Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Töltött paprika
A vegyes zöldséget, a hagymát, a zeller zöldjét leszórjuk liszttel és tovább pirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, feleresztjük csontlével, fűszerezzük, és kb. 1 órát főzzük. Ekkor leszűrjük és ha kell, utánaízesítjük. Ne legyen se túl édes, se túl sűrű! A paprikák szárát és a magházat eltávolítjuk, a lehető legkisebb nyílást vágva. (Egy gyors forralással a paprika erősségét csökkenthetjük, a rugalmasságát javíthatjuk.) Elkészítjük a tölteléket. Se túl keményre, se túl lazára megtöltjük a paprikákat. Ezeket egy lábasban, egy rétegben, nem túl szorosan egymás mellé helyezzük. Ráöntjük a mártást, majd lassú tűzön, fedő alatt, időnként rázogatva, puhára pároljuk. Petrezselymes sós burgonyát adunk hozzá.
Sajtos rakott paraj
Megtisztítunk 75 deka parajt, és sós vízben, egy fokhagymagerezd társaságában 10 percig főzzük, majd leszűrjük, összevagdaljuk, 10 deka vajjal összekeverjük. Egy tűzálló tál aljára 20 deka darált, főtt füstölt hús meg két deci tejföl keverékét terítjük, erre simítjuk a parajt, és tetejére vékonyan felszeletelt, ujjnyi széles csíkokra vágott sajtból rakunk rácsot, hogy a spenót is jócskán kilátszódjék. Közepére néhány paradicsomkarikát fektetünk, és a sütőben addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvadt, a paradicsom egy kissé át nem sült.
Rakott bab
Fél kg szárazbabot sós vízben puhára főzünk, leszűrjük, majd tűzálló tálba lerakjuk: 1 sor bab, 1 sor párolt rizs tejföllel meglocsolva, 1 sor sertéspörkölt tejföllel meglocsolva. Sütőben 20 percig sütjük.
Rántott csirkemáj parmezánnal és joghurtmártással
A csirkemájat megmossuk és megtisztítjuk az esetleges hártyáktól, majd papírtörülközővel szárazra itatjuk (nem sózzuk, mert akkor kemény lesz - csak a panírt sózzuk!). A csemegeuborkát lecsöpögtetjük és finomra vágjuk; a petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk; a fokhagymát megtisztítjuk és szétnyomjuk.
A tojásokat felverjük és belekeverjük a sajtot; a májat először lisztbe, majd a sajtos tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk; bő, forró olajon aranysárgára sütjük, papírtörülközőn lecsöpögtetjük és melegen tartjuk. A mártáshoz a joghurtot felverjük az ecettel; hozzáadjuk az uborkát, a petrezselymet, a fokhagymái, sót és borsot, majd jól összekeverjük. A csirkemájat a joghurtmártással körítve, citromkarikával díszítve, forrón tálaljuk. Előételként és vacsorára is remek ez a könnyen, gyorsan elkészíthető fogás.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés