Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Ratatouille-francia lecsó
Forró olajban néhány percig pároljuk a hagymát. Beletesszük a fokhagymát, a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát. 10 percig főzzük, néha megkeverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket, majd 40 percig főzzük, amíg a zöldség megpuhul. Beleszórjuk a fenyő- vagy napraforgómagot, ízesítjük. Barna rizzsel azonnal tálaljuk.
Tepsis tejfölös-fokhagymás krumpli
A krumplit megpucolujuk,megmossuk,hasábokra vágjuk és sós vízben megfőzzük.A fokhagymát kicsi lyukú sajtreszelőn lereszelünk. tejfölt,a fokhagymát,vegetát,1 ek. olajat,és felaprított petrezselymet összekeverünk egy tálban.A krumplit leszűrjük,beleöntjük egy kicsit beolajozott tepsibe,kicsit megsózzuk,majd ráöntjük a tejfölös szószt a tetejére és forró sütőben jól megpirítjuk.
Sajtos rakott paraj
Megtisztítunk 75 deka parajt, és sós vízben, egy fokhagymagerezd társaságában 10 percig főzzük, majd leszűrjük, összevagdaljuk, 10 deka vajjal összekeverjük. Egy tűzálló tál aljára 20 deka darált, főtt füstölt hús meg két deci tejföl keverékét terítjük, erre simítjuk a parajt, és tetejére vékonyan felszeletelt, ujjnyi széles csíkokra vágott sajtból rakunk rácsot, hogy a spenót is jócskán kilátszódjék. Közepére néhány paradicsomkarikát fektetünk, és a sütőben addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvadt, a paradicsom egy kissé át nem sült.
Rakott zöldbab
A zöldbabot megtisztítjuk, de nem daraboljuk fel. Kevés vízben, egy csipet ételízesítővel puhára pároljuk. A húst összekeverjük a 2 tojással, a lereszelt vöröshagymával és a fűszerekkel. A főtt, lecsurgatott bab felét olajozott tűzálló tálba terítjük, elosztjuk rajta a darált húst, erre rászórunk 3 evőkanál sajtot, meglocsoljuk kevés tejföllel, beborítjuk a maradék babbal. A tetejére öntjük a maradék tejfölt, és közepesen meleg sütőben legalább 20 percig sütjük. Rászórjuk a maradék sajtot, és addig sütjük, míg elolvad, illetve megpirul.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés