Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.További hasonló receptek

Rántott tök
1. 1 centi vastag karikákra szeljük fel, besózzuk és hagyjuk picit állni
2. bepanírozzuk
3. bő, forró olajban kisütjük és már kész is

Jó étvágyat!
Rakott lecsó
Össze­gyúr­juk a da­rált húst egy fej na­gyon ap­ró­ra vá­gott vö­rös­hagy­má­val, a fok­hagy­má­val, pi­ros­pap­ri­ká­val, só­val, ő­rölt bors­sal. Egy mély, tű­zál­ló tá­lat vé­kony sza­lon­na­sze­le­tek­kel ki­bé­le­lünk, er­re te­rít­jük a meg­há­mo­zott, ka­ri­kák­ra vá­gott bur­go­nya fe­lét.

Rá­fek­tet­jük a fel­ka­ri­ká­zott zöld­pap­ri­ka, pa­ra­di­csom és hagy­ma fe­lét, be­bo­rít­juk a hús­vag­da­lék­kal. En­nek te­te­jé­re rak­juk a zöld­pap­ri­ka, pa­ra­di­csom és vö­rös­hagy­ma má­sik fe­lét, de 2 pa­ra­di­cso­mot fél­re­te­szünk dí­szí­tés­hez. Vé­gül be­fed­jük a ma­ra­dék bur­go­nyá­val.

2 dl for­rás­ban lévő víz­ben fel­old­juk a hús­le­ves­koc­kát, és mi­kor kihűlt, si­má­ra ke­ver­jük a nyers to­já­sok­kal. Ez­zel önt­jük le a tű­zál­ló e­dény­ben lévő ra­kott le­csót, te­te­jé­re fek­tet­jük a fél­re­tett, fel­sze­le­telt pa­ra­di­cso­mot, a tá­lat le­föd­ve sütő­ben kb. 45 per­cig süt­jük. Ek­kor le­vesszük ró­la a fedőt, és ad­dig süt­jük, a­míg a bur­go­nya tel­je­sen meg­pu­hul, a te­te­je szép ro­po­gós pi­ros lesz.
Húsgombóc paradicsom mártással
A darált húst a rizzsel és a tojással, sóval, borssal összekeverjük, majd gombócokat formálunk belőlük, és vegetás vízben kifőzzük. A paradicsomot szitán áttörjük, megsózzuk, fedő alatt puhára pároljuk. Az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, besűrítjük vele a mártást, majd beletesszük a gombócokat. Ezt kb. negyed óráig főzzük. Ízlés szerint cukorral tálaljuk.
Pflazi lencsetál
A lencsét előző este hideg vízbe áztatjuk; a hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk; a burgonyát meghámozzuk és 2x2 cm-es kockákra vágjuk; a csemegeuborkát vékony szeletekre vágjuk; a virslit karikákra vágjuk; az almát meghámozzuk, negyedeljük, majd vékony szeletekre vágjuk, és citromlével locsoljuk meg.

A hagymát forró olajon megfuttatjuk; hozzáadjuk a lencsét(azzal a vízzel együtt, amiben állt), a babérlevelet, a kakukkfüvet, majd félpuhára főzzük. Hozzáadjuk az uborkát, a burgonyakockákat, az almát, a sót, borsot és ecetet és az egészet együtt további 20 percig kislángon főzzük; ezután beletesszük a tormát és a virslit, majd az egészet készre főzzük. Fekete kenyérrel kínáljuk

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés