Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Kaviáros palacsinta
A krémsajtot meg a kaviárt összekeverjük, a palacsintákra kenjük, majd fölcsavarjuk és lapos tűzálló tálba fektetjük. A tejföllel meglocsoljuk, a sajttal megszórjuk végül előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Töltött articsóka
1. az articsókát tisztítsuk meg, majd sós-citromos lobogó vízben negyed óráig pároljuk
2. ezután vegyük ki a szőrös belsejét és dörzsöljük be a citrommal
3. a kenyérbelet süssük meg az olívaolajon a zúzott fokhagymával és néhány perc után locsoljuk meg az ecettel
4. fűszerezzük sóval, borssal, édesköménymaggal, apróra vágott mentával és petrezselyemmel
5. ezzel a masszával megtöltjük az articsókát és tűzálló tálba rakjuk
6. ráöntjük a visszamaradt zaftot és a leves-bor keverékét
7. letakarva előmelegített sütőben 1 óra alatt elkészítjük
8. fekete olajbogyóval díszítjük
Rakott burgonya
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk.
A füstölt szalonnát feldaraboljuk, tűzálló tálban megpirítjuk, rárakunk egy sor burgonyát, sózzuk, tetejére egy sor keménytojás-karikát teszünk (az 5 tojást előzőleg keményre főzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk.), erre egy sor karikára vágott kolbászt.
Ezután ismét burgonya következik, és így rétegezzük tovább az anyagokat. A legfelső sor ismét burgonya legyen.
Megsózzuk, meglocsoljuk tejföllel, a tetejére reszelt sajtot szórunk, és forró sütőben 15 percig sütjük.
Savanyúsággal vagy fejes salátával adjuk asztalra.
Vegetáriánus lasagne
A káposztát megmossuk, négybe vágjuk, kimetsszük a torzsáját, majd csíkokra vágjuk a levelét. A megtisztított sárgarépát durvára reszeljük. A kétféle zöldséget forró sós vízben 2 percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük.

A felhevített vajon 5 percig pároljuk az összezúzott fokhagymát, a vékony csíkokra vágott zsályát, a sárgarépát és a káposztát. Sóval, frissen őrölt borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.

A mártáshoz 2 evőkanálnyi vajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet. Állandó keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a zöldséglevest. Mérsékelt tűzön 8-10 percig főzzük, majd belekeverjük a tejszínt. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A maradék vajjal kikenünk egy tűzálló sütőformát. Felváltva belerétegezzük a tésztát, a zöldséget és a mártást. A tésztával kezdjük, és a mártással fejezzük be. Végül rászórjuk a kétféle sajtot, majd a lasagnét 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés