Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Töltött tortilla
tortilla:

1. a tojást, a tejet és a kukoricalisztet pici sóval összekeverjük
2. palacsintasütőben 3-4 mm vastagságú lepényeket sütünk

töltelék:

1. a töltelékhez a sonkát és a gombát besamell mártással összemelegítjük
2. a lepényeket félbehajtva betöltjük a töltelékkel
3. a tetejét vékonyan megkenjük mártással
4. meghintjük reszelt sajttal, majd forró sütőben aranybarnára sütjük

Jó étvágyat!
Fűszeres kukorica szalonnaszoknyában
Az olajat az apróra vágott zöld fűszerekkel összekeveijük és a zsenge kukoricacsöveket alaposan megkenjük vele. Ezután egyenként a szalonnaszeletekbe tekerjük, és végüket hústűvel vagy fogvájóval megtüzzük. Grillsütőben vagy szabad tűzön roston 7-10 percen át sütjük. Akkor jó, ha a szalonna ropogós, a kukorica pedig jól átforrósodik.
Burgonyafánkban sült kolbászkák
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még forrón áttörjük. Amikor kihűlt, megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a tojással meg a liszttel összegyúrjuk. A kolbászt 3-4 centis darabokra vágjuk. A burgonyás masszából olajos kézzel annyi gombócot formálunk amennyi kolbászdarabkánk van. A gombócokat egyenként tenyérrel kissé ellapítjuk, egy-egy kolbászt ráfektetünk és becsomagoljuk. Bő, közepesen forró olajban megsütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, végül forrón tálaljuk. Savanyúságot, salátát kínálunk hozzá.
Serpenyos burgonya zöldségekkel
1. megtisztítjuk a krumplit, megmossuk, és hasábokra vágjuk
2. a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a hagymanyomón átnyomott fokhagymát, és kissé tovább pirítjuk
3. tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, majd hozzákeverjük a hasábokra vágott burgonyát
4. átforgatjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje
5. hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, majd sózzuk, és készre főzzük

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés