Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Rakott bab
Fél kg szárazbabot sós vízben puhára főzünk, leszűrjük, majd tűzálló tálba lerakjuk: 1 sor bab, 1 sor párolt rizs tejföllel meglocsolva, 1 sor sertéspörkölt tejföllel meglocsolva. Sütőben 20 percig sütjük.
Csőben sült brokkoli
A zöldséget megmossuk és rózsáira szedve fűszeres vízben főzzük meg, majd leszűrjük.
Közben elkészítjük a sajtos bechamellt.( világos rántás, majd felöntjük tejjel, megvárjuk amíg besűrűsödik és a végén hozzátesszük a sajtot reszelve is)
Egy jénait vagy egy tepsit kiolajozunk és hozzá adjuk a zöldségeket, majd megsózzuk, megborsozom és ráöntjük a sajtos bechamellt. A tetejére sajtot reszelve szórunk és mehet is a sütőbe szép pirosra sülni. Isteni finom.
Töltött tök
A tököt megmossuk, meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, magját eltávolítjuk, és kiskanállal jókora részt a húsából is kivájunk. Besózzuk, lecsurgatjuk, szárazra töröljük. Egy mély tálba pürészerűre szétnyomkodjuk a kivájt tök aprólékot, hozzáadjuk a durvára vágott diót, a reszelt citromhéjat, a finomra vágott petrezselymet, a konyakot, a tejben megáztatott és kifacsart zsemlét, és a gőz fölött megolvasztott sajtot, sózzuk és ezt egy egész tojjásal kikeverjük. Megtöltjük a két féltököt, egy kiolajozott tűzálló tálba tesszük, tetejét meghintjük reszelt sajttal és zsemlemorzsával előmelegített sütőben közepes tűznél körülbelül 35 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Gombaragu tésztával
A tésztát forrásban lévő, sós vízben 8 percig főzzük. A gombákat és a paradicsomokat félbe, az új-hagymákat ferde darabokra vágjuk. A friss zöldfűszereket felaprítjuk. A szalonnát felkockázzuk, ropogósra sütjük és kivesszük.

A forró szalonnazsírban megolvasztott vajon a gombát aranybarnára pirítjuk. Delikát ételízesítővel fűszerezzük, majd felöntjük a tejszínnel és a szárnyasalappal.
Hozzáadjuk a paradicsomot meg az újhagymát, és a zöldfűszerekkel vagy Delikát Petrezselymes zöldfűszerkrémmel ízesítve kb. 5 percig főzzük. Belekeverjük a szalonnapörcöt és az ételsűrítőt, majd összeforraljuk. A metélttel körítve kínáljuk.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés