Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Húsos rakott zeller tejfelben
A darált húst - lehet sertés vagy pulyka, tetszés szerint - összegyúrjuk egy kevés sóval és őrölt fehér borssal. A zellert megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, bő, sós vízben leforrázzuk, blansírozzuk. Egy kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba lerakunk egy sor zellert. Ráteszünk egy réteg húst, amit vizes kézzel egy kicsit rá is lapogatunk. így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból tart. A legfelső sor zeller legyen.

A tejfölt elkeverjük a kockákra vágott szalonnával meg a finomra vágott petrezselyem zöldjével, majd a zellertorony tetejére tesszük, jó vastagon. A rakottast 140-150 fokos sütőben 60 percig sütjük, amíg a zeller megpuhul és jól összeforrnak az ízek.
Meglepetés batyuk
A friss gyümölcsöket (eper, málna, meggy, cseresznye, őszibarack, sárgabarack, ribizli, alma, körte, szeder, szőlő stb.) mossuk meg, jól csepegtessük le, ha kell hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk apró darabokra. A gyümölcsmixxel töltsük meg a palacsintákat. A vékony szeletekre vágott citrom héjával kössük meg a kis batyukat.
Magyar Betyáros
A csülköt csontozzuk ki és a levágott húst vágjuk kis kockákra. A szalonnával alaposan zsírozzuk ki a bográcsot, és tegyük aljába a csülök csontját. Aztán a köröm, majd az apróra vágott hagymát is tegyük bele. Erre rétegezhetjük a felkockázott csülköt, majd jöhet egy újabb hagymaréteg, amit a kis darabokra vágott lapocka követ. Miután ezzel elkészültünk, szórjuk meg köménnyel, vágjuk rá a paradicsomot, a paprikát, a fokhagymát és sózzuk meg. Lényeges, hogy hideg vízzel engedjük fel, majd lassú tűzön hozzávetőleg három órán át pároljuk. Ne kavargassuk, csak a bográcsot rázogassuk. Amikor majdnem elkészült, a zsiradékot a tetejéről szedjük le, keverjük el a pirospaprikával, majd öntsük vissza a leveshez. Utolsó lépésben tegyük bele a lebbencstésztát, és a kis darabokra vágott burgonyát is. Ennek az ételnek sűrűnek kell lennie. Ha a levét elfőné, kis adagokban pótoljunk utána. Jó étvágyat kívánunk hozzá! http://receptek.szatmar.ro
Feijoada Karioka /brazil/
Előkészítés: A babot előző este beáztatjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A csípős paprikát megmossuk, húsát vékony csíkokra vágjuk. A húsokat megmossuk, és két cm-es darabokra aprítjuk. A kolbászokat szintén két cm-es darabokra vágjuk. A narancsokat megmossuk. Egyet héjastól kettévágunk, a többit megtisztítjuk, és cikkekre szedjük. Elkészítés: Nagy vasfazékban (ha nincs, akkor vastag zománcos fazékban) felhevítjük az olajat, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a csíkokra vágott paprikát, és kb. 2 perc alatt kevergetve arany barnára pirítjuk. Leszűrjük a beáztatott babot, hozzáadjuk a hagymához a húsokkal és a kolbászokkal együtt. Beletesszük a babérlevelet, 2 teáskanál őrölt borssal és 1 kávéskanál sóval megszórjuk, felöntjük 2 liter vízzel. Hozzáadjuk a félbevágott narancsot, és lefedve kb. 2 óra hosszat főzzük. Időnként megkeverjük, s ha a leve elfő, folyamatosan pótoljuk. A babot a lének el kell lepni. A felszeletelt narancsokkal, tojással, rizzsel, pirított kelkáposztával és farofával tálaljuk.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés