Bejelentkezés

Sajtos brokkolis lepény

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • A tésztához :25 dkg liszt 1 csapott tk. só 15 dkg vaj 1dl hideg víz
  • A töltelékhez 2 nagy fej brokkoli 2 dl tejszín 100 g krémsajt 2 tojás 1 dl tejföl 20 dkg trappista sajt só, bors, szerecsendió
Sajtos brokkolis lepény
Sajtos brokkolis lepény

Elkészítés

A kimért liszthez hozzáadom a sót,majd apróra morzsolva a hidegvajat is.
Tésztává gyúrom,majd fóliába csomagolva fél órát pihentetem a hűtőben.
Ez alatt a brokkolit puhára párolom,majd összeállítom a krémet ízesítem sóval,borssal, szerecsendióval.
Egy villával durvára töröm a brokkolit és a krémhez keverem.Miután letelt a 30 perc,kiveszem a tésztát,kinyújtom és egy alaposan kivajazott piteformába teszem.
180 fokon kb.10 percig sütöm,majd beletöltöm a brokkolis krémet és további 25 percig sütöm.

További hasonló receptek

Csokoládés pöfeteg
-A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. -A vajat a cukrokkal, habosra keverjük, majd hozzá adjuk az egész tojást, majd az olvasztott csokoládét. -A liszthez szitáljuk a kakaóport és a sütőport, teszünk hozzá egy csipet sót, és összekeverjük. -Két részletben a vajas-csokis masszához keverjük, hozzákeverjük a két kanál tejet is. -Lágy tésztát fogunk kapni, csomagoljuk folpack-ba, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára, de akár egy éjszakát is pihentetjük. A hűtőből kivéve 25 részre osztjuk, én ki szoktam mérni, hogy egyformák legyenek (kb. 30g egy golyó). Gömböket formálunk belőlük, majd először kristálycukorba, majd jó alaposan porcukorba forgatjuk őket. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, végül 180 fokos sütőben 12-13 perc alatt megsütjük. Fontos figyelni a sütési időre, mert ha tovább sütjük kiszáradnak. Lágynak tűnik majd, de higgy nekem így lesz jó...... ha egy kicsit hűl, akkor finom roppanós kérek keletkezik rajta, belül pedig puha csokoládés csoda! :)))
Croissant
Elkészítés

A tejben elkeverem a cukrot, majd felfutattom benne az élesztőt. A többi hozzávalóval összegyúrom, s éjszakára a hűtőbe teszem. Kör alakúra nyújtom a tésztát, cikkekre felvágom. A cikkeket felcsavarom, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. 30 percig kelesztem. Majd ha megkelt, tojássárgájával megkenem, megszórom köménnyel. 45 perc alatt készre sütöm.
Ropogós rántott hagymakarikák
A vöröshagymákat meghámozzuk, és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A tojásokat felverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A hagymakarikákat először lisztbe mártjuk, majd az ízesített tojásban megforgatjuk, végül a zsemlemorzsába hempergetjük. Bő, forró olajban szép pirosra megsütjük mindkét oldalát. Amíg a hagyma sül, a majonézt a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a megtisztított és fokhagymaprésen átnyomott vöröshagymát, valamint kevés sót és törött borsot. Tálaláskor ki-ki belemártogatja hagymakarikáját a sűrű mártásba. Gyors és olcsó sörkorcsolya. Pirított kenyérszeletekkel vacsorára is alkalmas.
Foszlós fonott kalács
Mérjük ki a hozzávalókat. 200 ml tejet melegítsünk meg, keverjünk el benne 1 evőkanál kristálycukrot, adjuk hozzá az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, keverjük el a sóval, és a maradék kristálycukorral. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, egy egész tojást és egy tojás sárgáját, majd apránként a maradék langyos tejet. Kézi dagasztóval addig dagasszuk, míg a tészta hólyagosodni nem kezd. Közben olvasszuk meg a vajat, és lassan keverjük a hólyagos tésztához. Amikor elkészült, hintsük meg a tészta tetejét, és letakarva, meleg helyen kelesszük legalább 30 percig. A megkelt tésztát borítsuk lisztezett deszkára, jól gyúrjuk át, és osszuk annyi részre, ahány ágból fonni akarjuk a kalácsot. A tésztadarabokból formázzunk rudakat, és fonjuk össze. Helyezzük kizsírozott tepsire, majd letakarva újból kelesszük a tésztát 30 percig. A sütőt melegítsük 200 ºC-ra. Amikor megkelt a kalácsunk, kenjük meg alaposan a tetejét egy egész felvert tojással, majd tegyük az előmelegített sütőbe, ahol 5 percig süssük 200 ºC-on. Ezután vegyük le a hőmérsékletet 180 ºC-ra, és süssük további 20 percen keresztül, míg szép barna színt nem kap a fonott kalács. Frissen, melegen magában, vagy vajjal megkenve is nagyon finom. Tipp: Ha a lisztet szitáljuk, akkor több levegő kerül a tésztába, így az még könnyebb lesz. Ha az élesztőnk nem annyira friss, használjunk egy kicsivel többet, hogy biztosan megkeljen a kalácsunk. A nagyon régi élesztőt viszont már egyáltalán ne használjuk fel! Langyos hozzávalókkal dolgozzunk, hogy könnyebben megkeljen a tészta. Akkor jó a tésztánk, ha szép fényes, és könnyen elválik az edény falától. A képlékeny tésztát akár kézzel is kidagaszthatjuk, így azonban kicsit több időt vesz igénybe Forrás:http://puszta.com

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés