Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Szalonnás sült zeller
Ehhez az előételként vagy könnyű vacsoraként tálalható fogáshoz akkora zellergumókat kell vásárolnunk, hogy személyenként 3 - összesen tehát 12 -, ujjnyi vastag telt szeletet tudjunk vágni belőlük. (A leeső részekből levest főzhetünk.) A zellerszeleteket citromlével bedörzsöljük, hogy szép halvány színüket megőrizzék, majd annyi enyhén sós vízben, amennyi ellepi, majdnem puhára főzzük. Ezután leszűrjük, a nedvességet jól leitatjuk róluk. Mindegyiket megborsozzuk (sózni nem kell, mert a szalonna sós), majd egy-két szalonnacsíkkal körbetekerjük. Végüket fogpiszkálóval a zellerhez tűzzük nehogy sütés közben lecsússzanak. Egy serpenyőben 2-3 kanálnyi olajat forrósítunk, és a szalonnás zellerszeleteket mindkét oldalukon ropogósra sütjük benne. Salátával, friss kenyérrel vagy burgonyapürével kínáljuk.
Mákos guba
Tejben felolvasztjuk a vaníliáscukrot, 2 evőkanál mézet (lehet porcukor is, de a méz finomabb és egészségesebb) és a vaj felét.
A kifliket szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk a tejjel. Forgassuk kicsit meg a tálban, hogy mindenhol tejes legyen. A mákot keverjük össze a kevés citromlével, majd óvatosan adjuk hozzá ezt is a kiflikarikákhoz.
A maradék vajjal kenjünk ki egy jénai tálat, oszlassuk el benne a mákos kiflikarikákat, majd előmelegített sütőben, 170 C°-on, süssük 5-10 percig a gubát.
Fűszeres kukorica szalonnaszoknyában
Az olajat az apróra vágott zöld fűszerekkel összekeveijük és a zsenge kukoricacsöveket alaposan megkenjük vele. Ezután egyenként a szalonnaszeletekbe tekerjük, és végüket hústűvel vagy fogvájóval megtüzzük. Grillsütőben vagy szabad tűzön roston 7-10 percen át sütjük. Akkor jó, ha a szalonna ropogós, a kukorica pedig jól átforrósodik.
Vegetáriánus lasagne
A káposztát megmossuk, négybe vágjuk, kimetsszük a torzsáját, majd csíkokra vágjuk a levelét. A megtisztított sárgarépát durvára reszeljük. A kétféle zöldséget forró sós vízben 2 percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük.

A felhevített vajon 5 percig pároljuk az összezúzott fokhagymát, a vékony csíkokra vágott zsályát, a sárgarépát és a káposztát. Sóval, frissen őrölt borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.

A mártáshoz 2 evőkanálnyi vajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet. Állandó keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a zöldséglevest. Mérsékelt tűzön 8-10 percig főzzük, majd belekeverjük a tejszínt. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A maradék vajjal kikenünk egy tűzálló sütőformát. Felváltva belerétegezzük a tésztát, a zöldséget és a mártást. A tésztával kezdjük, és a mártással fejezzük be. Végül rászórjuk a kétféle sajtot, majd a lasagnét 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés