Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.További hasonló receptek

Körtés clafoutis
A körtéket meghámozzuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcsöt vékony szeletekre vágjuk. Citromlével meglocsoljuk és a vajon (lehetőleg teflonserpenyőben) egy kissé megpároljuk. A pálinkával meglocsoljuk, és amíg a tészta elkészül, állni hagyjuk. A lisztet, a búzakeményítőt, a tojásokat, a porcukrot, a tejfölt, a vaníliás cukrot csipetnyi sóval összekeverjük, és a tejet lassan belecsorgatva simára dolgozzuk. Egy 24 centi átmérőjű tűzálló tálat kivajazunk, a tésztát beleöntjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 10 percig sütjük. Ezután a körteszeleteket körben a tetejére fektetjük, a levét is rálocsoljuk, majd az egészet visszatoljuk a sütőbe és még 15 percig sütjük. Ha a teteje túl gyorsan kezdene pirulni, takarjuk le alufóliával.
Rakott bab
Fél kg szárazbabot sós vízben puhára főzünk, leszűrjük, majd tűzálló tálba lerakjuk: 1 sor bab, 1 sor párolt rizs tejföllel meglocsolva, 1 sor sertéspörkölt tejföllel meglocsolva. Sütőben 20 percig sütjük.
Karfiol lerakva
A karfiolt rózsáira szedjük, és megfőzzük sós vízben. Egy kevés petrezselymes zsírban az apróra vágott gombát megpároljuk, és összekeverjük 3-4 főtt áttört burgonyával. A kemény tojásokat karikára vágjuk.
Egy lábast kizsírozunk, belerakunk egy sor karfiolt, néhány tojásszeletet, majd rákenünk a gombás burgonyából, megint karfiol következik és így tovább. Felül karfiol legyen. A tejfölt összekeverjük az olvasztott vajjal, és a karfiolra öntjük. majd a sütőben rózsaszínűre pirítjuk.
Paprikás krumpli
A vö­rös­hagy­mát fi­nom­ra vág­juk, for­ró zsír­ban a­rany­színű­re pi­rít­juk, hoz­zá­süt­jük az ap­ró­ra vá­gott sza­lon­nát is, a­míg ü­ve­ges nem lesz. Meg­hint­jük pi­ros­pap­ri­ká­val, hoz­zá­tesszük a meg­tisz­tí­tott és fel­da­ra­bolt k­rump­lit, meg­sóz­zuk, fa­ka­nál­lal át­for­gat­juk, s fedő a­latt kis i­de­ig főz­zük, hogy a pap­ri­ka í­ze jól át­jár­ja a bur­go­nyát. Ek­kor hoz­zá­ad­juk a fel­da­ra­bolt zöld­pap­ri­kát, a pa­ra­di­csom­pü­rét - vagy a ne­gye­dek­re vá­gott f­riss pa­ra­di­cso­mot -, kis vi­zet ön­tünk a­lá, és fedő a­latt mér­sé­kelt tű­zön főz­zük. A­mi­kor a k­rump­li már majd­nem tel­je­sen meg­pu­hult, hoz­zá­ad­juk a ka­ri­kák­ra vá­gott kol­bászt is, és kész­re főz­zük. For­rón tá­lal­juk,fejessaláta,uborkasaláta kiváló társaság mellé.....

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés