Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Cukkini párizsiasan
A mártáshoz valókat, a megtisztított zöld fűszert és a hagymát is beleértve, turmixoljuk, és tálalásig hidegre tesszük. A cukkinit megmossuk,hosszában 3 milliméter vastag szeletekre vágjuk. Megsózzuk, majd felvert tojásba és lisztbe forgatjuk, forró olajban oldalankét 5-5 percig sütjük. A jéghideg mártással tálaljuk.
Rakott bab
Fél kg szárazbabot sós vízben puhára főzünk, leszűrjük, majd tűzálló tálba lerakjuk: 1 sor bab, 1 sor párolt rizs tejföllel meglocsolva, 1 sor sertéspörkölt tejföllel meglocsolva. Sütőben 20 percig sütjük.
Töltött tortilla
tortilla:

1. a tojást, a tejet és a kukoricalisztet pici sóval összekeverjük
2. palacsintasütőben 3-4 mm vastagságú lepényeket sütünk

töltelék:

1. a töltelékhez a sonkát és a gombát besamell mártással összemelegítjük
2. a lepényeket félbehajtva betöltjük a töltelékkel
3. a tetejét vékonyan megkenjük mártással
4. meghintjük reszelt sajttal, majd forró sütőben aranybarnára sütjük

Jó étvágyat!
Sváb egytál
A marhahúst megmossuk, majd így egészben 1,5 liter forrásban lévő vízbe rakjuk. Meg sózzuk és lefödve, kis lángon félpuhára főzzük. A leveszöldséget meg a burgonyát megtisztítjuk, Az előbbit kisebb, az utóbbit közepes kockákra vágjuk. Először a zöldségeket adjuk a leveshez, majd kb. 10 percnyi főzés után a burgonyát is. Az ételízesítő porral fűszerezzük. A hagymát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és a vajon kissé megfuttatjuk. Utána a zöldbabbal együtt a levesbe keverjük és teljesen puhára főzzük.
Közben a tésztát a hagyományos módon kifőzzük és leszűrjük. A húst a levesből kiemeljük, kockákra vágjuk, majd a tésztával együtt a levesbe visszarakjuk. Megforrósítjuk, a szerecsendióval meg az őrölt borssal
fűszerezzük, ha kell, utánasózzuk. Tálaláskor a tetejére főlaprított petrezselymet ás metélő-hagymát szórunk.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés