Bejelentkezés

Kenyérben sült sonka

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 1 dl tej, 1 evőkanál olaj, só, 2 kk cukor, 2 dl víz, 2 dkg élesztő, 50 dkg liszt, a kenyér tésztájához:, 1 kg kötözött sonka, egész fekete bors, babérlevél, 1 db vöröshagyma, 50 dkg liszt
Kenyérben sült sonka
Kenyérben sült sonka

Elkészítés

A sonkát felrakjuk főni előző nap a hagymával, babérlevéllel és feketeborssal. Ha megfőtt, a saját főzőlevében hagyjuk kihűlni.



Másnap kivesszük a levéből, leszedjük a hálót róla, é alaposan leszáiíuk róa a nedvet papítörlő segítségével.



A kenyérhez felfuttatjuk az élesztőt a 2 kávéskanál cukorral elkevert tejben. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és alaposan kidagasztjuk a tésztát. Langyos helyen duplájára kelesztjük.



Lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy a sonka kényelmesen elférjen benne, beletesszü, majd feltekerjük, és a végeit lenyomkodjuk.

Lekenjük a tetejét tojássárgával, megszurkáljuk pár helyen a tetejét. Hagyjuk újra kelni, amíg másfélszeresére megnő, majd előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon még további 10 percig sütjük (tűpróba).



Hagyjuk kihűlni, majd szép vékony szeleteket vágunk belőle.

További hasonló receptek

Garnélás-halas pite
A krumplit meghámozzuk, kevés vízben puhára főzzük. A vizet öntsük le róla, 12 dk vajjal törjük át, sózzuk, borsozzuk, 3 dl tejjel keverjük habosra és tegyük félre. Közben a halat kockázzuk fel, 4 dl tejet forraljuk fel egy nagy serpenyőben. Amikor forrni kezd tegyük bele a halat, a hagymát és babérlevelet, fedjük le és főzzük 6-8 percig. A halat tegyük tányérra. 12 dkg vajat olvasszunk fel egy serpenyőben, keverjük bele a lisztet, pár percig kevergessük, majd engedjük fel a maradék tejjel és keverjük simára. Folyamatosan keverve sűrű besamelt főzünk belőle, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá szerecsendiót is, végül a petrezselyem zöldet is keverjük hozzá. A halat egyenletesen osszuk el egy tűzálló tál alján, szórjuk rá a garnélát, helyezzük el a tojásokat rajta. A besamellt öntsük a tálba, egyenletesen fedje be a már benne lévőket, majd kanalazzuk rá a krumplipürét. A tetejét kócoljuk fel egy villával, a maradék vajat daraboljuk fel és szórjuk a tetejére. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarna.
Zöld báránysült
A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk. A bárányhúst bedörzsöljük a sóval, a finomra vágott petrezselyemzölddel és a frissen vágott petrezselyemzölddel és a frissen morzsolt kakukkfűvel. Ezután tűzálló tálba tesszük, melléhelyezzük az előkészített zöldségeket. Meglocsoljuk az olajjal, majd középmeleg sütőben, gyakori locsolgatással megsütjük. Közben a bárányhúst a zöldségekkel együtt megforgatjuk. Amikor a hús elkészült, pihentetjük, feldaraboljuk, ízlésesen tálra rendezzük, és ráhalmozzuk a vele együtt készített zöldségeket. Az egészet saját levével meglocsoljuk. A körítések zöld színe adja az étel elnevezését
Hagymás báránysült
A bárányhúst kockára vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk. A rozmaringot és a kakukkfűkeveréket, a fokhagymát, az olajat, a szójaszószt, a mézet, az almaborecet és fél tk. sót összekeverjük. A húsdarabokat egy kisebb nejlon zacskóba rakjuk, ráöntjük a szószt, és lezárva legalább 2 órára hűvös helyre tesszük. A húst, kivesszük a szószból, és a mogyoróhagymával felváltva a nyársakra tűzzük. A nyársakat szabadtéri grillen vagy a sütőben grill programon megsütjük.
Húsvéti reggeli
A szalonnát beirdaljuk, kisütjük a zsírját, rátesszük a sonkát, karikára vágott kolbászt, hagymát, és megpirítjuk őket. Ráöntjük a felvert tojásokat, fűszereket, megsütjük és megszórjuk a paprikával.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés