Bejelentkezés

Spárga saláta

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • 50dkg spárga, só, cukor,3 paradicsom, 3 keményre főzött tojás, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál almaecet,1 csipet fehérbors,2 evőkanál vágott petrezselyem
Spárga saláta
Spárga saláta

Elkészítés

A tisztított spárgát a szokásos módon főzzük meg. A paradicsomokat forrázzuk le, húzzuk le a héját, vágjuk negyedekbe, majd kis kockákba. A főtt spárgát öblítsük le hideg vízzel, szárítsuk meg konyharuhán, és vágjuk 5 cm-es darabokba. A kemény tojásokat vágjuk nyolc szeletbe.A spárgát, a paradicsomkockákat és a tojásszeleteket rendezzük el salátástálon. Az olajat keverjük össze az ecettel, sóval, borssal, öntsük rá a salátára, és tegyük 20 percre hűtőszekrénybe. Tálalás előtt hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel.

További hasonló receptek

Diós zellersaláta
A megtisztított zöldségeket és gyümölcsöt felkockázzuk majd összekeverjük egy tálban és meglocsoljuk citromlével. Keverjük össze a diót az őrölt köménnyel és a borssal majd öntsük hozzá a az almás keverékhez. Esetleg keverhetünk bele tejfölt is. Pihentessük egy órát hogy az ízek összeérjenek

Jó étvágyat!
Görög Tzatziki saláta
A kígyóuborkát lereszeljük besózzuk, majd hagyjuk állni fél órát. Amint levet eresztett, kinyomkodjuk és összekeverjük a joghurttal. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és az apróra vágott kaprot, fehérborsot, citrom levet és az olivaolajat, majd jól összekeverjük. 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A tzatziki saláta kínálható előételként és húsfélékhez is kiváló. A görögök egyik nemzeti étele.
Majonézes burgonyasaláta
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, és ki-
hűlés után hideg vízbe mártott késsel 6 x 6 mm-es
kockákra vágjuk. Sóval, ecettel megpermetezzük,
és jól összerázzuk. A majonézt mustárral, cukorral, borssal ízesítjük, tejföllel összekeverjük. A burgonyát leszűrjük, szitán jól lecsurgatjuk, majd a mártásba keverjük. Kb. 10-15 perc múlva tálaljuk.
Kakukkfüves zöldbabsaláta
A zöldbabot forrásban lévő, sós vízben 8-10 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. Az ecetet sóval, borssal ízesítjük, majd cseppenként beledolgozzuk az olívaolajat. A babot a vinaigrette-mártásba forgatjuk, és kb. 30 percig érleljük.

Közben az újhagymát vékonyan felkarikázzuk. Az olajbogyókat félbevágjuk. A kakukkfűből keveset félreteszünk, a többi ágacskáról a leveleket lecsipkedjük.

A zöldbabot az újhagymával, az olajbogyóval, a lecsöpögtetett ecetes paprikával és a kakukkfüvei elkeverjük. Szükség esetén utánaízesítjük.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés