Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Gombás rakott palacsinta
A kellően megtisztított erdei gombát feldaraboljuk. A hagymát a vajon megpirítjuk, meghintjük a paprikával és hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát. Megsózzuk, enyhén megborsozzuk és addig pároljuk, míg a saját levét el nem főtte. Ezután a tejfölben elkevert liszttel besűrítjük, olyan sűrűre, hogy kenhető massza legyen.

A kisütött sós palacsintákat az így nyert gombáspéppel megkenjük és egymásra rakjuk. A legfelülre került palacsintát meghintjük a sajttal és a sütőbe helyezve az egészet felhevítjük és tálaljuk.
Bocskoros vargánya
A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A hagymát zsíron üvegesre pároljuk, azután a fűszerpaprikával elkeverjük. Hozzátesszük a vargányaszeleteket, megsózzuk. Fedő alatt, takaréklángon előbb megpároljuk, végül zsírjára sütjük. Ha kész, hozzáadjuk a fokhagymát meg a tejfölt, és az egészet összeforraljuk. Ropogós, friss kenyérrel, forrón tálaljuk.
Serpenyos burgonya zöldségekkel
1. megtisztítjuk a krumplit, megmossuk, és hasábokra vágjuk
2. a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a hagymanyomón átnyomott fokhagymát, és kissé tovább pirítjuk
3. tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, majd hozzákeverjük a hasábokra vágott burgonyát
4. átforgatjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje
5. hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, majd sózzuk, és készre főzzük
Pirított őzérmék  májas-gombás-mandulás  raguval
A megtisztított húst éles késsel lefejtjük a csontról, jól lehártyázzuk, felszeleteljük, kiverjük, megmossuk, szárazra töröljük, sűrűn megtűzdeljük vékony szalonnacsíkokkal, megszórjuk egy kevés kakukkfűvel, sóval, borssal, megkenjük olajjal. A szeleteket egymásra púpozzuk, alufóliába csomagoljuk, és a hűtőben 1-2 napig érleljük. A gerinccsontot felaprózzuk, kevés felhevített olajon megpirítjuk, mellédobjuk a felkarikázott répaféléket, a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét,erős tűzön zsírjára pirítjuk, megszórjuk a liszttel, azzal is pirítjuk néhány percig. Felengedjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük és nagyon lassú tűzön, fedő alatt 3-4 óráig főzzük, majd átszűrjük és a vörösborral összeforraljuk. (Célszerű előre dolgozni, azaz még aznap elkészíteni, amikor a pácba tesszük a húst, a hűtőben semmi baja nem esik.) A csirkemájat és a megtisztított gombát felkockázzuk, a mandulát szálkásra vágjuk, és diónyi vajon, kevés borssal megszórva hirtelen megpirítjuk (mindössze 6-8 perc, mert különben a máj megkeményedik, szivacsos lesz! . Az előre elkészített, felmelegített mártásból annyit adunk hozzá, hogy kellemesen szaftos ragut kapjunk. Ezután belekeverjük a finomra vágott petrezselymet. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összeforrósítjuk, tálalásig melegen tartjuk.
A húst kivesszük a hűtőből, saját pácolajában és még egy kevés, felhevített olajban mindkét oldalán hirtelen megsütjük.
Előmelegített tálra rendezzük, a tetejére és mellé halmozzuk a ragut, a maradék mártást forrón, külön csészében kínáljuk. Pirított burgonyát, áfonya-, csipke- vagy ribizlidzsemet, borban párolt körtét, almát kínálhatunk hozzá.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés