Bejelentkezés

Waldorf saláta

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
0

Hozzávalók

  • 20 dkg zeller (tisztítva), 3 kisebb savanykás alma, 1/2 citrom leve, 15 dkg ementáli vagy trappista sajt, 10 dkg dióbél, 1/2 dl majonéz, 1 dl tejszín, só, bors, 1 fej zöldsaláta
Waldorf saláta
Waldorf saláta

Elkészítés

A megtisztított zellert és almát gyufaszál vékonyságúra vágjuk,/vagy kockára,tetszés szerint/ Mindkettőt meglocsoljuk kevés citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A sajtot kockára vágjuk, a diót durvára (néhány gerezdet félreteszünk a díszítésre). A majonézt eldolgozzuk ízlés szerint sóval, borssal,a tejszínt kemény habbá verjük,majd apránként óvatosan hozzákeverjük.Leöntjük vele a salátát, óvatosan összekeverjük,jól behűtjük.Tálaláskor a gondosan megmosott,lecsöpögtetett salátalevelekkel kibélelünk egy mélyebb tálat,beleszedjük a salátát,tetejét diógerezdekkel díszítjük.

További hasonló receptek

Tiroli pásztorsaláta sonkával és sajttal
A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk; a káposztát megtisztítjuk, eltávolítjuk a durva leveleit, megmossuk; finomra gyaluljuk, szitára tesszük és leforrázzuk; még forrón sóval, borssal, fokhagymával és köménnyel ízesítjük; jól összekeverjük és hagyjuk kihűlni. A sonkát és a sajtot vékony csíkokra vágjuk; a hagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk; a paprikát megmossuk, kivágjuk a csumáját és a húsát csíkokra vágjuk.
A sajtot, a sonkát, a káposztát, a hagymát és a paprikát egy mély tálban jól összekeverjük és hidegre tesszük. Az ecetből az olajjal és a szükséges mennyiségű vízzel, valamint sóval és borssal marinádot készítünk és belekeverjük a salátát. A snidlinget megmossuk és durvára vágjuk; a salátát szépen elrendezzük, meghintjük snidlinggel, és teljes őrlésű lisztből készült péksüteménynyel kínáljuk.
Tojásos vegyes saláta
Megmossuk és hideg vízbe tesszük a tojásokat. A vízbe csapott evőkanál sót szórunk, így a főtt tojás könnyen hámozható. 10 percig főzzük, hideg vízzel lehűtjük és meghámozzuk. A megtisztított és finomra vágott zöldhagymát (zöldjével együtt), valamint a hajszálvékonyra karikázott lilahagymát megsózzuk, 10 percig állni hagyjuk. A retket csíkokra reszeljük, a főtt tojást kis kockákra vágjuk. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk és összetépkedjük. A mártáshoz mély tálban simára keverjük a kefírt, a mustárt, a borsot, a curryt, kevés sót és a cukrot. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, héjastól apró kockákra vágva azonnal a mártásba keverjük. Ezután az összes feldarabolt nyersanyagot beleforgatjuk, óvatosan összekeverjük, befedjük. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Előételnek vagy köretnek tálalhatjuk, de pirított kenyérszeletkékkel vacsorára is jó.
Caprese saláta
A sajtot (lehetőleg a bivalytejből készült buffala fajtájút)vékony szeletekre vágom. A paradicsomból egy csokrot formázok (úgy vágom fel, hogy a szárrésze még összetartsa). Az így keletkezett résekbe dugom a sajtszeleteket. Az olajból, bazsalikomból,oregánóból, kapriból,sóból és borsból öntetet készítek, a paradicsomokra öntöm és az egészet jól behűtöm.
„Caprese” tésztasaláta
1. A tésztát bő forrásban lévő sós vízben kb. 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. 2. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Összekeverjük a 6 evőkanál ecettel, sóval, borssal és cukorral. Ráöntjük az olajat. Végül összekeverjük a tésztával. 3. A mozzarellát lecsöpögtetjük. Megmossuk a paradicsomot és a bazsalikomot. Egy kis bazsalikomot félteszünk díszítésnek, a többit pedig felaprítjuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk. Az egészet összekeverjük a tésztával, és ízlés szerint fűszerezzük.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés