Bejelentkezés

Kenyérben sült sonka

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 1 dl tej, 1 evőkanál olaj, só, 2 kk cukor, 2 dl víz, 2 dkg élesztő, 50 dkg liszt, a kenyér tésztájához:, 1 kg kötözött sonka, egész fekete bors, babérlevél, 1 db vöröshagyma, 50 dkg liszt
Kenyérben sült sonka
Kenyérben sült sonka

Elkészítés

A sonkát felrakjuk főni előző nap a hagymával, babérlevéllel és feketeborssal. Ha megfőtt, a saját főzőlevében hagyjuk kihűlni.



Másnap kivesszük a levéből, leszedjük a hálót róla, é alaposan leszáiíuk róa a nedvet papítörlő segítségével.



A kenyérhez felfuttatjuk az élesztőt a 2 kávéskanál cukorral elkevert tejben. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és alaposan kidagasztjuk a tésztát. Langyos helyen duplájára kelesztjük.



Lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy a sonka kényelmesen elférjen benne, beletesszü, majd feltekerjük, és a végeit lenyomkodjuk.

Lekenjük a tetejét tojássárgával, megszurkáljuk pár helyen a tetejét. Hagyjuk újra kelni, amíg másfélszeresére megnő, majd előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon még további 10 percig sütjük (tűpróba).



Hagyjuk kihűlni, majd szép vékony szeleteket vágunk belőle.

További hasonló receptek

Tormás csülök
Az előző nap hidegvízben áztatott csülköket kuktába tesszük, és 5dl vizet ráöntve puhárafőzzük, hogy a csontja kicsússzon belőle. Kicsontozzuk, és a bőrével együtt csíkokra vágjuk.Megkóstoljuk, ha nagyon sós felöntjük kevés vízzel, vagy félretesszük a felét és a maradékotvízzel felhígítjuk. (Az eltett, hűtőszekrényben tárolt füstölthús-lé sokáig eláll, és jó ízesítőleves vagy mártás készítéséhez.) Az olajon világosra pirítjuk a lisztet, majd felöntjük 2dl-nyicsülöklével. Állandó keverés közben sűrűre főzzük, majd ízesítjük borecettel és a közbenlereszelt tormával. Belekeverjük a tejfölt és a mandulát, jól felforraljuk, majd megkóstoljuk.Ha szükséges, csipetnyi cukorral megszórjuk. Melegen tartjuk. Tálalás előtt előmelegítünk egy tálat, közepére halmozzuk a csülökhúst, köré rakunk sós vízben főtt burgonyát, majd ameleg mártást rácsorgatjuk a tetejére. Kevés reszelt tormával és tejföllel díszítjük,,
Fűszeres répatorta mascarpone krémmel
Keverjük össze a lisztet a cukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a gyömbérrel, forgassuk jól össze a reszelt répával és a dióval/mogyoróval. Keverjük el alaposan a tojásokat az olajjal, majd keverjük hozzá a szárazanyagokhoz. A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába és a tésztát előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük készre. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Közben keverjük el alaposan a mascarponét a cukorral és a gyümölcslével, reszelt héjjal, majd hűtsük be. A kihűlt tortát vágjuk ketté, kenjük meg a krém felével, a másik felével pedig a tetejét. Tipp Díszíthetjük hajszálvékonyra szelt narancs- vagy citromkarikákkal, durvára vágott, pirított dióval vagy mogyoróval, csokoládéforgáccsal. Ha nincs kedvünk pepecselni, elegendő a krémet vastagabban, csak a tészta tetején elosztani. Krémesebb tortához használjunk több mascarponét, vagy ha frissen fogyasztjuk el, adjunk a sajtkrémhez keményre vert tejszínhabot - de ez esetben a cukor, a narancs/citromlé és reszelt héj mennyiségét is növeljük. //világkonyha.hu
Házinyúlérmék citromos krémmártásban
A nyúlgerincet kicsontozzuk, lehártyázzuk, majd a húst kissé ferdén fölszeleteljük, gyengén kiverjük. Ha a gerinc kisebb, a hús nem elég, akkor a felső combokat is fölszeleteljük (a csontra merőlegesen). A húst megsózzuk, és a vajon oldalanként 2-2 percig sütjük, a bort ráöntjük, a tűzről lehúzzuk. A citromot meg a mandarint egy tál fölött úgy hámozzuk meg, hogy fehér bundája ne maradjon rajta. Utána a gerezdeket elválasztó hártya mentén bevágunk, és a gyümölcshúst kiemeljük, a húshoz adjuk. A gyümölcsök tisztítása közben összegyűlt levet rászűrjük, a mazsolát rászórjuk. A ketchuppal meg a szója-mártással ízesítjük, a pirospaprikával meg a borssal fűszerezzük. 1-2 percig forraljuk. A lisztet a tejszínnel összekeverjük, végül a nyúl citromos párolólevét ezzel sűrítjük. Burgonyakrokettet vagy knédlit kínálunk hozzá.
Görög körözött fetával
A tojást megfőzzük, a feta sajtot villával összetörjük. Miután a tojás megfőtt, apró kockákra vágjuk, azután hozzákeverjük a görög joghurtot és a snidlinget, és a feta sajtot. A végén hozzá keverjük a borsot. Jó étvágyat kívánunk! Kali Orexi!

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés