Bejelentkezés

Paradicsomos,fokhagymás halszeletek,kapribogyókkal

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • 6 evőkanál olaj,1 csésze apróra vágott hagyma,1 teáskanál apróra vágott fokhagyma, 1 csésze paradicsom hámozva, kockára vágva, 2 teáskanál kapribogyó,2 teáskanál citromlé + néhány szelet a díszítéshez ,15 dkg vaj kockára vágva ,1 evőkanál petrezselyem levél apróra vágva + néhány levél a díszítéshez. só, frissen őrölt fehérbors ,1 csésze liszt,1 teáskanál cseresznyepaprika, apróra vágva ,2 szelet fehér húsú tengeri hal , 2 szelet harcsa
Paradicsomos,fokhagymás halszeletek,kapribogyókkal
Paradicsomos,fokhagymás halszeletek,kapribogyókkal

Elkészítés

Egy serpenyőben 3 kanál olajat forrósítunk, a hagymát és a fokhagymát megsütjük rajta a paradicsom kockákkal együtt. Hozzáadjuk a citromlevet és a vajat. Belekeverjük a petrezselymet, fűszerezzük sóval, borssal. Félretesszük és melegen tartjuk, de nem szabad forrnia.
Keverjük össze a lisztet és a cseresznyepaprikát, sózzuk és borsozzuk meg. Forgassuk bele a tengeri hal szeleteket, majd egy serpenyőben a maradék olaj felén süssük 4 percig az egyik oldalán, majd fordítsuk meg és süssük 2 percig a másik oldalon. Papírtörlővel bélelt tányérra tegyük. A sügért/harcsát forgassuk a lisztbe, majd a serpenyőben a maradék olajban süssük elő a szeleteket. A paradicsomos szósszal tálaljuk, díszítsük petrezselyemmel, citrommal.

További hasonló receptek

Húsvéti bárányleves
A bárányhúst megmosom, kis darabokra aprítom, majd leszikkasztom. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, ezután a tűzről lehúzva, elkeverem benne a pirospaprikát. Ráöntök két evőkanál vizet, és a tűzre visszatéve, ráteszem a húsdarabokat. Folytonos keverés közben megpörkölöm, megsózom, ezután pedig kétliternyi vízzel felöntöm. Beleteszem a megtisztított és összezúzott fokhagymát, meghintem törött fekete borssal, és a húst puhára főzöm. A lisztet a tejföllel simára keverem, majd a forrásban lévő levest behabarom. Ismét felforralom, végül a megmosott, lecsöpögtetett, és nagyon finomra metélt kaporral meghintve, azonnal tálalom. (Aki szereti a tárkonyt, az ne kaporral, hanem tárkonnyal fűszerezze, és kevés citromlével, csipetnyi cukorral tegye még pikánsabbá a leves ízét.)
Húsvéti kenyér
Kevés tejet megmelegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd megkelesztjük. A lisztet is megmelegítjük, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt, meghintjük liszttel, majd lefedve langyos helyen kelni hagyjuk. A többi tejet felfőzzük, majd megvárjuk amíg kihűl. A tojásokat felverjük, majd a tésztához gyúrjuk a tejjel, cukorral és vajjal együtt. Hozzáadjuk a mazsolát, mandulát és a citromhéjat, majd sóval ízesítjük. Addig gyúrjuk, amíg hólyagos lesz, majd újra kelni hagyjuk. Utána két részre osztjuk, hosszúkásra formáljuk, majd liszttel beszórt tepsiben még egyszer megkelesztjük. A tetejére tojást kenünk, és forró sütőben készre sütjük.
Húsvéti sonka
Hagyományos húsvéti sonka: Sonkapác 10 liter vizet felfőzünk, az alábbi fűszereket beleszórjuk és még legalább jó fél órát főzzük. 80 dkg só, ( az eredeti receptben 10 dkg salétromsó is szerepel, de én kihagyom, mivel a só is tartósít, aki gondolja helyettesítheti borkőporral) 5 fej fokhagyma 1 csomag koriander mag 1/2 marék egész fekete bors 10 szem szegfűszeg 10 szem szegfűbors 10 db babérlevél Ezeket fedő alatt jól megfőzni, legalább fél órán keresztül. Főzés után kitenni hidegre, kihűtjük, a fokhagymát kiszedni belöle, a többi fűszert bennehagyni. Amikor teljesen kihűlt a 10 kilós sonkát csont nélkül beletenni és 30 napon keresztül mindennap megforgatni, majd spárgával betekerni, megfüstölni és szellős helyen tartani. Főzés előtt meleg vízbe kell áztatni este, majd reggel tiszta hideg vízbe feltesszük főzni. A főzővízben hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt a spárgát levágjuk róla, hidegre tesszük és szeletelhetjük.
Húsvéti sonkaleves
A füstölt húst előző nap hideg vízben áztatjuk. Az áztatólevet leöntjük róla, és 2 liternyi friss vízben feltesszük főni. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, míg annyira megpuhul, hogy a villa hegye könnyen beleszalad. A húst rostjaira merőlegesen nagyon apró kockákra vágjuk. Míg a sonka fő, az összes zöldségfélét megtisztítjuk, vékonyka hasábokra vagdaljuk, majd beletesszük a sonkalébe a finomra vágott vöröshagymával együtt. Ha a zöldség megfőtt, a vagdalt sonkakockákat visszatesszük a lébe. A lisztet és a tejfölt simára keverjük, a forrásban lévő levest behabarjuk, felforraljuk, majd hozzáadjuk a vörösbort. A levesestálba mert, forró levest elkeverjük a tejszínnel és a tormával. Különlegesen finom és kiadós leves.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés