Bejelentkezés

Házi meggyes rétes

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 12 dkg vaj, 25 dkg liszt, só, teáskanál olaj, 75 dkg meggy, 5 dkg szálasra vágott mandula, 5 dkg darált mandula, 10 dkg cukor
Házi meggyes rétes
Házi meggyes rétes

Elkészítés

5 dkg vajat megolvasztunk. Az átszitált lisztet 1,25 dl langyos vízzel, a felolvasztott vajjal és a csipetnyi sóval robotgép segítségével összedolgozzuk. Kézzel átgyúrjuk, és addig ütögetjük a deszkához, amíg egészen sima és ruganyos lesz. Megkenjük az olajjal, majd forró vízzel kiöblített, nagyobb fémtállal lefedjük. Kb. 25 percig pihentetjük. A meggyet megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk. A rétestésztát lisztezett konyharuhán először sodrófával, majd kézzel olyan vékonyra nyújtjuk, hogy látni lehessen alatta a szövést. A maradék vajat felolvasztjuk, és kétharmad részét a tésztára kenjük. Megszórjuk a darált és a szálasra vágott mandulával, lazán meghintjük a meggyel, végül a cukorral. A tészta széleit behajtjuk, és a konyharuha segítségével, a keskenyebbik oldalánál fogva felgöngyöljük. A meggyes rétest sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, és a maradék vajjal megkenve, előmelegített sütőbe toljuk. 225 fokon (gáztűzhelynél 4-es fokozaton) 35-40 perc alatt pirosra sütjük.

További hasonló receptek

Mandulás, citromos muffin
1. a citromokat bele tesszük egy lábosba és annyi vizet öntünk rá hogy az ellepje
2. miután felforrt a víz, lejjebb vesszük a lángot és fedő alatt 20 percig még benne tartjuk
3. 30 percig hűtjük, közben a sütőt 175 C-ra melegítjük
4. a citromokat félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, és a gyümölcsöket apró darabkákra vágjuk
5. az edényben lévő citromdarabokhoz, hozzáadjuk a tojásokat, és a robotgéppel addig keverjük, amíg sima massza nem lesz belőle
6. hozzáadjuk a masszához az őrölt mandulát, a sütőport meg a cukrot, és jól átkeverjük
7. belekanalazzuk a muffin formákba aztán berakjuk a sütőbe, és 25-30 perc alatt készre sütjük

Jó étvágyat!
Csokimázas puszedli
1. egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, sót 2. egy másik tálban a tojásfehérjéket kézi mixerrel közepes fordulatszámon habosra keverjük 3. a mixert magasabb fordulatszámra kapcsoljuk 4. óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, és kemény, fényes habot verünk 5. beleforgatjuk a mandulát, a reszelt csokoládét és a gyümölcshéjkeveréket 6. a tepsibe elhelyezett sütőpapír korongokra evőkanálnyi tésztát rakunk, szétlapítjuk 7. két órára hűtőbe rakjuk és 150 fokra előmelegítjük a sütőt 8. a tésztát 20-25 perc alatt keményre sütjük 9. a fehér és az étcsokoládét külön-külön gőzfürdő fölött felolvasztjuk 10. a sütemények tetejére csorgatjuk és egy kés hegyével márványmintát rajzolunk Jó étvágyat!
Tepsiben sült alma
1. a kenyeret vékonyan felszeleteljük, és levágjuk a héját
2. az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és vékony cikkekre vágjuk
3. egy tűzálló tálat kikenünk, majd az aljába egy réteg kenyeret fektetünk, rá egy réteg alma kerül, majd megszórjuk a mazsolával, cukorral, dióval, citromhéjjal és citromlével
4. addig folytatjuk, amíg elfogynak a hozzávalók de a legfelső réteg kenyér legyen
5. a tojást összekeverjük a tejjel és a cukorral, majd a kenyér tetejére locsoljuk
6. a vajat kis darabokra vágjuk, és megszórjuk a tetejét, majd sütőben ropogósra sütjük

Jó étvágyat!
Sajtos muffin
1. a hozzávalókat összekeverem egy tálban majd muffinformába szedem
2. megszórjuk a muffinok tetejét sajttal
3. 25 perc alatt készre sütjük

Jó étvágyat!

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés