Bejelentkezés

Házi meggyes rétes

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 12 dkg vaj, 25 dkg liszt, só, teáskanál olaj, 75 dkg meggy, 5 dkg szálasra vágott mandula, 5 dkg darált mandula, 10 dkg cukor
Házi meggyes rétes
Házi meggyes rétes

Elkészítés

5 dkg vajat megolvasztunk. Az átszitált lisztet 1,25 dl langyos vízzel, a felolvasztott vajjal és a csipetnyi sóval robotgép segítségével összedolgozzuk. Kézzel átgyúrjuk, és addig ütögetjük a deszkához, amíg egészen sima és ruganyos lesz. Megkenjük az olajjal, majd forró vízzel kiöblített, nagyobb fémtállal lefedjük. Kb. 25 percig pihentetjük. A meggyet megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk. A rétestésztát lisztezett konyharuhán először sodrófával, majd kézzel olyan vékonyra nyújtjuk, hogy látni lehessen alatta a szövést. A maradék vajat felolvasztjuk, és kétharmad részét a tésztára kenjük. Megszórjuk a darált és a szálasra vágott mandulával, lazán meghintjük a meggyel, végül a cukorral. A tészta széleit behajtjuk, és a konyharuha segítségével, a keskenyebbik oldalánál fogva felgöngyöljük. A meggyes rétest sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, és a maradék vajjal megkenve, előmelegített sütőbe toljuk. 225 fokon (gáztűzhelynél 4-es fokozaton) 35-40 perc alatt pirosra sütjük.

További hasonló receptek

Meggyes piskóta
1.A vajat keverd habosra a cukorral, add hozzá a tojássárgákat egyenként, és keverd simára
2.a lisztet keverd el a sütőporral, majd a felét szitáld a tésztába
3.óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket is, végül pedig a maradék lisztet
4.kilisztezett tepsiben megsütjük.

Jó étvágyat!
puncsszelet
A piskóta hozzávalóit összekeverjük, összeturmixoljuk, egy tepsiben kisütjük. Kihűlés után, hosszában három felé vágjuk ( 3 lap lesz), két lapot félreteszünk, mindkettőt megkenjük gyümölcsízzel, a harmadik lapot egy tálban összetörjük, összedolgozzuk a kakaóval, mazsolával, durvára vágott dióval, apróra vágott cukrozott gyümölccsel, a maradék gyümölcsízzel, végül a rummal és a tejjel, hogy megpuhuljon és jól formázható legyen. (esetleg tehetünk hozzá még tejet). Az egyik piskótalapot a lekváros felével fölfelé tepsibe tesszük, ráhalmozzuk a krémet és rátesszük a másik tésztalapot a megkent felével, legalább egy fél napra két deszka között.
Máz: a porcukrot a citromlével, szörppel, a rummal addig keverjük (sokáig), míg nehezen folyó öntetet kapunk, ezt a torta tetejére csurgatjuk.
kuglóf szárított gyümölccsel
A tojásfehérjét habbá verjük, a sárgáját a többi hozzávalóval (kakaón és gyümölcsön kívül) együtt jók kikeverjük, végül a habbal. A tésztát 2/3, 1/3 arányban elosztjuk, az 1/3-os részbe belekeverjük a kakaóport, a másik részbe pedig a szárított, apróra vágott gyümölcsöt. A kivajazott formába beleöntjük a sárga tésztát, majd nem egyenletesen a barnát. Előmelegített sütőben kb 150 fokon, légkeverésesen 50-60 percig sütjük. Magában is finom, de a legjobb lekvárral.
Püspökkenyér
A tojássárgáját és a cukrot kikeverjük, majd belerakjuk a lisztbe forgatott gyümölcsöt és a lisztet.
A végén hozzáadjuk a felvert tojás fehérjét, majd kivajazott, lisztezett őzgerincformában 30-35 percig sütjük.

Diót, mogyorót is szórhatunk a kenyérbe.

Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés