Bejelentkezés

Házi meggyes rétes

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 12 dkg vaj, 25 dkg liszt, só, teáskanál olaj, 75 dkg meggy, 5 dkg szálasra vágott mandula, 5 dkg darált mandula, 10 dkg cukor
Házi meggyes rétes
Házi meggyes rétes

Elkészítés

5 dkg vajat megolvasztunk. Az átszitált lisztet 1,25 dl langyos vízzel, a felolvasztott vajjal és a csipetnyi sóval robotgép segítségével összedolgozzuk. Kézzel átgyúrjuk, és addig ütögetjük a deszkához, amíg egészen sima és ruganyos lesz. Megkenjük az olajjal, majd forró vízzel kiöblített, nagyobb fémtállal lefedjük. Kb. 25 percig pihentetjük. A meggyet megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk. A rétestésztát lisztezett konyharuhán először sodrófával, majd kézzel olyan vékonyra nyújtjuk, hogy látni lehessen alatta a szövést. A maradék vajat felolvasztjuk, és kétharmad részét a tésztára kenjük. Megszórjuk a darált és a szálasra vágott mandulával, lazán meghintjük a meggyel, végül a cukorral. A tészta széleit behajtjuk, és a konyharuha segítségével, a keskenyebbik oldalánál fogva felgöngyöljük. A meggyes rétest sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, és a maradék vajjal megkenve, előmelegített sütőbe toljuk. 225 fokon (gáztűzhelynél 4-es fokozaton) 35-40 perc alatt pirosra sütjük.

További hasonló receptek

Favale angolos teasütije - Cookies
Az első 3 hozzávalót (liszt, só, szódabikarbóna) összekevered egy tálba. Egy másik tálba a vajat a cukorral habosra kevered, majd egyesével hozzáadogatod a tojásokat, aztán a vanília aromát. Amikor ez már homogén, akkor a liszttel eldolgozzuk. Utolsóként gyúrjuk bele a diót és a csokidarabkákat.

Tetszés szerinti darabkákat lapogatunk sütőpapírra kézzel, nem kell, hogy szabályos legyen! Nagyon jó gyermekekkel együtt elkészíteni épp ezért.

Előmelegített sütőben 170 C-on szép barnára sütjük.
Jó étvágyat hozzá! :)
Gesztenyerudak
A margarint keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a darált kekszet, a gesztenyemasszát és a rumot. Dolgozzuk jól össze. Ha túl száraz kevés tejet adjunk hozzá.
Formáljunk egy hosszú rudat, amit vágjunk 3 cm hosszú darabkákra. Formáljunk kis rudacskákat.
Érdekesebbé tudjuk tenni, ha kakaóporban megforgatjuk, vagy csokoládéba mártjuk. Mignonpapírban tálaljuk.
Gyümölcsrizs gazdagon
A rizst a tejjel, a cukorral, egy csipet sóval és a vaníliás cukorral puhára főzzük. A tűzről levéve addig hagyjuk lefedve állni, amíg a tejet teljesen magába szívja a rizs. A gyümölcsöket meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, a szőlőt félbevágjuk és kimagozzuk, a diót gorombára aprítjuk.

A tejszínt felverjük, összekeverjük a kihűlt rizzsel és az apróra vágott gyümölcsökkel. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, feloldjuk, és belekeverjük a rizsbe. A masszát pudingformákba töltjük, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután a formákat forró vízbe mártjuk, és a pudingot desszertestálra borítjuk. Tejszínhabbal, gyümölcsökkel díszítjük, eper- vagy málnaszósszal leöntve tálaljuk.
Epres túrótorta
A forró tejben felolvasztott, majd langyosra hűlt zselatint turmixgépben kikeverjük a többi hozzávalóval. A tortaformát kiöblítjük hideg vízzel, beleöntjük a krémet, rászórjuk az epret, amely elmerül. Végül a tetejére rakjuk a babapiskótát, meglocsoljuk rummal, és 4-5 órára hűtőbe tesszük. Tálra borítjuk, hogy a piskóta legyen a torta alja, tejszínhabbal, eperrel tálaljuk.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés