Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Moussaka
A padlizsánt megtisztítjuk, leszedjük a héját, szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd olívaolajban megsütjük. A hagymát felaprózzuk, vajban megpirítjuk, majd beletesszük a darálthúst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és petrezselyemzöldjével ízesítjük. A paradicsomok héját forró víz alatt lehúzzuk, szeletekre vágjuk, és ezt is a húshoz adjuk. A húslevet hozzáöntjük, majd kb. 30 percig pároljuk. 4 ek. liszthez adunk kevés olvasztott vajat, tejet, sót borsot, majd belekeverjük a három tojássárgáját. Egy jénait kivajazunk, beleszórjuk a zsemlemorzsa felét, beleöntjük a hús felét, rátesszük a padlizsánt, a reszelt sajtot, majd ugyanilyen sorrendben egymásra rétegezzük. A tetejére szórjuk a maradék zsemlemorzsát és a reszelt sajtot. Meglocsoljuk a tejes mártással, és így megsütjük.
Auvergne-i batyuk
A darált sertéshúsból fűszerezve, ízesítve tölteléket készítünk. Összedolgozzuk, formázzuk. A pacalt előfőzzük, tenyérnyi ovális darabokra vágjuk, megtöltjük a töltelékkel, becsomagoljuk és fehér cérnával átkötözzük. A savanyú káposztát a szalonnán megpároljuk, majd a kerámiaedény aljára helyezzük, és a batyukat ráhalmozzuk. A fehérborral meglocsoljuk. Sütőben lassú tűzön 4,5-5 órán át lefedve abáljuk. A kerámiaedényben tesszük az asztalra.
Burgonyás bárányborda
Meghámozzuk a burgonyát, megmossuk és karikára vágjuk. A megtisztított hagymát ugyancsak karikára vágjuk. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk és összezúzzuk.
A bordákat megsózzuk, megborsozzuk, majd a lisztben megforgatjuk.
Nagy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Kivesszük a hússzeleteket a serpenyőből, és félretesszük. A helyére szórjuk a hagymát, és a forró vajban üvegesre fonnyasztjuk.
A burgonyakarikák és a fonnyasztott hagyma felét vaslábasba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a friss zöldfűszert. Tetejére tesszük az elősütött hússzeleteket, majd beborítjuk a burgonya és a hagyma megmaradt másik felével. Ezeket is megsózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a húslevet.
A lábast lefedjük, majd a tűzre tesszük és felforraljuk az ételt. Mihelyt felforrt, a lefedett lábost az előmelegített sütőbe tesszük, és az ételt 45 percig pároljuk.
Előmelegített tálon tálaljuk, és vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Fűszeres kukorica szalonnaszoknyában
Az olajat az apróra vágott zöld fűszerekkel összekeveijük és a zsenge kukoricacsöveket alaposan megkenjük vele. Ezután egyenként a szalonnaszeletekbe tekerjük, és végüket hústűvel vagy fogvájóval megtüzzük. Grillsütőben vagy szabad tűzön roston 7-10 percen át sütjük. Akkor jó, ha a szalonna ropogós, a kukorica pedig jól átforrósodik.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés