Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Rántott tök
1. 1 centi vastag karikákra szeljük fel, besózzuk és hagyjuk picit állni
2. bepanírozzuk
3. bő, forró olajban kisütjük és már kész is

Jó étvágyat!
Kelkáposztába göngyölt szűzpecsenye tökös burgonyával
A kelkáposztaleveleket bő, lobogó, sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, hogy szép zöld színüket megőrizzék. Lecsepegtetjük, és egymás mellé, hogy kicsit fedjék egymást, kiolajozott alufóliára rendezzük. A káposztaágy közepére helyezzük a sóval, frissen őrölt zöld borssal és korianderrel fűszerezett szűzpecsenyét. Ügyesen ráhajtogatjuk a leveleket, hogy szép, hengeres formát kapjunk, majd az egészet becsomagoljuk az alufóliába. Közepesen meleg sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.

A körethez a megtisztított egész burgonyát sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd amikor langyosra hűlt, sajtreszelőn lereszeljük. A meghámozott sütőtököt nyersen reszeljük hozzá. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a petrezselyem zöldjét. Az egészet összekeverjük, és tetszés szerinti formákba jól belenyomkodjuk. A masszát a formákból kiolajozott serpenyőbe borítjuk, és lassú tűzön megsütjük. Lapátkanállal félidőben egyszer megfordítjuk. A szűzpecsenyét felszeleteljük, és a tökös burgonyával tálaljuk
Sáfrányos sütőtökös rizottó
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg rizottó rizs (Ribe), 30 dkg sütőtök, 5 dkg vöröshagyma, 1cs.sáfrány, só, frissen őrölt bors,1liter csontlé (húsleves kockából is jó),1dl száraz fehérbor, 5dkg magozott fekete olajbogyó, 5dkg frissen reszelt Parmezán sajt, 5dkg vaj, olívaolaj, friss vágott bazsalikomlevél.


Kevés olívaolajon átmelegedésig pirítjuk a rizset a kockára vágott hagymával együtt, hozzáadjuk a tisztított kockázott sütőtököt, a sáfrányt, felöntjük a fehérborral és elforraljuk. Folyamatos kevergetés mellett mindig egy kevés forró csontlevessel felöntjük, de épp csak annyival ami ellepi és amikor sűrűsödni kezd akkor pótoljuk újra a folyadékot. Főzés közben ízesítsük és fűszerezzük a csontlé sósságának figyelembevételével. A rizottót addig kell főzni, amíg a rizs az olaszos főtt tésztához hasonlóan roppanós, a leve pedig sűrű krémszerű lesz. Amikor elértük ezt az állagot belekeverjük az olajbogyót, a szobahőmérsékletű vajat (ettől lesz igazán krémes állagú), a parmezánt és a bazsalikomlevelet. Tálaláskor díszíthetjük parmezánnal, bazsalikommal, olajbogyóval.




Hotel Silver ajánlata
Parajos rakott palacsinta
Ha friss parajból vagy mangoldból készítjük, szárukat lecsipkedjük, majd a leveleket leforrázzuk és áttörjük. Utána az áttört túrót, a tejszínt belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A palacsintákat ki váj ázott tűzálló tálba rétegezzük úgy, hogy minden sor palacsintát a masszával vastagon megkenünk, s mielőtt az újabb réteget ráhelyezzük, a lapkasajttal befedünk. Palacsintával zárjuk a sort. A maradék vajjal, a liszttel meg a tejjel sűrű besamelt főzünk, beleszórjuk a reszelt sajtot, s miután az felolvadt, a rakott palacsintákra öntjük. Forró sütőben addig sütjük, amíg átforrósodik és szép színt kap.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés