Bejelentkezés

Párolt szürkemarha comb konyakos aszaltszilvamártással

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

Párolt szürkemarha comb konyakos aszaltszilvamártással
Párolt szürkemarha comb konyakos aszaltszilvamártással

Elkészítés

Hozzávalók 4 személyre:



szürkemarha comb ( dió, fehérpecsenye, feketepecsenye): 80 dkg



étolaj: 1 dl



sárgarépa: egy közepes szál



petrezselyemgyökér: egy szál



karalábé: egy kis fej



zeller: egy fej



vöröshagyma: 1 db



fokhagyma. 2 gerezd



paradicsompüré: 2 evőkanál



kristálycukor: 2 evőkanál



liszt: 6 dkg



konyak: 1 dl



magozott aszaltszilva. 20 dkg



só, egész bors, babérlevél, kakukkfű, bazsalikom, szurokfű, borókabogyó izlés szerint







Elkészítése: a szürkemarha combot kétfelé vágjuk, az étolaj felével és a fűszerekkel bedörzsöljük, folpackba tekerjük, és egy napot érleljük. A magozott aszalt szilvát félbevágjuk és a konyakba beáztatjuk. A bepácolt húst a felhevített zsiradékban elősütjük, majd a húst a zsiradékból kiemeljük és a felkarikázott zöldségeket pirosra pirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, megkaramellizáljuk, majd a paradicsompürét és felengedjük vízzel. Összeforraljuk, hozzáadjuk a húst, a párolólevet sóval ízesítjük, fűszerezzük, és készre pároljuk. A lisztet szárazon megpirítjuk. Ha a hús megpuhúlt a párolóléből kivesszük, beleszitáljuk a pirított lisztet, sűrűségét beállítjuk, szűrjük. A forró mártáshoz hozzáadjuk a beáztatott aszalt szilvát, egybeforraljuk, konyakkal utána ízesítünk.

Tálalás: a felszeletelt hús mellé öntjük a mártást, köretnek mandulás burgonyafánkot adhatunk. / Bugac Étterem Kispest/

További hasonló receptek

Gyömbéres marha
A gyömbért hámozzuk meg, majd reszeljük le vagy vágjuk apróra. A marhahúst vágjuk nagyon vékony szeletekre. Egy tálban keverjük össze a szójaszószt a gyömbérrel és egy kanál olajjal. Adjuk hozzá a húst, és alaposan keverjük össze. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk szeletekre. Tisztítsuk meg a paprikát a magjától, és vágjuk nagyobb kockákra. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat. Adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk 3 percig, majd adjuk hozzá a paprikát, és sűrű kevergetés közben pároljuk további 5 percig. Vegyük ki a zöldséget a serpenyőből. A tiszta, forró serpenyőben pirítsuk meg a húst rövid ideig mindkét oldalán. Tálaljuk a marhahúst rizzsel és párolt zöldségekkel.
Steak kecskesajtos pirítóson
1. A paprikát, a chilit, az olívaolajat, a sót és a borsot egy visszazárható tasakban összekeverjük. Beletesszük a húst, lezárjuk a tasakot, és éjszakára a hűtőbe rakjuk. 2. A grill serpenyőt magas hőfokon felmelegítjük. Ha közepesen átsült steaket szeretnénk, a húst 8-10 percig sütjük, közben egyszer megforgatjuk. Tálalás előtt állni hagyjuk. 3. Eközben a kenyeret vékony szeletekre felszeljük. Ízlés szerint meg is piríthatjuk a serpenyőben. 4. A steaket minél vékonyabb szeletekre vágjuk (az izomrostok futásirányára merőlegesen!). Mindegyik pirítós tetejére kecskesajtot, húst, néhány szem kaliforniai paprikát és/vagy egy kiskanálnyi fügelekvárt teszünk.
Citromos marhaszelet
A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk, és szalonnával megtűzdeljük.Egy lábosban feltesszük a zsírt, a karikákra vágott vöröshagymát, néhány vékony szelet citromhéjat, a karikákra vágott sárgarépát. Erre helyezzük a hússzeleteket, meghintjük törött borssal, föleresztjük a csontlével, a borral, belecsavarjuk a citrom levét, és fedő alatt puhára pároljuk. Mikor a hús megpuhult, a levét zsírjáig lesütjük, meghintjük egy evőkanál liszttel, hozzáadjuk a tejfölt és felforraljuk.Makarónival vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Eszterházy rostélyos
A húst megmossuk, szárazra töröljük, kissé megsózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk, majd forró olajon hirtelen elősütjük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a megtisztított, karikára vágott hagymát és a vegyes zöldség felét, aztán hozzáadjuk a babérlevelet, meghintjük liszttel, hozzáöntjük a bort és egy kevés vizet, ízlés szerint sózzuk, majd visszatesszük a lábasba a rostélyosokat. Fedő alatt, lassú tűzön, gyakori rázogatás közben puhára pároljuk. Félidőben borssal, citromhéjjal ízesítjük. Közben a maradék vegyes zöldséget megtisztítjuk, vékony csíkokra szeleteljük és fedő alatt, petrezselymes vajon puhára pároljuk. Ha a hús elkészült, előmelegített tálra szedve melegen tartjuk. A mártáshoz hozzáadjuk a kapribogyót, a mustárt, a cukrot, a citromlevet és a tejfölt, végül a vajban párolt zöldséget, és összeforraljuk. Bevonjuk vele a hússzeleteket, forrón tálaljuk. Párolt rizs illik hozza!

Csínján bánjunk a mustárral és a citromlével, mert a tejföl is savanyú!

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés