Bejelentkezés

Skandináv halpogácsa

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • 4 nagy adaghoz
  • A halpogácsa 60 dkg fehér húsú halfilé 2 szál újhagyma vékonyra karikázva 2 tojás 1 dl főzőtejszín 2 ek finomra vágott friss tárkony (szükség esetén szárított) 3 ek finomra vágott petrezselyem fél citrom leve 2 púpozott evőkanál liszt
  • A mártás: 1 ek apróra kockázott csemegeuborka 1 tk apróra vágott kapribogyó 2 dl majonéz 3 ek tejföl 1 tk dijoni mustár 1 tk currypor 2 ek finomra vágott snidling 2 ek finomra vágott friss tárkony (ha megoldhatatlan, akkor petrezselyem) 2 ek reszelt sárgarépa 1 ek citromlé só, bors
  • A sütéshez: 3 dkg vaj olaj
  • A köret: 1 kg aprószemű krumpli egészben megfőzve 5 dkg vaj 4 ek finomra vágott kapor
Skandináv halpogácsa
Skandináv halpogácsa

Elkészítés

1. A mártással kezdjük: egy tálban keverje össze a majonézt az apróra vágott uborkával és kaprival, adja hozzá a többi hozzávalót, alaposan keverje el. Végül sózza, borsozza, és tálalásig tegye a hűtőbe.

2. Jöhet a halpogácsa: A halfiléket éles késsel vágja apró darabkákra, a kemény húsú halakkal sokkal könnyebb dolga lesz, mint a mállósakkal.

3. A feldarabolt halhoz adja hozzá az újhagymát, az elkevert tojásokat, a tejszínt, a zöldfűszereket és a citromlevet, az egészet óvatosan, de alaposan keverje össze. Most mehet bele a liszt, 2 tk só és szűk 1 tk bors. Ezzel is keverje el.

4. Készítsen elő két nagy, lapos edényt, az egyikben sül majd a hal, a másikban a krumpli. A krumpli alá dobja az 5 dkg vajat, a halpogácsák alá pedig a vaj+olaj keveréket, nem kell sok, nem bő olajban sül.

5. A megfőtt egész krumplikat kezdje el közepes lángon pirítani a vajon, a cél az, hogy mire a halpogácsák is kisülnek, aranybarnára piruljon. Ha elkészült, tálalás előtt szórja meg a felaprított kaporral.

6. A halas masszából a keze és egy evőkanál segítségével formázzon pingponglabdányi adagokat, tegye a serpenyőbe, ott a kanállal enyhén lapítsa el. Oldalanként 4-4 percre van szükségük közepes lángon.

http://divany.hu/

Megjegyzés

Koncz Petra foto/recept

További hasonló receptek

Húsvéti reggeli
A szalonnát beirdaljuk, kisütjük a zsírját, rátesszük a sonkát, karikára vágott kolbászt, hagymát, és megpirítjuk őket. Ráöntjük a felvert tojásokat, fűszereket, megsütjük és megszórjuk a paprikával.
Citromos bárányborda görög módra
A megmosott, lecsepegtetett bordákat verjük ki egy kissé és kenjük be a páccal. A pácot az olajból, citromléből, a szurokfűből, a sóból, borsból keverjük ki. A bordákat érdemes a pácban érlelni egy éjszakán át. A bordákat süssük meg grillsütőben, ha jó az idő, akkor faszénparázson, roston a szabadban. Sütés közben kenegessük a páclével, forgassuk meg gyakran, süssük pirosra. Frissen a legfinomabb, citromkarikákkal, petrezselyemmel tálalva, párolt zöldségekkel, pirított burgonyával körítve.
Báránypörkölt laskatésztával
A húst kicsontozzuk, és felkockázzuk, a hagymát, paprikát és a paradicsomot felaprítjuk. A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a húst és a csontot, majd párolni kezdjük. Beletesszük a paprikát és a paradicsomot. Amikor zsírjára sült, megpaprikázzuk, és vízzel felengedjük, majd készre főzzük.
A laskatésztát kifőzzük és a pörkölthöz tálaljuk.
Házinyúlérmék citromos krémmártásban
A nyúlgerincet kicsontozzuk, lehártyázzuk, majd a húst kissé ferdén fölszeleteljük, gyengén kiverjük. Ha a gerinc kisebb, a hús nem elég, akkor a felső combokat is fölszeleteljük (a csontra merőlegesen). A húst megsózzuk, és a vajon oldalanként 2-2 percig sütjük, a bort ráöntjük, a tűzről lehúzzuk. A citromot meg a mandarint egy tál fölött úgy hámozzuk meg, hogy fehér bundája ne maradjon rajta. Utána a gerezdeket elválasztó hártya mentén bevágunk, és a gyümölcshúst kiemeljük, a húshoz adjuk. A gyümölcsök tisztítása közben összegyűlt levet rászűrjük, a mazsolát rászórjuk. A ketchuppal meg a szója-mártással ízesítjük, a pirospaprikával meg a borssal fűszerezzük. 1-2 percig forraljuk. A lisztet a tejszínnel összekeverjük, végül a nyúl citromos párolólevét ezzel sűrítjük. Burgonyakrokettet vagy knédlit kínálunk hozzá.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés