Bejelentkezés

Paradicsomos,fokhagymás halszeletek,kapribogyókkal

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • 6 evőkanál olaj,1 csésze apróra vágott hagyma,1 teáskanál apróra vágott fokhagyma, 1 csésze paradicsom hámozva, kockára vágva, 2 teáskanál kapribogyó,2 teáskanál citromlé + néhány szelet a díszítéshez ,15 dkg vaj kockára vágva ,1 evőkanál petrezselyem levél apróra vágva + néhány levél a díszítéshez. só, frissen őrölt fehérbors ,1 csésze liszt,1 teáskanál cseresznyepaprika, apróra vágva ,2 szelet fehér húsú tengeri hal , 2 szelet harcsa
Paradicsomos,fokhagymás halszeletek,kapribogyókkal
Paradicsomos,fokhagymás halszeletek,kapribogyókkal

Elkészítés

Egy serpenyőben 3 kanál olajat forrósítunk, a hagymát és a fokhagymát megsütjük rajta a paradicsom kockákkal együtt. Hozzáadjuk a citromlevet és a vajat. Belekeverjük a petrezselymet, fűszerezzük sóval, borssal. Félretesszük és melegen tartjuk, de nem szabad forrnia.
Keverjük össze a lisztet és a cseresznyepaprikát, sózzuk és borsozzuk meg. Forgassuk bele a tengeri hal szeleteket, majd egy serpenyőben a maradék olaj felén süssük 4 percig az egyik oldalán, majd fordítsuk meg és süssük 2 percig a másik oldalon. Papírtörlővel bélelt tányérra tegyük. A sügért/harcsát forgassuk a lisztbe, majd a serpenyőben a maradék olajban süssük elő a szeleteket. A paradicsomos szósszal tálaljuk, díszítsük petrezselyemmel, citrommal.

További hasonló receptek

Ananászos sonka
Előkészítés: a kötözött sonkáról lebontom a köteléket és felszeletelem. Az ananászbefőttet leszűröm. A lisztet és a tejszínt simára keverem. A sonkaszeleteket tűzálló tálban vagy tepsiben egymás mellé fektetem.
Elkészítése: serpenyőbe öntöm a lisztes tejszínt, hozzáöntök 1 dl ananászlevet, beleszórom a fűszereket, és kevergetve felforralom. Sűrűre főzöm, ezután hozzákeverem a tormát és beleteszem az ananászkockákat, de már nem forralom, csak jól összekeverem. A tepsibe rakott sonkaszeletekre egyenletesen felkenem a mártást, és a tepsit az előmelegített forró sütőbe teszem annyi időre, amíg színesedni nem kezd a teteje.
Görög körözött fetával
A tojást megfőzzük, a feta sajtot villával összetörjük. Miután a tojás megfőtt, apró kockákra vágjuk, azután hozzákeverjük a görög joghurtot és a snidlinget, és a feta sajtot. A végén hozzá keverjük a borsot. Jó étvágyat kívánunk! Kali Orexi!
Mazsolás kalács
A mazsolát egy-két órával korábban vízbe áztatjuk és a felhasználás előtt leszűrjük.
Meglangyosítjuk a 2 dl tejet, beleteszünk egy evőkanál cukrot és az élesztőt belemorzsoljuk. Az
átszitált liszt közepébe lyukat formálunk és ebbe tesszük a megkelt élesztős tejet, az olvasztott vajat(egy evőkanállal tegyünk félre a lekenéshez), a cukrot, a sót, 1 tojást és 2 dl tejet. Jól összegyúrjuk. Ha simára dagasztottuk, és a tészta elválik a táltól , beledolgozzuk a mazsolát.
70 fokos sütőbe betesszük,letakarjuk és kelesszük 30-35 percig, amíg duplájára nem nő a tészta. Ekkor 6 egyenlő részre osszuk , és mindegyikből tepsi hosszúságú hurkákat sodrunk, amelyeket letakarva pihentetünk 15 percig szobahőmérsékleten.
Margarinnal kikenjük a tepsit. 3-3 tésztacsíkot összefonunk, mint egy copfot. A kalácsokat betesszük a tepsibe , és 70 fokon újra kelesszük 20 percig, majd 170 fokra kapcsoljuk a sütőt
Összekeverjük a maradék 0,5 dltejet az 1 db tojással. Amikor már 15 percig sült lekenjük a kalácsokat ezzel a keverékkel. Ezt még kétszer megismételjük a sütés alatt 40-45 perc alatt készre sütjük, kivesszük a sütőből és olvasztott vajjal lekenjük a kalácsokat. Ha kihűlt lehet szeletelni.
Sárgatúró
A tejet felforraljuk, aztán elmorzsolva beletesszük a túrót és a sót. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük és a tejbe csurgatjuk. Folyamatosan keverjük, hogy le ne ragadjon. Amikor már jól összecsomósodott levesszük a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni.
Egy gézszerű lyukacsos kendőben leszűrjük, és szorosan összekötjük.
Hideg helyen felfüggesztjük,hogy jól kicsepegjen a leve úgy,mintha túrót készítenénk. Egy napig állni hagyjuk, kibontjuk a kendőből és szeljük.
Hűtőben tároljuk.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés