Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Töltött articsóka
1. az articsókát tisztítsuk meg, majd sós-citromos lobogó vízben negyed óráig pároljuk
2. ezután vegyük ki a szőrös belsejét és dörzsöljük be a citrommal
3. a kenyérbelet süssük meg az olívaolajon a zúzott fokhagymával és néhány perc után locsoljuk meg az ecettel
4. fűszerezzük sóval, borssal, édesköménymaggal, apróra vágott mentával és petrezselyemmel
5. ezzel a masszával megtöltjük az articsókát és tűzálló tálba rakjuk
6. ráöntjük a visszamaradt zaftot és a leves-bor keverékét
7. letakarva előmelegített sütőben 1 óra alatt elkészítjük
8. fekete olajbogyóval díszítjük
Krumplilaska batyuba gyömöszölt káposztás csirke
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és forrón áttörjük. Amikor langyosra hűlt, beledolgozunk annyi lisztet, amennyit felvesz. A burgonyás tésztát megsózzuk, összegyúrjuk, és henger alakúra formázzuk. Négy egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kis palacsintaformákat nyújtunk belőle. A lepénykéket vékonyan kiolajozott palacsintasütőben egyenként kisütjük.

A finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Beletesszük a lereszelt, megsózott és kinyomkodott káposztát. Megborsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a darált csirkehúst meg a zúzott fokhagymát, és az egészet készre pároljuk. A húsos tölteléket apróra vágott snidlinggel megszórjuk, és a krumplilaskákba töltjük. Kis batyukat formázunk, és egy-egy snidlingmasnival megkötözzük, hogy ne nyíljanak szét.
Cukkini párizsiasan
A mártáshoz valókat, a megtisztított zöld fűszert és a hagymát is beleértve, turmixoljuk, és tálalásig hidegre tesszük. A cukkinit megmossuk,hosszában 3 milliméter vastag szeletekre vágjuk. Megsózzuk, majd felvert tojásba és lisztbe forgatjuk, forró olajban oldalankét 5-5 percig sütjük. A jéghideg mártással tálaljuk.
Magyar Betyáros
A csülköt csontozzuk ki és a levágott húst vágjuk kis kockákra. A szalonnával alaposan zsírozzuk ki a bográcsot, és tegyük aljába a csülök csontját. Aztán a köröm, majd az apróra vágott hagymát is tegyük bele. Erre rétegezhetjük a felkockázott csülköt, majd jöhet egy újabb hagymaréteg, amit a kis darabokra vágott lapocka követ. Miután ezzel elkészültünk, szórjuk meg köménnyel, vágjuk rá a paradicsomot, a paprikát, a fokhagymát és sózzuk meg. Lényeges, hogy hideg vízzel engedjük fel, majd lassú tűzön hozzávetőleg három órán át pároljuk. Ne kavargassuk, csak a bográcsot rázogassuk. Amikor majdnem elkészült, a zsiradékot a tetejéről szedjük le, keverjük el a pirospaprikával, majd öntsük vissza a leveshez. Utolsó lépésben tegyük bele a lebbencstésztát, és a kis darabokra vágott burgonyát is. Ennek az ételnek sűrűnek kell lennie. Ha a levét elfőné, kis adagokban pótoljunk utána. Jó étvágyat kívánunk hozzá! http://receptek.szatmar.ro

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés