Bejelentkezés

Spárga saláta

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • 50dkg spárga, só, cukor,3 paradicsom, 3 keményre főzött tojás, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál almaecet,1 csipet fehérbors,2 evőkanál vágott petrezselyem
Spárga saláta
Spárga saláta

Elkészítés

A tisztított spárgát a szokásos módon főzzük meg. A paradicsomokat forrázzuk le, húzzuk le a héját, vágjuk negyedekbe, majd kis kockákba. A főtt spárgát öblítsük le hideg vízzel, szárítsuk meg konyharuhán, és vágjuk 5 cm-es darabokba. A kemény tojásokat vágjuk nyolc szeletbe.A spárgát, a paradicsomkockákat és a tojásszeleteket rendezzük el salátástálon. Az olajat keverjük össze az ecettel, sóval, borssal, öntsük rá a salátára, és tegyük 20 percre hűtőszekrénybe. Tálalás előtt hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel.

További hasonló receptek

Joghurtos uborkasaláta
Az uborkát hosszában négyfelé vágjuk majd vékonyan szeleteljük, a fokhagymát szétnyomjuk, s valamennyi hozzávalót az olaj kivételével összekeverjük egy salátástálban. Legalább 4 órán át a hűtőben pihentetjük. Tálaláskor olajat csepegtetünk rá.
Lencse saláta
1. lencsét meg kell mosni, majd pár órára beáztatni, majd enyhén sós vízben puhára kell főzni
2. a virslit felkarikázzuk, megfőzzük
3. a hagymát apróra daraboljuk, a tejföllel, borssal, sóval, mustárral, citrom levével és a zúzott fokhagymával összekeverjük
4. a lecsepegtetett lencsét, virslit ezzel a tejföllel ízesítjük
5. kb. 1 órán át hűtőben tároljuk, hogy az ízek összeérjenek
6. tálalás előtt negyedekbe vágott tojással díszítjük

Jó étvágyat!
Ínyencsaláta
1. hagymát, tojást, almát felkockázzuk
2. többi hozzávalóval összekeverjük
3. joghurtot, majonézt és az ízesítőket összekeverjük majd hozzáadjuk az előzőekhez
4. éjszakára a hűtőbe rakjuk

Jó étvágyat!
Szolos saláta füstölt kacsamellel
A salátát megmossuk, leveleire bontjuk, leszárítjuk. A szőlőt leszemezzük, megmossuk és kimagozzuk. A füstölt kacsamellet először vékonyan felszeleteljük, majd kb. 1 centis darabokra vágjuk. A dióbelet elfelezzük. Egy lapos tálat a salátával kibélelünk, és az előbbieket összekeverve ráhalmozzuk. A fehérborecetet a sóval, a cukorral és az őrölt borssal meg a zúzott fokhagymával összekeverjük. Cseppenként az olajat is beledolgozzuk, a salátára öntjük és tálaljuk.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés