Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Pácolt vaddisznócomb, sült burgonyaszeletek és tzatziki
Könnyed, tápláló és finom ebéd, körülbelül így jellemezhetném ezt a fogást, aminek egyetlen télből kizökkent alkotórésze a tzatziki, ami egy uborkás-fokhagymás tejfölös saláta vagy öntet, ki minek nevezi.
A combszeleteket hagymából, fokhagymából, paradicsomléből, ketchupból, mustárból készült, sóval, borssal, paprikával és kakukkfűvel fűszerezett pácban pihentettem egy éjszakát, utána pedig kis zsírral és vízzel felöntve hőálló edényben megsütöttem.
A tzatzikihoz az uborkát le kell reszelni, besózni, majd kicsavarni és fokhagymás, sós tejfölbe belekeverni. Az egész fogáshoz - ami egyébként bármilyen szelethúsból elkészíthető - jól illik köretként a karikára vágott sült burgonya.
Somogyi galuska
A burgonyát meghámozzuk, darabokra vágjuk, egy kevés sós vízben kásává főzzük. Fakanállal összedolgozzuk, majd visszatéve a tűzre, apránként hozzáadjuk a lisztet. Ügyeljünk arra, hogy szép sima legyen. Addig hagyjuk a tűzön folytonos keverés közben, míg hólyagot nem vet. Amíg a burgonya fő, bő zsírban vöröshagymát pirítunk, meghintjük pirospaprikával, felöntjük a tejföllel.
Forró zsírba mártott evőkanállal beleszaggatjuk a burgonyakását. Nem kevergetjük, csak összerázzuk.
Forrón tálaljuk vagdalt húshoz.
Rántott csirkemáj parmezánnal és joghurtmártással
A csirkemájat megmossuk és megtisztítjuk az esetleges hártyáktól, majd papírtörülközővel szárazra itatjuk (nem sózzuk, mert akkor kemény lesz - csak a panírt sózzuk!). A csemegeuborkát lecsöpögtetjük és finomra vágjuk; a petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk; a fokhagymát megtisztítjuk és szétnyomjuk.
A tojásokat felverjük és belekeverjük a sajtot; a májat először lisztbe, majd a sajtos tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk; bő, forró olajon aranysárgára sütjük, papírtörülközőn lecsöpögtetjük és melegen tartjuk. A mártáshoz a joghurtot felverjük az ecettel; hozzáadjuk az uborkát, a petrezselymet, a fokhagymái, sót és borsot, majd jól összekeverjük. A csirkemájat a joghurtmártással körítve, citromkarikával díszítve, forrón tálaljuk. Előételként és vacsorára is remek ez a könnyen, gyorsan elkészíthető fogás.
Csőben sült rókagomba
A gombát megtisztítjuk, megmossuk és vastagabb csíkokra vágjuk; a petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk; a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és forró olajban világosra pirítjuk; hozzáadjuk a gombát, majd sóval és borssal ízesítjük; addig pirítjuk, míg levet nem enged; ezután leszűrjük, de a levét megőrizzük.
A gomba levét simára keverjük a tejszínnel, a tejföllel, a sajttal, a Cayenne-borssal, a petrezselyemmel, a tojással és a tojássárgájával; majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk és körbeszórj u k zsem lemorzsá-val; beletesszük a gombát és leöntjük a tejszínes tojással; parmezánnal meghintjük, vajdarabkákat teszünk a tetejére és előmelegített sütőben, 220 °C-on kb. fél órán át sütjük.

Friss salátával tálaljuk.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Hirdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés