Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Görög spenótlepény
A leveles tésztát a csomagoláson lévő előírás szerint hagyjuk felengedni. A spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk. A vizet egy kis sóval felforraljuk, a spenótot beleöntjük és 4 percig blansírozzuk. Utána egy szűrőbe töltjük, lecsepegtetjük, majd durvára vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, és igen apróra vagdaljuk. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, a felaprított fokhagymát és a hagymakarikákat üvegesre pirítjuk benne. A serpenyőt levesszük a tűzről, a spenótot hozzáadjuk és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A sajtot apró kockákra vágjuk. A tojásokat felverjük és a zsemlemorzsával meg a sajtkockákkal együtt, a spenótba keverjük. A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük. Egy tepsit hideg vízzel kiöblítünk. A leveles tésztát megfelezzük. Egyik felét a tepsinél valamivel nagyobbra nyújtjuk. A tepsi alját úgy borítjuk be vele, hogy körben egyenletes peremmel túlnyúljon benne a tészta. A spenótmasszát a leveles tésztán szétkenjük, és a túlnyúló peremet a töltelékre hajtjuk. A maradék tésztalapot a tepsi méretére nyújtjuk, és a töltelékre helyezzük. A felső tésztalapba egy villával lyukakat szúrunk, hogy a gőz távozni tudjon. A tojássárgáját egy evőkanál vízzel összekeverjük, és a spenótlepényt megkenjük vele. A lepényt a sütőben alulról a második sínre helyezett rácson 50 percig sütjük, majd forrón tálaljuk.
Somogyi galuska
A burgonyát meghámozzuk, darabokra vágjuk, egy kevés sós vízben kásává főzzük. Fakanállal összedolgozzuk, majd visszatéve a tűzre, apránként hozzáadjuk a lisztet. Ügyeljünk arra, hogy szép sima legyen. Addig hagyjuk a tűzön folytonos keverés közben, míg hólyagot nem vet. Amíg a burgonya fő, bő zsírban vöröshagymát pirítunk, meghintjük pirospaprikával, felöntjük a tejföllel.
Forró zsírba mártott evőkanállal beleszaggatjuk a burgonyakását. Nem kevergetjük, csak összerázzuk.
Forrón tálaljuk vagdalt húshoz.
Burgonyás bárányborda
Meghámozzuk a burgonyát, megmossuk és karikára vágjuk. A megtisztított hagymát ugyancsak karikára vágjuk. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk és összezúzzuk.
A bordákat megsózzuk, megborsozzuk, majd a lisztben megforgatjuk.
Nagy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Kivesszük a hússzeleteket a serpenyőből, és félretesszük. A helyére szórjuk a hagymát, és a forró vajban üvegesre fonnyasztjuk.
A burgonyakarikák és a fonnyasztott hagyma felét vaslábasba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a friss zöldfűszert. Tetejére tesszük az elősütött hússzeleteket, majd beborítjuk a burgonya és a hagyma megmaradt másik felével. Ezeket is megsózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a húslevet.
A lábast lefedjük, majd a tűzre tesszük és felforraljuk az ételt. Mihelyt felforrt, a lefedett lábost az előmelegített sütőbe tesszük, és az ételt 45 percig pároljuk.
Előmelegített tálon tálaljuk, és vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Ma po tofu
A tofut apró darabokra vágjuk. Az olajat felmelegítjük, majd a vékony csíkokra vágott gyömbért, a karikára vágott hagymát, az apró kockákra vágott chilit kicsit megpirítjuk. Majd belerakjuk a darált húst. Együtt addig kevergetjük, amíg a hús megbarnul. Hozzáadjuk a babot és a levest, addig hagyjuk a tűzhelyen, amíg fel nem melegszik. A tofut a szószba tesszük és kb. 5 perc alatt megmelegítjük. Szójaszósszal és sóval ízesítjük.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés