Bejelentkezés

Sajtos brokkolis lepény

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • A tésztához :25 dkg liszt 1 csapott tk. só 15 dkg vaj 1dl hideg víz
  • A töltelékhez 2 nagy fej brokkoli 2 dl tejszín 100 g krémsajt 2 tojás 1 dl tejföl 20 dkg trappista sajt só, bors, szerecsendió
Sajtos brokkolis lepény
Sajtos brokkolis lepény

Elkészítés

A kimért liszthez hozzáadom a sót,majd apróra morzsolva a hidegvajat is.
Tésztává gyúrom,majd fóliába csomagolva fél órát pihentetem a hűtőben.
Ez alatt a brokkolit puhára párolom,majd összeállítom a krémet ízesítem sóval,borssal, szerecsendióval.
Egy villával durvára töröm a brokkolit és a krémhez keverem.Miután letelt a 30 perc,kiveszem a tésztát,kinyújtom és egy alaposan kivajazott piteformába teszem.
180 fokon kb.10 percig sütöm,majd beletöltöm a brokkolis krémet és további 25 percig sütöm.

További hasonló receptek

Lekváros szívdobbanás /linzer/
A gyúródeszkára szitáld a lisztet egy halomba, kanalazd a közepébe a cukrot és a vanilincukrot, majd szórd meg a reszelt citromhéjjal. Az oldalára szórd a kisebb darabokra vágott, jól behűtött vajat vagy margarint, a liszthalom közepébe pedig "ültesd be" a tojássárgáját. Hideg kézzel, gyors mozdulatokkal gyúrd össze a hozzávalókat, majd csomagold celofánba és 60 percre tedd hűtőbe! Ha letelt a pihenőidő, borítsd lisztezett vagy porcukrozott deszkára, és nyújtsd ki fél centi vastagra. Egy sütőlapra fektess sütőpapírt, erre kerüljenek a kiszaggatott linzerek. Előmelegített sütőben, kb. 160 fokon 10 perc alatt megsül. Vigyázz, nehogy túl sokáig maradjon a sütőben, mert akkor kiszárad és nem lesz porhanyós! Ha a kekszek kihűltek, ragaszd össze őket a lekvárral. Hogy biztosan megpuhuljanak, legjobb, ha egy éjszakára zárt dobozba teszed a sütiket!
Csokoládés pöfeteg
-A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. -A vajat a cukrokkal, habosra keverjük, majd hozzá adjuk az egész tojást, majd az olvasztott csokoládét. -A liszthez szitáljuk a kakaóport és a sütőport, teszünk hozzá egy csipet sót, és összekeverjük. -Két részletben a vajas-csokis masszához keverjük, hozzákeverjük a két kanál tejet is. -Lágy tésztát fogunk kapni, csomagoljuk folpack-ba, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára, de akár egy éjszakát is pihentetjük. A hűtőből kivéve 25 részre osztjuk, én ki szoktam mérni, hogy egyformák legyenek (kb. 30g egy golyó). Gömböket formálunk belőlük, majd először kristálycukorba, majd jó alaposan porcukorba forgatjuk őket. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, végül 180 fokos sütőben 12-13 perc alatt megsütjük. Fontos figyelni a sütési időre, mert ha tovább sütjük kiszáradnak. Lágynak tűnik majd, de higgy nekem így lesz jó...... ha egy kicsit hűl, akkor finom roppanós kérek keletkezik rajta, belül pedig puha csokoládés csoda! :)))
Francia töltött csiga
Csiga: A csigákat megúsztatjuk, hogy a bélcsatornájuk kitisztuljon, majd forrásban lévő hagymás, petrezselymes, sós vízbe tesszük őket. Miután kibújtak, a talprészt levágjuk, s a továbbiakban ezt a talprészt fogjuk felhasználni. A csigaházakat ultrás, sós vízben legalább ½ órát főzni kell, majd kimosni, ecetes vízzel leöblíteni és megszárítani. A csigatalpakat zöldséges-ételízesítős vízben előfőzzük. Miután ezzel elkészültünk, a talpakat beletöltjük a házba, beigazítjuk, majd a fűszervajjal betöltjük a házat, s rátesszük a csigasütő edényre. (Ha ilyen edényünk nincs, akkor egy tányérra gazdagon sót teszünk, s ebbe állítjuk bele a csigaházakat.) Sütőbe helyezzük, s a fűszeres vajjal áthevítjük. Csigafogó és csigavilla segítségével fogyasztjuk. 1 adagnak 6 db csigát számoljunk. Fűszervaj: A fűszervaj elkészítéséhez az apróra vágott tárkonyt, petrezselyem zöldet, snidlinget, fehér borsot és a fokhagymát kell vajjal jól kikevernünk. Vendégváró: Zöldségeket teszünk az asztalra; sárgarépából, retekből, karalábéból készülhetnek a virágok. Sárgaréparózsa: A sárgarépából kb. 3 cm-es darabot levágunk, megformázzuk a talpát. 5 szirmot bevágunk, majd függőlegesen megfaragjuk - így már egy szirmot meg is kaptunk. Ezt a műveletet folytatjuk tovább. Két szirom közé vágjuk be a következő sziromsort, ezt is faragjuk meg. Hurkapálcára ráhúzzuk a zöldhagyma szárát, s rátűzzük a virágot. Ily módon egy egész „csokrot” készíthetünk. Az elkészült virágokat egy pohárba állítsuk bele. Ezeket remulád mártásba mártva fogyaszthatjuk.
paradicsomos rétes
A lisztet átszitáljuk, a közepébe belemorzsoljuk a vajat. 3 dl langyos vízbe beletesszük a sót és a citromlevet, egy tojással együtt a liszthez adjuk. Kb 10 perc alatt hólyagos félpuha tésztát gyúrunk belőle, amikor már jó a tésztánk, alaposan alálisztezzük és kb fél-egy ujjnyi vastagra gyúrjuk.

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, amit zúzott fokhagymával, oreganoval és kakukkfűvel ízesítünk.

A kinyújtott tésztát nagyobb téglalapokra vágjuk, minden második téglalapot megkenjük a paradicsomos raguval, majd egy sonkát, bacont, paradicsomkarikát és sajtot reszelünk rá. A végén egy másik téglalapot ráhajtunk, a kezünkkel a széleket kicsit összenyomogatjuk, a tetejét tojással megkenjük és szezámmagot szórunk rá. Kb 10-15 perc alatt készre sütjük. Kiváló vacsora, vendégváró, tízórai.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés