Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Sólet füstölt libamellel     / 5 személyre
Nagy szemű fehérbabot kiválogatunk, majd megmosás után beáztatjuk hideg vízbe. 4-5 órai állás után egy fém edénybe beletesszük a babot, a finomra vágott vöröshagymát, sót, tört fokhagymát, kevés pirospaprikát, lisztet, őrölt borsot, árpagyöngyöt, és az egészet összekeverjük. A megmosott libamelleket ráhelyezzük, majd felengedjük dupla mennyiségű vízzel (esetleg tehetünk bele egy kevés marhafaggyút, jó ízt ad neki). Közepes hőmérsékletű sütőbe tesszük, fedővel letakarva pároljuk (kb. 4-5 óra), közben rázogatjuk. Mielőtt kész van, megmosott egész tojásokat teszünk bele. Ha a libamellek megpuhultak kiszedjük, tálalásig félretesszük. Szeletelt libamellel és főtt tojással tálaljuk. Tanyacsárda Lajosmizse
Sajttal sült cukkini tésztasalátával
A cukkinit megmossuk, leszárogatjuk, majd miután végeit levágtuk, törzsét kicsit ferdén, fél centi vastagon fölszeleteljük. A fűszeres sóval meg a borssal bedörzsöljük. Az olajat serpenyőben megforrósítjuk, és a cukkinit 4-5 perc alatt megsütjük benne. Félidőben megforgatjuk. Fölaprított petrezselyemmel megszórjuk, majd tepsire kis halmokat rakunk belőle. 5-6 darab kerüljön egymásra. Mindegyikre másféle sajtot teszünk, amit forró sütőben 6-8 perc alatt ráolvasztunk. Többféle sajtosat teszünk minden tányérra. A tésztasaláta remekül kiegészíti ezt a fogást. Ehhez a tésztát enyhén sós vízben, a szokásos módon kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A zöldborsót és a kukoricát 2 evőkanál olajon, kissé megsózva megpároljuk. Az újhagymát földaraboljuk, a kígyóuborkát meg a paradicsomot kis kockákra vágjuk, a borsóval és a kukoricával együtt a tésztába keverjük. Kerülhet bele más párolt vagy friss zöldség is. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük, a maradék olajon megfonnyasztjuk. A tejszínt meg a tejet ráöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, az origanóval fűszerezzük. Ha forr, a reszelt sajtot beleszórjuk 3-4 percig főzzük. Kevergetve hűlni hagyjuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. Végül a zöldséges tésztával összekeverjük, de ha lehet, csak az utolsó pillanatban, különben a tészta mindet magába szívja.
Ma po tofu
A tofut apró darabokra vágjuk. Az olajat felmelegítjük, majd a vékony csíkokra vágott gyömbért, a karikára vágott hagymát, az apró kockákra vágott chilit kicsit megpirítjuk. Majd belerakjuk a darált húst. Együtt addig kevergetjük, amíg a hús megbarnul. Hozzáadjuk a babot és a levest, addig hagyjuk a tűzhelyen, amíg fel nem melegszik. A tofut a szószba tesszük és kb. 5 perc alatt megmelegítjük. Szójaszósszal és sóval ízesítjük.
Rakott zöldbab
A zöldbabot megtisztítjuk, de nem daraboljuk fel. Kevés vízben, egy csipet ételízesítővel puhára pároljuk. A húst összekeverjük a 2 tojással, a lereszelt vöröshagymával és a fűszerekkel. A főtt, lecsurgatott bab felét olajozott tűzálló tálba terítjük, elosztjuk rajta a darált húst, erre rászórunk 3 evőkanál sajtot, meglocsoljuk kevés tejföllel, beborítjuk a maradék babbal. A tetejére öntjük a maradék tejfölt, és közepesen meleg sütőben legalább 20 percig sütjük. Rászórjuk a maradék sajtot, és addig sütjük, míg elolvad, illetve megpirul.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés