Bejelentkezés

Spárga saláta

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • 50dkg spárga, só, cukor,3 paradicsom, 3 keményre főzött tojás, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál almaecet,1 csipet fehérbors,2 evőkanál vágott petrezselyem
Spárga saláta
Spárga saláta

Elkészítés

A tisztított spárgát a szokásos módon főzzük meg. A paradicsomokat forrázzuk le, húzzuk le a héját, vágjuk negyedekbe, majd kis kockákba. A főtt spárgát öblítsük le hideg vízzel, szárítsuk meg konyharuhán, és vágjuk 5 cm-es darabokba. A kemény tojásokat vágjuk nyolc szeletbe.A spárgát, a paradicsomkockákat és a tojásszeleteket rendezzük el salátástálon. Az olajat keverjük össze az ecettel, sóval, borssal, öntsük rá a salátára, és tegyük 20 percre hűtőszekrénybe. Tálalás előtt hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel.

További hasonló receptek

Sajtos paradicsomsaláta
A paradicsomot megmossuk, a nagyobbakat félbevágjuk. Az egészet kb. három milliméter vastag karikákra szeljük. A sajtot hasonló vastagságú szögletes lapokra vágjuk. Koszorú alakban úgy rakjuk egy nagy salátástálra, hogy a paradicsom- és sajtszeletek félig fedjék egymást. Sóval, borssal, bazsalikommal és az apróra vágott petrezselyemmel vagy a metélőhagymával meghintjük. Az olívabogyót rászórjuk, az olívaolajjal pedig meglocsoljuk. Egy-két órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Uborkasaláta
1. az uborkát legyaluljuk 2. ezután sózzuk, cukrozzuk, ecetezzük ízlés szerint 3. hozzáadjuk a préselt fokhagymát 4. hagyjuk félóráig állni majd tejföllel díszíthetjük a tetejét Jó étvágyat!
Mézes-szalonnás reteksaláta
Az elmúlt héten már írtam nektek egy különleges, konfitált retekkel körített rózsaszín kacsamell receptet. Akkor is említettem, hogy mennyire lenyűgöz, ha egy ismert alapanyaggal, ismeretlen környezetben találkozom. Hiába, ahogyan a zene, a festészet, vagy a tánc, úgy a főzés is egy szinten túl már művészet. Imádom kóstolni, tanulmányozni, aztán saját magam is kipróbálni a konyhaművészet remekeit. A legnagyobb sikerélmény akkor ér, amikor egy könnyű recepttel sikerül levennem a vendégeimet a lábukról. Nem kell mindig agyonkomplikálni az ételeket. Ahogyan az életet sem! A kevesebb néha több!
Ezzel a címszóval ajánlom mai receptem, ami nem más, mint egy ínycsiklandó köret. Jégcsapretekből ismét. Köretként, de salátaként is megállja a helyét. Franciaországi utaimon sokszor találkozom hasonló étvágygerjesztő salátákkal. ők hagyományosan ezt, mint előétel fogyasztják. A finom kis baguettejükkel tunkolgatják, mielőtt a főfogás kiérkezne. :)

Kezdjünk is neki! Nagyon apróra kell vágnod a jégcsapretket, minél kisebb kockákat tudsz, annál jobb. Kb. fél centiméteresekre gondolok. A képen jól látható milyen finomra vágtam. Vágd ugyanekkorára a hagymát, majd a szalonnát. Ezután fordított sorrendben tedd fel pirulni őket. Magasabb lángon néhányszor forgasd át. Elég annyi, hogy a hagyma megüvegesedjen, a szalonna szépen engedje ki a zsírját, a retek pedig szintén kapjon egy kis sültséget. Puhuljon meg, de ne főljön szét.
Sózd meg végül, és rakd hűtőbe. Mikor kihűlt, keverd hozzá az extraszűz olívaolajat, és a mézet. Ha van otthon, kísérletezhetsz még egy kevés borecet hozzáadásával.
Ízlés szerint a végén még sózható. Készen is van.
Hideg előételek kiváló kísérője lehet. Mi Rupival, ahogy a képen is látszik hideg kacsamellel, és sertésszűzzel tálaltuk!
Kapros-joghurtos gombasaláta
A gombát megtisztítjuk,megmossuk és vékony szeletekre vágjuk.Gyengén sós,ecetes vízben megfőzzük,majd főzővízében kihűtjük.A joghurtot elkeverjük a finomra vágott kapor egyik felével,sóval,őrölt fehér borssal.Szűrt citromlével ízesítjük.Az elkészített salátaöntetbe belekeverjük a leszűrt gombát és jól lehűtjük.Tálaláskor jól megszórjuk a kapor másik felével.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés