Bejelentkezés

Waldorf saláta

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • 20 dkg zeller (tisztítva), 3 kisebb savanykás alma, 1/2 citrom leve, 15 dkg ementáli vagy trappista sajt, 10 dkg dióbél, 1/2 dl majonéz, 1 dl tejszín, só, bors, 1 fej zöldsaláta
Waldorf saláta
Waldorf saláta

Elkészítés

A megtisztított zellert és almát gyufaszál vékonyságúra vágjuk,/vagy kockára,tetszés szerint/ Mindkettőt meglocsoljuk kevés citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A sajtot kockára vágjuk, a diót durvára (néhány gerezdet félreteszünk a díszítésre). A majonézt eldolgozzuk ízlés szerint sóval, borssal,a tejszínt kemény habbá verjük,majd apránként óvatosan hozzákeverjük.Leöntjük vele a salátát, óvatosan összekeverjük,jól behűtjük.Tálaláskor a gondosan megmosott,lecsöpögtetett salátalevelekkel kibélelünk egy mélyebb tálat,beleszedjük a salátát,tetejét diógerezdekkel díszítjük.

További hasonló receptek

Feta sajtos uborkasaláta
Keverjük össze az összetevőket,locsoljuk olivaolajjal,citromlével és díszítsük mentalevéllel és fűszerezzük sóval borssal oregánóval....
Mozzarellás avokádósaláta
A zöldségeket megtisztítjuk, az avokádót felkockázzuk, a paradicsomot félbevágjuk. Edénybe tesszük őket a mozzarellával és az összetépkedett zöldekkel együtt. A citromléből, a mézből, a mustárból, az olívaolajból és a balzsamecetből készített dresszinggel csak tálalás előtt forgatjuk össze.
Szolos saláta füstölt kacsamellel
A salátát megmossuk, leveleire bontjuk, leszárítjuk. A szőlőt leszemezzük, megmossuk és kimagozzuk. A füstölt kacsamellet először vékonyan felszeleteljük, majd kb. 1 centis darabokra vágjuk. A dióbelet elfelezzük. Egy lapos tálat a salátával kibélelünk, és az előbbieket összekeverve ráhalmozzuk. A fehérborecetet a sóval, a cukorral és az őrölt borssal meg a zúzott fokhagymával összekeverjük. Cseppenként az olajat is beledolgozzuk, a salátára öntjük és tálaljuk.
Franciasaláta
A krumplit, a zellert és a répát meghámozzuk, 1x1 cm-es kockákra vágjuk, majd enyhén sós, citromlével ízesített vízben, ügyelve arra, hogy szét ne főjenek, éppen csak puhára főzzük. A zöldborsót leöblítjük, lecsepegtetjük. Az ecetes uborkát apró kockákra, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk (1 kiskanálnyi félreteszünk).
A tartármártáshoz simára keverjük a majonézt a joghurttal, a porcukorral, sóval és fehér borssal. Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük, apróra felkockázzuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba. A főtt zöldségeket leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lerázzuk róluk a vizet, majd a borsóval, az uborkával és a petrezselyemzölddel együtt a mártásba keverjük. A salátaleveleket megmossuk, szárazra lapogatjuk, kibélelünk velük egy mélyebb tálat. Beleszedjük a salátát, tetejét megszórjuk a félretett petrezselyemzölddel, és tálalásig hidegen tartjuk. Töltött tojással, főtt vagy sült húsokkal, sonkával kínálhatjuk.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés