Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Meglepetés batyuk
A friss gyümölcsöket (eper, málna, meggy, cseresznye, őszibarack, sárgabarack, ribizli, alma, körte, szeder, szőlő stb.) mossuk meg, jól csepegtessük le, ha kell hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk apró darabokra. A gyümölcsmixxel töltsük meg a palacsintákat. A vékony szeletekre vágott citrom héjával kössük meg a kis batyukat.
Húscsíkok színesen a Wok-ban
Páclé: burgonyalisztet,vizet és fehérbort keverünk össze,majd 5-6 órán keresztül ,külön 3 tányérban pácolunk ceruzavastagságú csíkokra vágott császárhúst,sertéstarját és csirkemellet.
Ezután a wokba kevés olajat rakunk,és először rádobjuk a császárhúst,majd kicsit később a tarját és a csirkemellfilét,sóval borssal ízesítjük.Ezután csíkokra vágott lilahagymát paradicsompaprikát cukkinit gombát/lehet többféle/,zöldhagymát roppanósig sütjük,sóval borssal szójaszósszal fehérborral apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel izésítjük.Frissen forrón tálaljuk.

Frank Sándor mesterszakács
Rakott bab
Fél kg szárazbabot sós vízben puhára főzünk, leszűrjük, majd tűzálló tálba lerakjuk: 1 sor bab, 1 sor párolt rizs tejföllel meglocsolva, 1 sor sertéspörkölt tejföllel meglocsolva. Sütőben 20 percig sütjük.
Resztelt csirkemáj
A csirkemájat megmossuk, félbevágjuk. Ha olyan csirkemájat kapunk, amit szívvel együtt adtak, akkor a szívet levesszük róla, és eltehetjük, majd később egy jó húslevesbe belefőzhetjük, vagy pörköltöt készíthetünk belőle. A lényeg, hogy ne a májjal együtt főzzük, mert hosszabb a főzési ideje. Mirelit csirkemájból is készíthetjük, ekkor azonban számolni kell a kiolvasztási idővel. Kiolvasztani úgy kell, hogy a tasakjából kiszedjük, és egy nagyobb lábosba beletesszük a fagyos májat, és kézmeleg vizet teszünk rá. Kb. fél óra alatt kiolvad, ekkor kivesszük a vízből, és a továbbiakban ugyanúgy járunk el, mintha friss májat vettünk volna A hagymát karikákra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük a zsírt, és beletesszük a karikákra szeletelt hagymát és jól megpiríjuk. Nem baj, ha egy kicsit meg is sül, de ne égjen meg. Amikor megpirult, beletesszük a csirkemájat, majd a pirospaprikát, és többször megkavarva addig sütjük, amíg a máj közepe is átsül. Ezt meg kell ugyan sütni, de nem jó túlsütni. Akkor finom puha, ha pont addig sütjük, amig - a csirkemájat, ha kettévágjuk - látjuk, hogy a máj közepe is átsült. Ha túlsütjük, akkor is nagyon finom, de így az igazi. Ízlés szerint sózzuk. Köretként párolt rizst adhatunk hozzá.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés