Bejelentkezés

Sajtos brokkolis lepény

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • A tésztához :25 dkg liszt 1 csapott tk. só 15 dkg vaj 1dl hideg víz
  • A töltelékhez 2 nagy fej brokkoli 2 dl tejszín 100 g krémsajt 2 tojás 1 dl tejföl 20 dkg trappista sajt só, bors, szerecsendió
Sajtos brokkolis lepény
Sajtos brokkolis lepény

Elkészítés

A kimért liszthez hozzáadom a sót,majd apróra morzsolva a hidegvajat is.
Tésztává gyúrom,majd fóliába csomagolva fél órát pihentetem a hűtőben.
Ez alatt a brokkolit puhára párolom,majd összeállítom a krémet ízesítem sóval,borssal, szerecsendióval.
Egy villával durvára töröm a brokkolit és a krémhez keverem.Miután letelt a 30 perc,kiveszem a tésztát,kinyújtom és egy alaposan kivajazott piteformába teszem.
180 fokon kb.10 percig sütöm,majd beletöltöm a brokkolis krémet és további 25 percig sütöm.

További hasonló receptek

Luca napi juhtúrós pogácsa
1, A tejet meglangyosítjuk egy csipet cukorral, majd az élesztőt belemorzsolva félretesszük. 2, A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, belekeverjük a juhtúrót. A tejfölt elkeverjük a sóval, a tojással. 3, Ha az élesztő "beindult", akkor a lisztes keverék közepébe egy kis fészket készítünk, és beleöntjük az összekevert tejfölt, és az élesztős tejet. Alaposan összedolgozzuk, lágy, de jól gyúrható tésztát kapunk, amit az eredeti recept szerint egy éjszakára hűtőbe helyezünk. (Legalább 2 órás pihentetést igényel, én "csak" ennyit tudtam várni, és így is tökéletes lett a végeredmény :).) 4, Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét, majd apró pogácsákat szaggatunk belőle. 30 percig pihentetjük, majd lekenjük őket tojással. (ha akad egy csipet füstölt sajt, akár azt is rátehetjük:) 5, Előmelegített sütőben, szép pirosra sütjük. Jó étvágyat!
Bajor perec
A lisztet, élesztőt, 3 dl vizet, cukrot, sót és vajat beleteszem a kenyérsütő gépembe, és gyors programon bedagasztatom sima tésztává. Amint leáll a gép (nálam 30 perc múlva), kiveszem a tésztát, 12-felé vágom, az egyes darabokat hurkává formálom, kb. 70 cm-re, majd tekerek belőlük pereceket. Ezután kelesztem 15 percig. Közben felforralom a szódabikarbónát a liter vízzel. A megkelesztett pereceket belemártom 20-30 másodpercre ebbe a lébe. Majd lecsorgatva belehelyezem az előzőleg margarinnal jól kikent tepsikbe. Majd 30 percig pihentetem hideg helyen.

Végül 200 °C-ra előmelegített sütőben sütöm 15 percig. Ha kész, még forrón megkenem vízzel, és meghintem a durva sóval.

www.topreceptek.com
Forgács fánk
A tojássárgájához keverjük a rumot, a tejet, a cukrot, a sütőport, és annyi lisztet, hogy a tészta reszelni való legyen. Ezután kinyújtjuk, derelyevágóval kiszeljük, majd olajban készre sütjük. Végül a vaníliás cukorral meghintve kínáljuk.
Sajtos pogácsa
A lisztet, margarint, élesztőt,tejfölt és 15 dkg reszelt sajtot, 2kiskanál sót alaposan összekeverjük, összegyúrjuk, majd kinyújtjuk kb 1,5 ujjnyi vastagra. Kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük a tojás sárgájával, a maradék reszelt sajttal meghintjük. Forró sütőben kb 15 percig, sütjük, addig amíg szépen megpirul.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés