Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Zöldségragu
Az összes zöldséget megtisztítom, és megközelítően egyformára darabolom. A hagymát annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje, majd beleteszem a leveskockát. 5 percig főzöm. A tejfölt és a fél dl vizet simára keverem a liszttel. A babot forrásban lévő vízbe téve félpuhára főzöm.
A leszűrt babbal együtt az összes többi zöldséget lábosba teszem, ráöntöm a hagymás levet, beleszórom a fűszereket, és felforralom. Fedő alatt 5 percig főzöm, végül beleöntöm a lisztes tejfölt, és beleszórom a vágott petrezselyemzöldet.
Fedő nélkül kiforralom, de csak óvatosan kevergetem, hogy a zöldség ne törjön. Magában is nagyon jó, de száraz hús mellé szaftos köret.
Pácolt vaddisznócomb, sült burgonyaszeletek és tzatziki
Könnyed, tápláló és finom ebéd, körülbelül így jellemezhetném ezt a fogást, aminek egyetlen télből kizökkent alkotórésze a tzatziki, ami egy uborkás-fokhagymás tejfölös saláta vagy öntet, ki minek nevezi.
A combszeleteket hagymából, fokhagymából, paradicsomléből, ketchupból, mustárból készült, sóval, borssal, paprikával és kakukkfűvel fűszerezett pácban pihentettem egy éjszakát, utána pedig kis zsírral és vízzel felöntve hőálló edényben megsütöttem.
A tzatzikihoz az uborkát le kell reszelni, besózni, majd kicsavarni és fokhagymás, sós tejfölbe belekeverni. Az egész fogáshoz - ami egyébként bármilyen szelethúsból elkészíthető - jól illik köretként a karikára vágott sült burgonya.
Kaviáros palacsinta
A krémsajtot meg a kaviárt összekeverjük, a palacsintákra kenjük, majd fölcsavarjuk és lapos tűzálló tálba fektetjük. A tejföllel meglocsoljuk, a sajttal megszórjuk végül előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Csirkemájas rizottó
Kevés olajon szeletekre szelt fokhagymát pirítsunk. Erre jöhet a felvágott csirkemáj. Sok majorannával, borssal fűszerezzük. Sózni csak a végén szabad!
Pár percig hagyjuk főni, majd zöldborsót, répakockát, kukoricát tegyünk hozzá, kevés vízzel engedjük fel, főzzük együtt 10 percig. Kimosott rizst adjunk hozzá, két ujjnyi vízzel öntsük fel, fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel. A rizzsel együtt még 15 perc.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés