Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Lecsós cukkini
A hagymát finomra felaprítjuk, az olajon megfonnyasztjuk, a pirospaprikával megszórjuk, és a megtisztított, hasábokra vágott 3 burgonyát, az alaposan megmosott, héjával együtt feldarabolt cukkinit, a magházával együtt karikákra vágott zöldpaprikát meg a paradicsomot belerakjuk. Vegetával és őrölt borssal fűszerezzük, ha kell, utánasózzuk, a vörösbort ráöntjük, és lefedve, lassú tűzön addig pároljuk, amíg az összes belevaló meg nem puhul. Végül a fedőt levesszük; ha a lecsós cukkininek túl sok a leve, kissé beforraljuk, és azon forrón tálaljuk. Ha a cukkini nem elég zsenge, akkor meghámozzuk és kimagvaljuk. Rozskenyeret kínálunk hozzá. Hidegen is kitűnő.
Burgonyafánkban sült kolbászkák
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még forrón áttörjük. Amikor kihűlt, megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a tojással meg a liszttel összegyúrjuk. A kolbászt 3-4 centis darabokra vágjuk. A burgonyás masszából olajos kézzel annyi gombócot formálunk amennyi kolbászdarabkánk van. A gombócokat egyenként tenyérrel kissé ellapítjuk, egy-egy kolbászt ráfektetünk és becsomagoljuk. Bő, közepesen forró olajban megsütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, végül forrón tálaljuk. Savanyúságot, salátát kínálunk hozzá.
Sütőtökegytál
A csirkehúst és a meghámozott tököt kis kockákra vágjuk.A lisztet összekeverjük a gyömbérporral és rászórjuk a tökre.Elkeverve állni hagyjuk.A hagymát kockára vágjuk.Az olajban gyorsan átsütjük a húst,majd kivesszük.Ezután a hagymát és a tököt tesszük az olajba és 10 percig pároljuk.Kakukkfűvel,borssal,sóval,babérlevéllel fűszerezzük,hozzáadjuk a csontlét és a húst.Fedő alatt megpároljuk.Végül citromlével vagy ízlés szerint tejföllel ízesítjük.
Körtés clafoutis
A körtéket meghámozzuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcsöt vékony szeletekre vágjuk. Citromlével meglocsoljuk és a vajon (lehetőleg teflonserpenyőben) egy kissé megpároljuk. A pálinkával meglocsoljuk, és amíg a tészta elkészül, állni hagyjuk. A lisztet, a búzakeményítőt, a tojásokat, a porcukrot, a tejfölt, a vaníliás cukrot csipetnyi sóval összekeverjük, és a tejet lassan belecsorgatva simára dolgozzuk. Egy 24 centi átmérőjű tűzálló tálat kivajazunk, a tésztát beleöntjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 10 percig sütjük. Ezután a körteszeleteket körben a tetejére fektetjük, a levét is rálocsoljuk, majd az egészet visszatoljuk a sütőbe és még 15 percig sütjük. Ha a teteje túl gyorsan kezdene pirulni, takarjuk le alufóliával.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés