Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Gombaragu tésztával
A tésztát forrásban lévő, sós vízben 8 percig főzzük. A gombákat és a paradicsomokat félbe, az új-hagymákat ferde darabokra vágjuk. A friss zöldfűszereket felaprítjuk. A szalonnát felkockázzuk, ropogósra sütjük és kivesszük.

A forró szalonnazsírban megolvasztott vajon a gombát aranybarnára pirítjuk. Delikát ételízesítővel fűszerezzük, majd felöntjük a tejszínnel és a szárnyasalappal.
Hozzáadjuk a paradicsomot meg az újhagymát, és a zöldfűszerekkel vagy Delikát Petrezselymes zöldfűszerkrémmel ízesítve kb. 5 percig főzzük. Belekeverjük a szalonnapörcöt és az ételsűrítőt, majd összeforraljuk. A metélttel körítve kínáljuk.
Szalonnás sült zeller
Ehhez az előételként vagy könnyű vacsoraként tálalható fogáshoz akkora zellergumókat kell vásárolnunk, hogy személyenként 3 - összesen tehát 12 -, ujjnyi vastag telt szeletet tudjunk vágni belőlük. (A leeső részekből levest főzhetünk.) A zellerszeleteket citromlével bedörzsöljük, hogy szép halvány színüket megőrizzék, majd annyi enyhén sós vízben, amennyi ellepi, majdnem puhára főzzük. Ezután leszűrjük, a nedvességet jól leitatjuk róluk. Mindegyiket megborsozzuk (sózni nem kell, mert a szalonna sós), majd egy-két szalonnacsíkkal körbetekerjük. Végüket fogpiszkálóval a zellerhez tűzzük nehogy sütés közben lecsússzanak. Egy serpenyőben 2-3 kanálnyi olajat forrósítunk, és a szalonnás zellerszeleteket mindkét oldalukon ropogósra sütjük benne. Salátával, friss kenyérrel vagy burgonyapürével kínáljuk.
Burgonyafánkban sült kolbászkák
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még forrón áttörjük. Amikor kihűlt, megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a tojással meg a liszttel összegyúrjuk. A kolbászt 3-4 centis darabokra vágjuk. A burgonyás masszából olajos kézzel annyi gombócot formálunk amennyi kolbászdarabkánk van. A gombócokat egyenként tenyérrel kissé ellapítjuk, egy-egy kolbászt ráfektetünk és becsomagoljuk. Bő, közepesen forró olajban megsütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, végül forrón tálaljuk. Savanyúságot, salátát kínálunk hozzá.
Gombás aprópecsenye
A húst kis kockákra vágom. A megtisztított gombát ugyancsak felkockázom, a hagymát finomra aprítom, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem.
Forró olajon megfonnyasztom a hagymát, majd a tűzről lehúzom, belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök egy evőkanál vizet. A tűzre visszateszem, felforralom, és belekeverem a húskockákat. Fehéredésig pirítom, majd hozzáadom a gombát, zöldpaprikát és a paradicsomot. Megfűszerezem, és fedő alatt, kis lángon, saját levében puhára párolom. Ízlés szerinti körettel tálalom.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés