Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Lecsó bográcsban
Mossa meg a zöldségeket. Vágja félbe a vöröshagymát és szeletelje fel. Kockázza fel a szalonnát. Kerikázza fel a zöldpaprikát.
Vágja gerezdekre a paradicsomot.
Karikázza fel a kolbászokat. Tegye a bográcsba a szalonnát és kis lángon süsse ki a zsírját. Dobja a szalonnára a hagymát és pirítsa pár percig. Adja hozzá a paradicsomot és sózza meg. Amikor a paradicsom levet eresztett adja hozzá a zöldpaprikát és a kolbászokat is. Forrástól számitva főzze 15-20 percig. Ízesítse sóval és borssal. Tálalja forrón, kínáljon hozzá friss kenyeret.
Spenótos cukkini
A cukkinit és a padlizsánt felszeleteljük, sózzuk majd kevés olajon pirosra sütjük.
A tepsi aljára tesszük a cukkinit, rá a padlizsánt, a csikokra vágott sonkát , a spenótot és megszórjuk reszelt sajttal, majd mégegyszer rétegezzük.
Végül ráöntjük a tejszínből, tejből, tojásból kevert szószt, és még a tetejére szórhatunk sajtot is.
30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!
Serpenyos burgonya zöldségekkel
1. megtisztítjuk a krumplit, megmossuk, és hasábokra vágjuk
2. a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a hagymanyomón átnyomott fokhagymát, és kissé tovább pirítjuk
3. tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, majd hozzákeverjük a hasábokra vágott burgonyát
4. átforgatjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje
5. hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, majd sózzuk, és készre főzzük
Olívás töltött paradicsom
A juhtúrót a tejföllel meg a mustárral simára keverjük,hozzáadjuk a lereszelt füstölt sajtot.A vékony karikára vágott olivabogyót sóval,őrölt borssal ízesítjük.A paradicsomokat kettévágjuk,beljejüket kikaparjuk.A fél paradicsomokba halmozzuk a sajtos tölteléket majd apróra vágott snidlinggel megszórjuk.Egy tálon salátalevelekre ültetve kínáljuk.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés