Bejelentkezés

Spárga saláta

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • 50dkg spárga, só, cukor,3 paradicsom, 3 keményre főzött tojás, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál almaecet,1 csipet fehérbors,2 evőkanál vágott petrezselyem
Spárga saláta
Spárga saláta

Elkészítés

A tisztított spárgát a szokásos módon főzzük meg. A paradicsomokat forrázzuk le, húzzuk le a héját, vágjuk negyedekbe, majd kis kockákba. A főtt spárgát öblítsük le hideg vízzel, szárítsuk meg konyharuhán, és vágjuk 5 cm-es darabokba. A kemény tojásokat vágjuk nyolc szeletbe.A spárgát, a paradicsomkockákat és a tojásszeleteket rendezzük el salátástálon. Az olajat keverjük össze az ecettel, sóval, borssal, öntsük rá a salátára, és tegyük 20 percre hűtőszekrénybe. Tálalás előtt hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel.

További hasonló receptek

Juhsajtos paprikasaláta
A paprikát megmossuk, hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, majd kisujjnyi csíkokra vágjuk. A fokhagymát présen áttörjük és a sóval, a borssal, a fölaprított petrezselyemmel meg a metélőhagymával együtt a borecetbe keverjük, végül cseppenként az olajat is beledolgozzuk. A juhsajtot kisebb kockákra vágjuk, és a paprikával meg az olajos öntettel laza mozdulatokkal összekeverjük. Készíthetjük úgy is, hogy a csíkokra vágott paprikát sütőben vagy grillsütőben néhány perc alatt aranysárgára pirítjuk, majd papírtörülközőn leszárogatjuk, és utána szeleteljük föl.
Frankfurti saláta
A burgonyát kefével dörzsölve alaposan megmossuk, majd héjában enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük es hűlni hagyjuk. (Ne áztassuk soha hideg vízben, mert nemcsak az állaga, de az íze is megváltozik.) A főtt tojást, a hámozott virslit, meg a haragoszöldjétől megfosztott póréhagymát karikákra vágjuk. A salátát leveleire szedve megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kisujjnyi csíkokra metéljük. A petrezselymet fölaprítjuk. A majonézt a ketchuppal, a tejszínnel meg a tejföllel simára dolgozzuk. Az uborkát meg a hagymát hámozás után finomra aprítjuk, az ízes majonézbe keverjük, végül a citrom levével meg a borral ízesítjük. A burgonyát meghámozzuk, 3 milliméter vastag karikákra vágjuk és az öntettel meg a többi elő készített hozzávalóval összekeverjük. Néhány órára letakarva hűtőszekrénybe tesszük, hogy egy kicsit összeérjen.
Sajtos paradicsomsaláta
A paradicsomot megmossuk, a nagyobbakat félbevágjuk. Az egészet kb. három milliméter vastag karikákra szeljük. A sajtot hasonló vastagságú szögletes lapokra vágjuk. Koszorú alakban úgy rakjuk egy nagy salátástálra, hogy a paradicsom- és sajtszeletek félig fedjék egymást. Sóval, borssal, bazsalikommal és az apróra vágott petrezselyemmel vagy a metélőhagymával meghintjük. Az olívabogyót rászórjuk, az olívaolajjal pedig meglocsoljuk. Egy-két órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Rokfortos feketeretek-saláta
A fekete retket meghámozzuk, a pirosnak elég, ha a szárát, gyökérkéjét levágjuk. Mindkét fajtát alaposan megmossuk, majd gyufaszálnyi csíkokra metéljük.

A salátát leveleire bontva megmossuk, megszikkasztjuk, majd ujjnyi szélességűre vágjuk.

Az ecetben a sót, a cukrot kiskanállal kevergetve föloldjuk, majd az olajat apránként belecsorgatjuk. A fölaprított metélőhagymával és a borssal fűszerezzük, a retket meg a salátát beleforgatjuk, végül tálaláskor a tetejére morzsoljuk a márványsajtot.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés