Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Gombás aprópecsenye
A húst kis kockákra vágom. A megtisztított gombát ugyancsak felkockázom, a hagymát finomra aprítom, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem.
Forró olajon megfonnyasztom a hagymát, majd a tűzről lehúzom, belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök egy evőkanál vizet. A tűzre visszateszem, felforralom, és belekeverem a húskockákat. Fehéredésig pirítom, majd hozzáadom a gombát, zöldpaprikát és a paradicsomot. Megfűszerezem, és fedő alatt, kis lángon, saját levében puhára párolom. Ízlés szerinti körettel tálalom.
Muszaka
A megtisztított, felkarikázott burgonyát sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezzük, és olajjal kikent tepsiben elosztva kb. 25 percig sütjük. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk. A darált húst teflon serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük, és a félig sült burgonyán elkenjük. A padlizsán kocsányát levágjuk, felkarikázzuk, a paradicsomot szintén karikákra vágjuk, és mindkettőt a darált hús tetején elosztjuk. A tojásokat a tejjel elkeverjük, ízlés szerint fűszerezzük és a rakottasra öntjük. A sütőben kb. 45 percig sütjük. Kockákra vágva kínáljuk.
Magyar Betyáros
A csülköt csontozzuk ki és a levágott húst vágjuk kis kockákra. A szalonnával alaposan zsírozzuk ki a bográcsot, és tegyük aljába a csülök csontját. Aztán a köröm, majd az apróra vágott hagymát is tegyük bele. Erre rétegezhetjük a felkockázott csülköt, majd jöhet egy újabb hagymaréteg, amit a kis darabokra vágott lapocka követ. Miután ezzel elkészültünk, szórjuk meg köménnyel, vágjuk rá a paradicsomot, a paprikát, a fokhagymát és sózzuk meg. Lényeges, hogy hideg vízzel engedjük fel, majd lassú tűzön hozzávetőleg három órán át pároljuk. Ne kavargassuk, csak a bográcsot rázogassuk. Amikor majdnem elkészült, a zsiradékot a tetejéről szedjük le, keverjük el a pirospaprikával, majd öntsük vissza a leveshez. Utolsó lépésben tegyük bele a lebbencstésztát, és a kis darabokra vágott burgonyát is. Ennek az ételnek sűrűnek kell lennie. Ha a levét elfőné, kis adagokban pótoljunk utána. Jó étvágyat kívánunk hozzá! http://receptek.szatmar.ro
Csőben sült rókagomba
A gombát megtisztítjuk, megmossuk és vastagabb csíkokra vágjuk; a petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk; a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és forró olajban világosra pirítjuk; hozzáadjuk a gombát, majd sóval és borssal ízesítjük; addig pirítjuk, míg levet nem enged; ezután leszűrjük, de a levét megőrizzük.
A gomba levét simára keverjük a tejszínnel, a tejföllel, a sajttal, a Cayenne-borssal, a petrezselyemmel, a tojással és a tojássárgájával; majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk és körbeszórj u k zsem lemorzsá-val; beletesszük a gombát és leöntjük a tejszínes tojással; parmezánnal meghintjük, vajdarabkákat teszünk a tetejére és előmelegített sütőben, 220 °C-on kb. fél órán át sütjük.

Friss salátával tálaljuk.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés