Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Sütőtökegytál
A csirkehúst és a meghámozott tököt kis kockákra vágjuk.A lisztet összekeverjük a gyömbérporral és rászórjuk a tökre.Elkeverve állni hagyjuk.A hagymát kockára vágjuk.Az olajban gyorsan átsütjük a húst,majd kivesszük.Ezután a hagymát és a tököt tesszük az olajba és 10 percig pároljuk.Kakukkfűvel,borssal,sóval,babérlevéllel fűszerezzük,hozzáadjuk a csontlét és a húst.Fedő alatt megpároljuk.Végül citromlével vagy ízlés szerint tejföllel ízesítjük.
Fokhagymás tejben sült csirkemell krumplipürével
A csirkemelleket felszeleteljük (nem klopfoljuk!) sózzuk, borsozzuk, fokhagymát karikázunk rájuk és beáztatjuk annyi tejbe, amennyi ellepi. Nyilván minél hosszabb ideig áll a hús a tejben, annál jobban átveszi a fokhagyma aromás ízét, de egy óra pácolás teljesen elég már. Ha letelt a pácolási idő - vagy vészesen közeleg az ebédidő - vegyük ki a csirkemell szeleteket a tejből, csöpögtessük le, forgassuk lisztbe és kevés olajon (vagy zsíron) pirítsuk meg egy-két perc alatt - nem kell készre sütni, csak kapjon egy kis színt. Ha minden szelet elkészült, tegyük bele egy sütőedénybe - én hőálló edénybe tettem, de lehet akár teflonbevonatú is -, öntjük vissza rá a pácolólevet (fokhagymás tej), fedjük le és tegyük be a sütőbe 200 fokra, ahol körülbelül 3/4 óra alatt készre fog sülni.

Gasztrotipp: szerintem ehhez az ételhez a krumplipüré passzol legjobban, de ha ünnepi ételnek készítjük, akkor tálalhatunk hozzá hercegnő burgonyát is.
Tonhalas lasagne
A póréhagymát karikákra vágjuk, sós vízben blansírozzuk, azután leszűrjük. A darabokra vágott sárgarépát sós vízben félpuhára főzzük.

Villával kissé szétnyomkodjuk a tonhalat. A tejfölt elkeverjük a paradicsompürével, az ételkeményítővel és 6 dkg reszelt sajttal. Sóval és borssal ízesítjük, majd a kétharmad részéhez hozzáadjuk a tonhalat és a zöldségeket. Kizsírozott felfújtformába három tésztalapot terítünk. Rátesszük a tonhalas keverék felét, majd ismét tészta, a maradék tonhalas keverék és tészta következik. A tetejét megkenjük a maradék tejfölös krémmel, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot. 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Mákos guba
Tejben felolvasztjuk a vaníliáscukrot, 2 evőkanál mézet (lehet porcukor is, de a méz finomabb és egészségesebb) és a vaj felét.
A kifliket szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk a tejjel. Forgassuk kicsit meg a tálban, hogy mindenhol tejes legyen. A mákot keverjük össze a kevés citromlével, majd óvatosan adjuk hozzá ezt is a kiflikarikákhoz.
A maradék vajjal kenjünk ki egy jénai tálat, oszlassuk el benne a mákos kiflikarikákat, majd előmelegített sütőben, 170 C°-on, süssük 5-10 percig a gubát.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés