Bejelentkezés

Waldorf saláta

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • 20 dkg zeller (tisztítva), 3 kisebb savanykás alma, 1/2 citrom leve, 15 dkg ementáli vagy trappista sajt, 10 dkg dióbél, 1/2 dl majonéz, 1 dl tejszín, só, bors, 1 fej zöldsaláta
Waldorf saláta
Waldorf saláta

Elkészítés

A megtisztított zellert és almát gyufaszál vékonyságúra vágjuk,/vagy kockára,tetszés szerint/ Mindkettőt meglocsoljuk kevés citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A sajtot kockára vágjuk, a diót durvára (néhány gerezdet félreteszünk a díszítésre). A majonézt eldolgozzuk ízlés szerint sóval, borssal,a tejszínt kemény habbá verjük,majd apránként óvatosan hozzákeverjük.Leöntjük vele a salátát, óvatosan összekeverjük,jól behűtjük.Tálaláskor a gondosan megmosott,lecsöpögtetett salátalevelekkel kibélelünk egy mélyebb tálat,beleszedjük a salátát,tetejét diógerezdekkel díszítjük.

További hasonló receptek

Majonézes burgonyasaláta
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, és ki-
hűlés után hideg vízbe mártott késsel 6 x 6 mm-es
kockákra vágjuk. Sóval, ecettel megpermetezzük,
és jól összerázzuk. A majonézt mustárral, cukorral, borssal ízesítjük, tejföllel összekeverjük. A burgonyát leszűrjük, szitán jól lecsurgatjuk, majd a mártásba keverjük. Kb. 10-15 perc múlva tálaljuk.
Franciasaláta
1. A burgonyát, a sárgarépát és az almát vágd fel apró kockákra, majd az alma kivételével főzd meg őket külön-külön, és tedd ugyanezt a zöldborsóval. 2. Miközben főnek keverd össze a tejfölt a mustárral és a majonézzel, majd ehhez add hozzá a megfőtt, lecsepegtetett zöldségeket, és add hozzá a kockákra vágott uborkát is. 3. Ízlés szerint sózd, borsozd, és facsarj bele némi citromlevet. Tálalás előtt tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tipp: Nagyon finom, ha friss, apróra vágott kaprot is teszünk bele.
Szolos saláta füstölt kacsamellel
A salátát megmossuk, leveleire bontjuk, leszárítjuk. A szőlőt leszemezzük, megmossuk és kimagozzuk. A füstölt kacsamellet először vékonyan felszeleteljük, majd kb. 1 centis darabokra vágjuk. A dióbelet elfelezzük. Egy lapos tálat a salátával kibélelünk, és az előbbieket összekeverve ráhalmozzuk. A fehérborecetet a sóval, a cukorral és az őrölt borssal meg a zúzott fokhagymával összekeverjük. Cseppenként az olajat is beledolgozzuk, a salátára öntjük és tálaljuk.
Padlizsán saláta
1. a padlizsánt megmosva tegyük egy tepsibe és alacsony lángon süssük, míg a héja meg nem feketedik 2. még mikor meleg megpucoljuk, felkockázzuk 3. összekeverjük a szeletekre vágott vöröshagymával, paradicsommal és paprikával 5. öntsük ezt a keverékünkre, és fűszerezzük sóval-borssal 6. tegyük bele az olajbogyót, és keverjük jól össze Jó étvágyat!

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés