Bejelentkezés

Waldorf saláta

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • 20 dkg zeller (tisztítva), 3 kisebb savanykás alma, 1/2 citrom leve, 15 dkg ementáli vagy trappista sajt, 10 dkg dióbél, 1/2 dl majonéz, 1 dl tejszín, só, bors, 1 fej zöldsaláta
Waldorf saláta
Waldorf saláta

Elkészítés

A megtisztított zellert és almát gyufaszál vékonyságúra vágjuk,/vagy kockára,tetszés szerint/ Mindkettőt meglocsoljuk kevés citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A sajtot kockára vágjuk, a diót durvára (néhány gerezdet félreteszünk a díszítésre). A majonézt eldolgozzuk ízlés szerint sóval, borssal,a tejszínt kemény habbá verjük,majd apránként óvatosan hozzákeverjük.Leöntjük vele a salátát, óvatosan összekeverjük,jól behűtjük.Tálaláskor a gondosan megmosott,lecsöpögtetett salátalevelekkel kibélelünk egy mélyebb tálat,beleszedjük a salátát,tetejét diógerezdekkel díszítjük.

További hasonló receptek

Színvarázs saláta
Paradicsomot, lilahagymát felkockázom, mély tálba teszem.Hozzáadom a kukoricát és a zöldborsót. ásik tálban kikeverem a kefírt, majonézt, sót, cukrot, borsot, kaprot.Adok hozzá egy gerezd fokhagymát áttörve. Majd ezt az öntetet ráöntöm a zöldségekre és jól összekeverem. Szines tálkában tálalva még csábítóbb! Gyors és nagyon finom saláta. Jó étvágyat!
Spárgasaláta
1. a leszűrt konzerv spárgát összekeverjük olajjal, átszűrt citromlével, sóval
2. kevés cukorral ízesítjük és megszórjuk finomra vágott metélőhagymával
3. tálaláskor citrommal, paradicsommal, fenyőmaggal és petrezselyemzölddel díszítjük
Paradicsomsaláta
A paradicsomokat szűrőkanálba tesszük, s forró vízbe mártjuk. Héjuktól megtisztítjuk, azután vékony szeletekre vágjuk.

A felszeletelt salátát tálra rakjuk, s leöntjük borecettel, megsózzuk, törött borssal és esetleg egy kis cukorral megízesítjük és finomra vágott metélőhagymával szórjuk be.
Olajat csepegtetünk rá.
Kapros-joghurtos gombasaláta
A gombát megtisztítjuk,megmossuk és vékony szeletekre vágjuk.Gyengén sós,ecetes vízben megfőzzük,majd főzővízében kihűtjük.A joghurtot elkeverjük a finomra vágott kapor egyik felével,sóval,őrölt fehér borssal.Szűrt citromlével ízesítjük.Az elkészített salátaöntetbe belekeverjük a leszűrt gombát és jól lehűtjük.Tálaláskor jól megszórjuk a kapor másik felével.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés