Bejelentkezés

Sajtos brokkolis lepény

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • A tésztához :25 dkg liszt 1 csapott tk. só 15 dkg vaj 1dl hideg víz
  • A töltelékhez 2 nagy fej brokkoli 2 dl tejszín 100 g krémsajt 2 tojás 1 dl tejföl 20 dkg trappista sajt só, bors, szerecsendió
Sajtos brokkolis lepény
Sajtos brokkolis lepény

Elkészítés

A kimért liszthez hozzáadom a sót,majd apróra morzsolva a hidegvajat is.
Tésztává gyúrom,majd fóliába csomagolva fél órát pihentetem a hűtőben.
Ez alatt a brokkolit puhára párolom,majd összeállítom a krémet ízesítem sóval,borssal, szerecsendióval.
Egy villával durvára töröm a brokkolit és a krémhez keverem.Miután letelt a 30 perc,kiveszem a tésztát,kinyújtom és egy alaposan kivajazott piteformába teszem.
180 fokon kb.10 percig sütöm,majd beletöltöm a brokkolis krémet és további 25 percig sütöm.

További hasonló receptek

Lekváros szívdobbanás /linzer/
A gyúródeszkára szitáld a lisztet egy halomba, kanalazd a közepébe a cukrot és a vanilincukrot, majd szórd meg a reszelt citromhéjjal. Az oldalára szórd a kisebb darabokra vágott, jól behűtött vajat vagy margarint, a liszthalom közepébe pedig "ültesd be" a tojássárgáját. Hideg kézzel, gyors mozdulatokkal gyúrd össze a hozzávalókat, majd csomagold celofánba és 60 percre tedd hűtőbe! Ha letelt a pihenőidő, borítsd lisztezett vagy porcukrozott deszkára, és nyújtsd ki fél centi vastagra. Egy sütőlapra fektess sütőpapírt, erre kerüljenek a kiszaggatott linzerek. Előmelegített sütőben, kb. 160 fokon 10 perc alatt megsül. Vigyázz, nehogy túl sokáig maradjon a sütőben, mert akkor kiszárad és nem lesz porhanyós! Ha a kekszek kihűltek, ragaszd össze őket a lekvárral. Hogy biztosan megpuhuljanak, legjobb, ha egy éjszakára zárt dobozba teszed a sütiket!
Sajttal töltött fasírt
A zsemléket tejben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk. A hagymát a lehető legapróbb kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk. A húst és a kinyomkodott zsemlét a sajton kívül az összes többi hozzávalóval összekeverjük. A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot teszünk. (A hús minden oldalról jól fedje be a sajtot) A gombócokat bő, közepesen meleg olajban, nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.
Party kenyér
A tésztát kb. 50 cm vastagon felgöngyölítjük. Kör alakba formáljuk, és kivajazott kuglóf sütőformába tesszük. Letakarjuk fóliával, és megvárjunk, míg a duplájára nő. Leszedjük a fóliát, és 180°C-on 20-25 percig sütjük, vagy amíg kissé megbarnul. Hagyjuk lehűlni, majd kb. 2-2,5 cm távolságra, hosszában és keresztben bevágjuk (az alját ne vágjuk át). Kivajazott tepsibe tesszük. A sajtszeleteket és a szalonnát a szeletek közé rakjuk. Visszatesszük a sütőbe, és további 5-10 percig sütjük, vagy amíg a sajt megolvad. Helyezzük a mártogatóst a közepére, és tálaljuk.
Cukkini-tócsni chilis joghurttal
A nagyon zsenge cukkiniket elég lereszelni, a nagyobbakat viszont előtte célszerű meghámozni és kimagozni. Ezután sózzuk be, majd kb. 20 perc elteltével csavarjuk ki és adjuk hozzá a tojást, az apróra vágott lilahagymát, sót, borsot és a lisztet. Lisztből annyit, amennyi a sűrű masszához kell, ez függ a cukkini nedvességétől. A serpenyőt hevítsük forróra, majd a vékony cukkini korongokat néhány csepp olajban süssük ki. A joghurtot keverjük össze az apróra vágott chilivel, ez lesz majd az alap, amibe a kisült korongokat mártogathatjuk. Aki nem szereti a csípőset, az nyugodtan tegyen a joghurtba 1-2 gerezd préselt fokhagymát. www.activia.hu

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés