Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Darált húsos rakott krumpli
1. a burgonyát felkarikázzuk, és a felét egy kikent tűzálló tálba rendezzük
2. a húst megfűszerezzük, majd a burgonyára simítjuk
3. a maradék burgonyakarikákat a tejföllel és tejjel elkeverjük
4. ráöntjük a húsra, olvasztott zsírral meghintjük
5. rászórjuk a zsemlemorzsát, és a sajtot
6. előmelegített sütőben megsütjük

Jó étvágyat!
Gyros burgonyával
A húst (lehet csirke vagy disznó) felcsíkozzuk és pár centi hosszú darabokra vágjuk. Rászórjuk a gyros fűszerkeveréket és hagyni áljuk 15-20 percet. Közben a serpenyőbe pár kanál olajt vagy zsírt rakunk és azon megpirítjuk a hagymát. Utána hozzáadjuk a húst, és kellően megsütjük. Mikor már a hús majdnem kész van, akkor adhatunk hozzá felszelt zöldségeket is (paradicsom, paprika, uborka). Közben készíthetünk mellé sült krumplit is vagy pitába, esetleg zsömlébe szedhetjük. Ízlés szerint szórhatunk rá sajtot vagy tejfölt, de ketchuppal sem rossz. Jó étvágyat!
Pacalpörkölt
A pacalt és a körmöt alaposan megtisztítjuk, a pacalt csíkokra, a körmöt három darabra vágjuk. A hagymát üvegesre megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és öntünk rá egy kis vizet, hogy a paprika nehogy leégjen. Ekkor beletesszük a csíkokra vágott pacalt, és a darabokra vágott körmöt. Majd annyi vizet öntünk rá amennyi két-három ujjnyival ellepi, és lassú tűzön, időnként megkeverve körülbelül két órát főzzük. Amikor már majdnem megfőtt, megfűszerezzük, sóval, majoránnával, szurokfűvel, borsikafűvel és borssal. A körmöt, ha már megfőtt, kivesszük, vigyázva rá nehogy szétfőjön. Főtt burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Rántott Kelkáposzta
A kekáposzta fejet megtisztítom öreg leveleitől, megmosom, és kettévágva ételízesítős vízben előfőzöm. (A levét felhasználom másnap kelkáposzta krémleveshez) Akkor jó, ha az erek is megpuhultak, de még nem annyira puha, hogy teljesen szétessen.
Kihülés után szétszedem óvatosan. A nagyobb leveleket négyrét hajtom, a kissebbekbő kettőt hármat összefogva szeletszerű darabokat készítek. A sajtot releszelem, és a zsemlemorzsával összekeverem. Ha diót használok sajt helyett, akkor a darált diót keverem a morzsába. A tojásokat felverem, sózom. Ezután a főtt kelkáposzta “szeleteket” a szokásos módon panírozom: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Forró olajban kisütöm. Nem kell sokáig sütni, csak amíg a panír átsül, és szép, nem túl sötét színt kap.
A morzsába kevert sajt fínom ízt ad neki, a darált diótóval ugyancsak kellemes ízhatást érhetünk el.
Burgonyapürével, majonézzel vagy tartármártással tálalom, sokszor rántok mellé egyéb zöldségeket (karfiolt, sárgarépát, burgonyát, hagymát) vagy néhány szelet húst, de önmagában is megállja a helyét.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés