Bejelentkezés

Paradicsomos,fokhagymás halszeletek,kapribogyókkal

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • 6 evőkanál olaj,1 csésze apróra vágott hagyma,1 teáskanál apróra vágott fokhagyma, 1 csésze paradicsom hámozva, kockára vágva, 2 teáskanál kapribogyó,2 teáskanál citromlé + néhány szelet a díszítéshez ,15 dkg vaj kockára vágva ,1 evőkanál petrezselyem levél apróra vágva + néhány levél a díszítéshez. só, frissen őrölt fehérbors ,1 csésze liszt,1 teáskanál cseresznyepaprika, apróra vágva ,2 szelet fehér húsú tengeri hal , 2 szelet harcsa
Paradicsomos,fokhagymás halszeletek,kapribogyókkal
Paradicsomos,fokhagymás halszeletek,kapribogyókkal

Elkészítés

Egy serpenyőben 3 kanál olajat forrósítunk, a hagymát és a fokhagymát megsütjük rajta a paradicsom kockákkal együtt. Hozzáadjuk a citromlevet és a vajat. Belekeverjük a petrezselymet, fűszerezzük sóval, borssal. Félretesszük és melegen tartjuk, de nem szabad forrnia.
Keverjük össze a lisztet és a cseresznyepaprikát, sózzuk és borsozzuk meg. Forgassuk bele a tengeri hal szeleteket, majd egy serpenyőben a maradék olaj felén süssük 4 percig az egyik oldalán, majd fordítsuk meg és süssük 2 percig a másik oldalon. Papírtörlővel bélelt tányérra tegyük. A sügért/harcsát forgassuk a lisztbe, majd a serpenyőben a maradék olajban süssük elő a szeleteket. A paradicsomos szósszal tálaljuk, díszítsük petrezselyemmel, citrommal.

További hasonló receptek

Tojáskrém uborkával
Vágjuk finomra a hagymát és az uborkát. A tojást főzzük keményre és hámozzuk meg. A összevágott tojást keverjük el a túróval, mustárral és a fűszerekkel. Ha nem lenne elég krémes, egy kanál tejföllel vagy joghurttal lazíthatjuk. Keverjük bele a hagymát és az uborkát is. Legalább egy órára tegyük hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízei.
Citromos bárányborda görög módra
A megmosott, lecsepegtetett bordákat verjük ki egy kissé és kenjük be a páccal. A pácot az olajból, citromléből, a szurokfűből, a sóból, borsból keverjük ki. A bordákat érdemes a pácban érlelni egy éjszakán át. A bordákat süssük meg grillsütőben, ha jó az idő, akkor faszénparázson, roston a szabadban. Sütés közben kenegessük a páclével, forgassuk meg gyakran, süssük pirosra. Frissen a legfinomabb, citromkarikákkal, petrezselyemmel tálalva, párolt zöldségekkel, pirított burgonyával körítve.
Töltött báránycomb
A báránycombon a csont mellett vájunk ki zsebet. A májat főzzük meg, és vágjuk metéltre, a vöröshagymát pirítsuk meg, keverjük össze a májjal, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a rizst, mazsolát, petrezselymet. Üssük bele a tojásokat, keverjük el jól, és a masszával töltsük meg a bárány-combot. A nyílást tűzzük össze fogvájóval vagy varrjuk be. A combot gyakori öntözés mellett süssük ropogósra.
Zöld báránysült
A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk. A bárányhúst bedörzsöljük a sóval, a finomra vágott petrezselyemzölddel és a frissen vágott petrezselyemzölddel és a frissen morzsolt kakukkfűvel. Ezután tűzálló tálba tesszük, melléhelyezzük az előkészített zöldségeket. Meglocsoljuk az olajjal, majd középmeleg sütőben, gyakori locsolgatással megsütjük. Közben a bárányhúst a zöldségekkel együtt megforgatjuk. Amikor a hús elkészült, pihentetjük, feldaraboljuk, ízlésesen tálra rendezzük, és ráhalmozzuk a vele együtt készített zöldségeket. Az egészet saját levével meglocsoljuk. A körítések zöld színe adja az étel elnevezését

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés