vízbe áztatjuk és a felhasználás előtt leszűrjük.
Meglangyosítjuk a 2 dl tejet, beleteszünk egy evőkanál cukrot és az élesztőt belemorzsoljuk. Az
átszitált liszt közepébe lyukat formálunk és ebbe tesszük a megkelt élesztős tejet, az olvasztott vajat(egy evőkanállal tegyünk félre a lekenéshez), a cukrot, a sót, 1 tojást és 2 dl tejet. Jól összegyúrjuk. Ha simára dagasztottuk, és a tészta elválik a táltól , beledolgozzuk a mazsolát.
70 fokos sütőbe betesszük,letakarjuk és kelesszük 30-35 percig, amíg duplájára nem nő a tészta. Ekkor 6 egyenlő részre osszuk , és mindegyikből tepsi hosszúságú hurkákat sodrunk, amelyeket letakarva pihentetünk 15 percig szobahőmérsékleten.
Margarinnal kikenjük a tepsit. 3-3 tésztacsíkot összefonunk, mint egy copfot. A kalácsokat betesszük a tepsibe , és 70 fokon újra kelesszük 20 percig, majd 170 fokra kapcsoljuk a sütőt
Összekeverjük a maradék 0,5 dltejet az 1 db tojással. Amikor már 15 percig sült lekenjük a kalácsokat ezzel a keverékkel. Ezt még kétszer megismételjük a sütés alatt 40-45 perc alatt készre sütjük, kivesszük a sütőből és olvasztott vajjal lekenjük a kalácsokat. Ha kihűlt lehet szeletelni.
Paradicsomos,fokhagymás halszeletek,kapribogyókkal
Egy serpenyőben 3 kanál olajat forrósítunk, a hagymát és a fokhagymát megsütjük rajta a paradicsom kockákkal együtt. Hozzáadjuk a citromlevet és a vajat. Belekeverjük a petrezselymet, fűszerezzük sóval, borssal. Félretesszük és melegen tartjuk, de nem szabad forrnia. Keverjük össze a lisztet és a cseresznyepaprikát, sózzuk és borsozzuk meg. Forgassuk bele a tengeri hal szeleteket, majd egy serpenyőben a maradék olaj felén süssük 4 percig az egyik oldalán, majd fordítsuk meg és süssük 2 percig a másik oldalon. Papírtörlővel bélelt tányérra tegyük. A sügért/harcsát forgassuk a lisztbe, majd a serpenyőben a maradék olajban süssük elő a szeleteket. A paradicsomos szósszal tálaljuk, díszítsük petrezselyemmel, citrommal.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés