Bejelentkezés

Skandináv halpogácsa

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • 4 nagy adaghoz
  • A halpogácsa 60 dkg fehér húsú halfilé 2 szál újhagyma vékonyra karikázva 2 tojás 1 dl főzőtejszín 2 ek finomra vágott friss tárkony (szükség esetén szárított) 3 ek finomra vágott petrezselyem fél citrom leve 2 púpozott evőkanál liszt
  • A mártás: 1 ek apróra kockázott csemegeuborka 1 tk apróra vágott kapribogyó 2 dl majonéz 3 ek tejföl 1 tk dijoni mustár 1 tk currypor 2 ek finomra vágott snidling 2 ek finomra vágott friss tárkony (ha megoldhatatlan, akkor petrezselyem) 2 ek reszelt sárgarépa 1 ek citromlé só, bors
  • A sütéshez: 3 dkg vaj olaj
  • A köret: 1 kg aprószemű krumpli egészben megfőzve 5 dkg vaj 4 ek finomra vágott kapor
Skandináv halpogácsa
Skandináv halpogácsa

Elkészítés

1. A mártással kezdjük: egy tálban keverje össze a majonézt az apróra vágott uborkával és kaprival, adja hozzá a többi hozzávalót, alaposan keverje el. Végül sózza, borsozza, és tálalásig tegye a hűtőbe.

2. Jöhet a halpogácsa: A halfiléket éles késsel vágja apró darabkákra, a kemény húsú halakkal sokkal könnyebb dolga lesz, mint a mállósakkal.

3. A feldarabolt halhoz adja hozzá az újhagymát, az elkevert tojásokat, a tejszínt, a zöldfűszereket és a citromlevet, az egészet óvatosan, de alaposan keverje össze. Most mehet bele a liszt, 2 tk só és szűk 1 tk bors. Ezzel is keverje el.

4. Készítsen elő két nagy, lapos edényt, az egyikben sül majd a hal, a másikban a krumpli. A krumpli alá dobja az 5 dkg vajat, a halpogácsák alá pedig a vaj+olaj keveréket, nem kell sok, nem bő olajban sül.

5. A megfőtt egész krumplikat kezdje el közepes lángon pirítani a vajon, a cél az, hogy mire a halpogácsák is kisülnek, aranybarnára piruljon. Ha elkészült, tálalás előtt szórja meg a felaprított kaporral.

6. A halas masszából a keze és egy evőkanál segítségével formázzon pingponglabdányi adagokat, tegye a serpenyőbe, ott a kanállal enyhén lapítsa el. Oldalanként 4-4 percre van szükségük közepes lángon.

http://divany.hu/

Megjegyzés

Koncz Petra foto/recept

További hasonló receptek

Tormás cipóban sült sertéscsülök
A füstölt csülköt félig megfőzzük, az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukros tejben, majd összegyúrjuk a liszttel, sóval, tojással, szükséges mennyiségű vízzel és a friss reszelt tormával, majd hagyjuk megkelni. A langyosra hűlt csülköt kicsontozzuk, a tormás kenyértésztába helyezzük, batyut formázunk belőle, s 160 fokos előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Közben elkészítjük az öntetet: natúr joghurtba frissen vágott snidlinget aprítunk, a sót, borsot, citrom levét, fokhagymát hozzákeverjük, majd hűtőben állni hagyjuk. Tálalhatjuk hidegen vagy melegen egyaránt. Harnos Zsuzsa / blikk.hu
Sárgatúró
A tejet felforraljuk, aztán elmorzsolva beletesszük a túrót és a sót. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük és a tejbe csurgatjuk. Folyamatosan keverjük, hogy le ne ragadjon. Amikor már jól összecsomósodott levesszük a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni.
Egy gézszerű lyukacsos kendőben leszűrjük, és szorosan összekötjük.
Hideg helyen felfüggesztjük,hogy jól kicsepegjen a leve úgy,mintha túrót készítenénk. Egy napig állni hagyjuk, kibontjuk a kendőből és szeljük.
Hűtőben tároljuk.
Húsvéti reggeli
A szalonnát beirdaljuk, kisütjük a zsírját, rátesszük a sonkát, karikára vágott kolbászt, hagymát, és megpirítjuk őket. Ráöntjük a felvert tojásokat, fűszereket, megsütjük és megszórjuk a paprikával.
Kenyérben sült sonka
A sonkát felrakjuk főni előző nap a hagymával, babérlevéllel és feketeborssal. Ha megfőtt, a saját főzőlevében hagyjuk kihűlni.

Másnap kivesszük a levéből, leszedjük a hálót róla, é alaposan leszáiíuk róa a nedvet papítörlő segítségével.

A kenyérhez felfuttatjuk az élesztőt a 2 kávéskanál cukorral elkevert tejben. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és alaposan kidagasztjuk a tésztát. Langyos helyen duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy a sonka kényelmesen elférjen benne, beletesszü, majd feltekerjük, és a végeit lenyomkodjuk.
Lekenjük a tetejét tojássárgával, megszurkáljuk pár helyen a tetejét. Hagyjuk újra kelni, amíg másfélszeresére megnő, majd előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon még további 10 percig sütjük (tűpróba).

Hagyjuk kihűlni, majd szép vékony szeleteket vágunk belőle.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés