Bejelentkezés

Waldorf saláta

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • 20 dkg zeller (tisztítva), 3 kisebb savanykás alma, 1/2 citrom leve, 15 dkg ementáli vagy trappista sajt, 10 dkg dióbél, 1/2 dl majonéz, 1 dl tejszín, só, bors, 1 fej zöldsaláta
Waldorf saláta
Waldorf saláta

Elkészítés

A megtisztított zellert és almát gyufaszál vékonyságúra vágjuk,/vagy kockára,tetszés szerint/ Mindkettőt meglocsoljuk kevés citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A sajtot kockára vágjuk, a diót durvára (néhány gerezdet félreteszünk a díszítésre). A majonézt eldolgozzuk ízlés szerint sóval, borssal,a tejszínt kemény habbá verjük,majd apránként óvatosan hozzákeverjük.Leöntjük vele a salátát, óvatosan összekeverjük,jól behűtjük.Tálaláskor a gondosan megmosott,lecsöpögtetett salátalevelekkel kibélelünk egy mélyebb tálat,beleszedjük a salátát,tetejét diógerezdekkel díszítjük.

További hasonló receptek

Görög saláta - Horiatiki
Megmossuk a hozzávalókat, csíkokra vágjuk a káposztát és a salátát, felkockázzuk a paradicsomot, az uborkát, és a paprikát, karikára vágjuk a hagymát, lereszeljük a répát. Összekeverjük a feldarabolt zöldségeket, meglocsoljuk a citrom levével és olívaolajjal, ízesítjük sóval, oreganóval és a tetejére szórjuk a feldarabolt feta sajtot.
Burgonyasaláta
1. Karikázza fel a burgonyákat.
2. Keverje össze a hozzávalókat a burgonyán kívűl.
3. Öntse a salátaszószt a burgonyára és lazán keverje össze.
4. Hagyja állni hűvös helyen egy órát.
5. Tálalja előételként vagy hús mellé.
Spárgasaláta
1. a leszűrt konzerv spárgát összekeverjük olajjal, átszűrt citromlével, sóval
2. kevés cukorral ízesítjük és megszórjuk finomra vágott metélőhagymával
3. tálaláskor citrommal, paradicsommal, fenyőmaggal és petrezselyemzölddel díszítjük
PIKÁNS CÉKLASALÁTA
A céklákat megtisztítjuk, kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk, és egy tálba helyezzük. A diót ledaráljuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, és ízlés szerint összekeverjük almaecettel, az olajjal, sóval és a petrezselyemmel. Az így kapott masszát összekeverjük a céklakockákkal és néhány órát pihentetjük a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés