Bejelentkezés

Kenyérben sült sonka

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 1 dl tej, 1 evőkanál olaj, só, 2 kk cukor, 2 dl víz, 2 dkg élesztő, 50 dkg liszt, a kenyér tésztájához:, 1 kg kötözött sonka, egész fekete bors, babérlevél, 1 db vöröshagyma, 50 dkg liszt
Kenyérben sült sonka
Kenyérben sült sonka

Elkészítés

A sonkát felrakjuk főni előző nap a hagymával, babérlevéllel és feketeborssal. Ha megfőtt, a saját főzőlevében hagyjuk kihűlni.



Másnap kivesszük a levéből, leszedjük a hálót róla, é alaposan leszáiíuk róa a nedvet papítörlő segítségével.



A kenyérhez felfuttatjuk az élesztőt a 2 kávéskanál cukorral elkevert tejben. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és alaposan kidagasztjuk a tésztát. Langyos helyen duplájára kelesztjük.



Lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy a sonka kényelmesen elférjen benne, beletesszü, majd feltekerjük, és a végeit lenyomkodjuk.

Lekenjük a tetejét tojássárgával, megszurkáljuk pár helyen a tetejét. Hagyjuk újra kelni, amíg másfélszeresére megnő, majd előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon még további 10 percig sütjük (tűpróba).



Hagyjuk kihűlni, majd szép vékony szeleteket vágunk belőle.

További hasonló receptek

Skandináv halpogácsa
1. A mártással kezdjük: egy tálban keverje össze a majonézt az apróra vágott uborkával és kaprival, adja hozzá a többi hozzávalót, alaposan keverje el. Végül sózza, borsozza, és tálalásig tegye a hűtőbe. 2. Jöhet a halpogácsa: A halfiléket éles késsel vágja apró darabkákra, a kemény húsú halakkal sokkal könnyebb dolga lesz, mint a mállósakkal. 3. A feldarabolt halhoz adja hozzá az újhagymát, az elkevert tojásokat, a tejszínt, a zöldfűszereket és a citromlevet, az egészet óvatosan, de alaposan keverje össze. Most mehet bele a liszt, 2 tk só és szűk 1 tk bors. Ezzel is keverje el. 4. Készítsen elő két nagy, lapos edényt, az egyikben sül majd a hal, a másikban a krumpli. A krumpli alá dobja az 5 dkg vajat, a halpogácsák alá pedig a vaj+olaj keveréket, nem kell sok, nem bő olajban sül. 5. A megfőtt egész krumplikat kezdje el közepes lángon pirítani a vajon, a cél az, hogy mire a halpogácsák is kisülnek, aranybarnára piruljon. Ha elkészült, tálalás előtt szórja meg a felaprított kaporral. 6. A halas masszából a keze és egy evőkanál segítségével formázzon pingponglabdányi adagokat, tegye a serpenyőbe, ott a kanállal enyhén lapítsa el. Oldalanként 4-4 percre van szükségük közepes lángon.
Zöld báránysült
A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk. A bárányhúst bedörzsöljük a sóval, a finomra vágott petrezselyemzölddel és a frissen vágott petrezselyemzölddel és a frissen morzsolt kakukkfűvel. Ezután tűzálló tálba tesszük, melléhelyezzük az előkészített zöldségeket. Meglocsoljuk az olajjal, majd középmeleg sütőben, gyakori locsolgatással megsütjük. Közben a bárányhúst a zöldségekkel együtt megforgatjuk. Amikor a hús elkészült, pihentetjük, feldaraboljuk, ízlésesen tálra rendezzük, és ráhalmozzuk a vele együtt készített zöldségeket. Az egészet saját levével meglocsoljuk. A körítések zöld színe adja az étel elnevezését
Tormás cipóban sült sertéscsülök
A füstölt csülköt félig megfőzzük, az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukros tejben, majd összegyúrjuk a liszttel, sóval, tojással, szükséges mennyiségű vízzel és a friss reszelt tormával, majd hagyjuk megkelni. A langyosra hűlt csülköt kicsontozzuk, a tormás kenyértésztába helyezzük, batyut formázunk belőle, s 160 fokos előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Közben elkészítjük az öntetet: natúr joghurtba frissen vágott snidlinget aprítunk, a sót, borsot, citrom levét, fokhagymát hozzákeverjük, majd hűtőben állni hagyjuk. Tálalhatjuk hidegen vagy melegen egyaránt. Harnos Zsuzsa / blikk.hu
Húsvéti torta
A babapiskótát a csokoládéval, a vajjal és a rummal jól elkeverjük. A csatos tortaforma (24 cm átmérőjű) gyűrűjét egy tortatálra helyezzük, elosztjuk benne a masszát, és jól összenyomkodjuk. A töltelékhez a túrót, a tejfölt, a citromlevet és a porcukrot jól összekeverjük. A zselatint a tasakon található leírás szerint, de csak 250 ml vízzel elkészítjük, és hagyjuk kicsit kihűlni. Amikor a zselatin szilárdulni kezd, hozzákeverjük a túró-masszához. Ezután hozzáadjuk a rumot és a babapiskótát, és óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt is. A tölteléket a tortagyűrűbe öntjük, jól elegyengetjük, és 3 órára hideg helyre tesszük. Ha a torta teljesen kihűlt, a gyűrűt eltávolítjuk, és az oldalát félbe vágott eprekkel díszítjük. Néhány epret felszeletelünk, és nyuszifejet mintázunk a tortára. A tejszínt a habfixálóval felverjük, nyomózsákba töltjük (közepes méretű sima nyomófejjel), szemeket és pofácskát formázunk belőle. Az orrnak egy fél epret helyezünk fel. A csokitallérokkal szemeket, a spagetti tésztával bajuszt formálunk. Végül a babapiskótával megszórjuk. Fogyasztásig hideg helyen tároljuk. /Dr Oetker

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés