Bejelentkezés

Paradicsomos,fokhagymás halszeletek,kapribogyókkal

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • 6 evőkanál olaj,1 csésze apróra vágott hagyma,1 teáskanál apróra vágott fokhagyma, 1 csésze paradicsom hámozva, kockára vágva, 2 teáskanál kapribogyó,2 teáskanál citromlé + néhány szelet a díszítéshez ,15 dkg vaj kockára vágva ,1 evőkanál petrezselyem levél apróra vágva + néhány levél a díszítéshez. só, frissen őrölt fehérbors ,1 csésze liszt,1 teáskanál cseresznyepaprika, apróra vágva ,2 szelet fehér húsú tengeri hal , 2 szelet harcsa
Paradicsomos,fokhagymás halszeletek,kapribogyókkal
Paradicsomos,fokhagymás halszeletek,kapribogyókkal

Elkészítés

Egy serpenyőben 3 kanál olajat forrósítunk, a hagymát és a fokhagymát megsütjük rajta a paradicsom kockákkal együtt. Hozzáadjuk a citromlevet és a vajat. Belekeverjük a petrezselymet, fűszerezzük sóval, borssal. Félretesszük és melegen tartjuk, de nem szabad forrnia.
Keverjük össze a lisztet és a cseresznyepaprikát, sózzuk és borsozzuk meg. Forgassuk bele a tengeri hal szeleteket, majd egy serpenyőben a maradék olaj felén süssük 4 percig az egyik oldalán, majd fordítsuk meg és süssük 2 percig a másik oldalon. Papírtörlővel bélelt tányérra tegyük. A sügért/harcsát forgassuk a lisztbe, majd a serpenyőben a maradék olajban süssük elő a szeleteket. A paradicsomos szósszal tálaljuk, díszítsük petrezselyemmel, citrommal.

További hasonló receptek

Zöld báránysült
A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk. A bárányhúst bedörzsöljük a sóval, a finomra vágott petrezselyemzölddel és a frissen vágott petrezselyemzölddel és a frissen morzsolt kakukkfűvel. Ezután tűzálló tálba tesszük, melléhelyezzük az előkészített zöldségeket. Meglocsoljuk az olajjal, majd középmeleg sütőben, gyakori locsolgatással megsütjük. Közben a bárányhúst a zöldségekkel együtt megforgatjuk. Amikor a hús elkészült, pihentetjük, feldaraboljuk, ízlésesen tálra rendezzük, és ráhalmozzuk a vele együtt készített zöldségeket. Az egészet saját levével meglocsoljuk. A körítések zöld színe adja az étel elnevezését
Sárgatúró
A tejet felforraljuk, aztán elmorzsolva beletesszük a túrót és a sót. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük és a tejbe csurgatjuk. Folyamatosan keverjük, hogy le ne ragadjon. Amikor már jól összecsomósodott levesszük a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni.
Egy gézszerű lyukacsos kendőben leszűrjük, és szorosan összekötjük.
Hideg helyen felfüggesztjük,hogy jól kicsepegjen a leve úgy,mintha túrót készítenénk. Egy napig állni hagyjuk, kibontjuk a kendőből és szeljük.
Hűtőben tároljuk.
Sonkás-tormás csirke
A csirkemellet csontjától és bőrétől megfosztjuk, majd nagyon vékony csíkokra vágjuk. A sonkát ugyancsak felcsíkozzuk. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra metéljük, és serpenyőben kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Rádobjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a csirkemell csíkokat, és néhány percig még tovább pirítjuk. Ha a hús minden darabkája megfehéredett, ráöntünk egy pohár vizet. Rászórjuk a Vegetát és a borsot, majd jól összekeverjük. Befedve puhára pároljuk. Ezután belekeverjük a sonkacsíkokat, a kukoricát és az ecetes tormát, végül pedig az 1 dl vízzel simára kevert lisztet meg a tejfölt ráöntjük a forrásban levő ételre. Kevergetve jól kiforraljuk, és ízlés szerint sóval meg csipetnyi cukorral ízesítjük. Sűrű mártás lesz alatta. (Ha mégsem elég sűrű, el kell párologtatni, vagyis nyílt lángon addig forralni, amíg jól besűrűsödik.) Szalmakrumpli és párolt sárgarépa illik hozzá vagy egyéb, ízlés szerinti körettel tálalható. Húsvétra való, igazi könnyű étel.
Mazsolás kalács
A mazsolát egy-két órával korábban vízbe áztatjuk és a felhasználás előtt leszűrjük.
Meglangyosítjuk a 2 dl tejet, beleteszünk egy evőkanál cukrot és az élesztőt belemorzsoljuk. Az
átszitált liszt közepébe lyukat formálunk és ebbe tesszük a megkelt élesztős tejet, az olvasztott vajat(egy evőkanállal tegyünk félre a lekenéshez), a cukrot, a sót, 1 tojást és 2 dl tejet. Jól összegyúrjuk. Ha simára dagasztottuk, és a tészta elválik a táltól , beledolgozzuk a mazsolát.
70 fokos sütőbe betesszük,letakarjuk és kelesszük 30-35 percig, amíg duplájára nem nő a tészta. Ekkor 6 egyenlő részre osszuk , és mindegyikből tepsi hosszúságú hurkákat sodrunk, amelyeket letakarva pihentetünk 15 percig szobahőmérsékleten.
Margarinnal kikenjük a tepsit. 3-3 tésztacsíkot összefonunk, mint egy copfot. A kalácsokat betesszük a tepsibe , és 70 fokon újra kelesszük 20 percig, majd 170 fokra kapcsoljuk a sütőt
Összekeverjük a maradék 0,5 dltejet az 1 db tojással. Amikor már 15 percig sült lekenjük a kalácsokat ezzel a keverékkel. Ezt még kétszer megismételjük a sütés alatt 40-45 perc alatt készre sütjük, kivesszük a sütőből és olvasztott vajjal lekenjük a kalácsokat. Ha kihűlt lehet szeletelni.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés