Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Székelykáposzta
70 dkg sertéscomb vagy -lapocka 1 közepes vöröshagyma 3 evőkanál olaj fél evőkanál pirospaprika fél-fél mokkáskanál őrölt bors és majoránna só 2 gerezd fokhagyma 1-1 zöldpaprika és paradicsom 80 dkg savanyú káposzta 2 dl tejföl 1 púpozott evőkanál finomliszt
Tepsis tejfölös-fokhagymás krumpli
A krumplit megpucolujuk,megmossuk,hasábokra vágjuk és sós vízben megfőzzük.A fokhagymát kicsi lyukú sajtreszelőn lereszelünk. tejfölt,a fokhagymát,vegetát,1 ek. olajat,és felaprított petrezselymet összekeverünk egy tálban.A krumplit leszűrjük,beleöntjük egy kicsit beolajozott tepsibe,kicsit megsózzuk,majd ráöntjük a tejfölös szószt a tetejére és forró sütőben jól megpirítjuk.
Bocskoros vargánya
A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A hagymát zsíron üvegesre pároljuk, azután a fűszerpaprikával elkeverjük. Hozzátesszük a vargányaszeleteket, megsózzuk. Fedő alatt, takaréklángon előbb megpároljuk, végül zsírjára sütjük. Ha kész, hozzáadjuk a fokhagymát meg a tejfölt, és az egészet összeforraljuk. Ropogós, friss kenyérrel, forrón tálaljuk.
Csőben sült rókagomba
A gombát megtisztítjuk, megmossuk és vastagabb csíkokra vágjuk; a petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk; a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és forró olajban világosra pirítjuk; hozzáadjuk a gombát, majd sóval és borssal ízesítjük; addig pirítjuk, míg levet nem enged; ezután leszűrjük, de a levét megőrizzük.
A gomba levét simára keverjük a tejszínnel, a tejföllel, a sajttal, a Cayenne-borssal, a petrezselyemmel, a tojással és a tojássárgájával; majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk és körbeszórj u k zsem lemorzsá-val; beletesszük a gombát és leöntjük a tejszínes tojással; parmezánnal meghintjük, vajdarabkákat teszünk a tetejére és előmelegített sütőben, 220 °C-on kb. fél órán át sütjük.

Friss salátával tálaljuk.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés