Bejelentkezés

Spárga saláta

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • 50dkg spárga, só, cukor,3 paradicsom, 3 keményre főzött tojás, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál almaecet,1 csipet fehérbors,2 evőkanál vágott petrezselyem
Spárga saláta
Spárga saláta

Elkészítés

A tisztított spárgát a szokásos módon főzzük meg. A paradicsomokat forrázzuk le, húzzuk le a héját, vágjuk negyedekbe, majd kis kockákba. A főtt spárgát öblítsük le hideg vízzel, szárítsuk meg konyharuhán, és vágjuk 5 cm-es darabokba. A kemény tojásokat vágjuk nyolc szeletbe.A spárgát, a paradicsomkockákat és a tojásszeleteket rendezzük el salátástálon. Az olajat keverjük össze az ecettel, sóval, borssal, öntsük rá a salátára, és tegyük 20 percre hűtőszekrénybe. Tálalás előtt hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel.

További hasonló receptek

Káposztasaláta sonkával és almával
A káposztát megtisztítjuk, megmossuk, négyfelé vágjuk és a torzsáját kivágjuk; ezután finomra lereszeljük, besózzuk és összenyomkodjuk. Szobahőmérsékleten fél órán át állni hagyjuk. A sonkát csíkokra vágjuk; a paprikát megmossuk, félbevágjuk, kivágjuk a csumáját, majd vékony csíkokra vágjuk; a fokhagymát megtisztítjuk és szétnyomkodjuk.
Az ecetet összekeverjük az olajjal, sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával és egy kevés vízzel. A káposztát, a sonkát, a retket és a paprikát egy mély tálba tesszük, összekeverjük a lével és hidegre tesszük. Az almát megmossuk, négyfelé vágjuk, eltávolítjuk a magházát, majd vékony szeletekre vágjuk; citromlével meglocsoljuk, majd belekeverjük a salátába. (Aki szereti, meghintheti kaporral és morzsolhat rá juhtúrót is.) Fekete kenyeret kínálunk hozzá.
Majonézes virslisaláta
A virsliket hideg vízbe tesszük és forráspontig főzzük. (Nem forraljuk fel, csak gyöngyöző vízben abáljuk.) Közben a vöröshagymákat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Annyi, forrásban lévő vízbe tesszük, amennyi éppen csak ellepi, majd az újraforrástól számított 3 percig főzzük. Ezután úgy szűrjük le, hogy a levéből egy kevés megmaradjon. A mártáshoz mély tálba öntjük a majonézt. Simára keverjük a kefírrel és a kapribogyó levével, ezután törött borssal, porcukorral és sóval ízesítjük. Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A mártásba keverjük a forró hagymát, az uborkát és 2 evőkanálnyi tűzforró hagymalevet. A forró virsliket vékony karikákra vágjuk, és a kapribogyóval együtt belekeverjük a hagymás mártásba. A már kihűlt salátát befedjük, és a hűtőszekrényben legalább egy napig érleljük.
Franciasaláta
1. A burgonyát, a sárgarépát és az almát vágd fel apró kockákra, majd az alma kivételével főzd meg őket külön-külön, és tedd ugyanezt a zöldborsóval. 2. Miközben főnek keverd össze a tejfölt a mustárral és a majonézzel, majd ehhez add hozzá a megfőtt, lecsepegtetett zöldségeket, és add hozzá a kockákra vágott uborkát is. 3. Ízlés szerint sózd, borsozd, és facsarj bele némi citromlevet. Tálalás előtt tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tipp: Nagyon finom, ha friss, apróra vágott kaprot is teszünk bele.
Párizsis saláta
A burgonyát kefével dörzsölgetve alaposan megmossuk és héjában enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Amikor kihűlt, meghámozzuk és 3-4 milliméter vastag karikákra vágjuk. A párizsit fél kisujjnyi hasábokra, a póréhagymát vékony szeletekre, a kicsumázott paprikát vékony csíkokra vágjuk. A paradicsom szárát kimetsszük, a szemeket félbevágjuk és magjait kikaparva húsát cikkekre vágjuk. A majonézt a tejföllel simára keverjük, borssal fűszerezzük, mustárral ízesítjük, és ha kell, utánasózzuk, végül az összevágott hozzávalókat beleforgatjuk. Letakarva hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés