Bejelentkezés

Vesevelő

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
2

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő , 4 db sertésvese , 2 kávéskanál pirospaprika , 1/2 dl olaj , 1 nagy fej vöröshagyma , só
Vesevelő
Vesevelő

Elkészítés

A veséket lapjában kettévágva éles hegyes késsel - én esküszöm a széles pengéjű séfkésre - kioperálom a fehér inas részeket belőlük, és 1-2 órán át hideg vízben áztatom egyszer-kétszer cserélve rajtuk a vizet.



A veséket 2-3 mm vastag szeletekre, a hagymát apróra vágom.



Olajat lábosba, hagymát üvegesre, vesét, pirospaprikát rá, fedő alatt sóval 20-30 percig főzni, majd bele a velőt, amit 1/2-1 cm-esre felkockáztam, forralni együtt még 5 percig.



Sós vízben főtt krumpli és savanyúság a mellé való.



További hasonló receptek

Pacalpörkölt
A pacalt és a körmöt alaposan megtisztítjuk, a pacalt csíkokra, a körmöt három darabra vágjuk. A hagymát üvegesre megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és öntünk rá egy kis vizet, hogy a paprika nehogy leégjen. Ekkor beletesszük a csíkokra vágott pacalt, és a darabokra vágott körmöt. Majd annyi vizet öntünk rá amennyi két-három ujjnyival ellepi, és lassú tűzön, időnként megkeverve körülbelül két órát főzzük. Amikor már majdnem megfőtt, megfűszerezzük, sóval, majoránnával, szurokfűvel, borsikafűvel és borssal. A körmöt, ha már megfőtt, kivesszük, vigyázva rá nehogy szétfőjön. Főtt burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Karfiol lerakva
A karfiolt rózsáira szedjük, és megfőzzük sós vízben. Egy kevés petrezselymes zsírban az apróra vágott gombát megpároljuk, és összekeverjük 3-4 főtt áttört burgonyával. A kemény tojásokat karikára vágjuk.
Egy lábast kizsírozunk, belerakunk egy sor karfiolt, néhány tojásszeletet, majd rákenünk a gombás burgonyából, megint karfiol következik és így tovább. Felül karfiol legyen. A tejfölt összekeverjük az olvasztott vajjal, és a karfiolra öntjük. majd a sütőben rózsaszínűre pirítjuk.
Húsos rakott zeller tejfelben
A darált húst - lehet sertés vagy pulyka, tetszés szerint - összegyúrjuk egy kevés sóval és őrölt fehér borssal. A zellert megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, bő, sós vízben leforrázzuk, blansírozzuk. Egy kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba lerakunk egy sor zellert. Ráteszünk egy réteg húst, amit vizes kézzel egy kicsit rá is lapogatunk. így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból tart. A legfelső sor zeller legyen.

A tejfölt elkeverjük a kockákra vágott szalonnával meg a finomra vágott petrezselyem zöldjével, majd a zellertorony tetejére tesszük, jó vastagon. A rakottast 140-150 fokos sütőben 60 percig sütjük, amíg a zeller megpuhul és jól összeforrnak az ízek.
Parajos rakott palacsinta
Ha friss parajból vagy mangoldból készítjük, szárukat lecsipkedjük, majd a leveleket leforrázzuk és áttörjük. Utána az áttört túrót, a tejszínt belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A palacsintákat ki váj ázott tűzálló tálba rétegezzük úgy, hogy minden sor palacsintát a masszával vastagon megkenünk, s mielőtt az újabb réteget ráhelyezzük, a lapkasajttal befedünk. Palacsintával zárjuk a sort. A maradék vajjal, a liszttel meg a tejjel sűrű besamelt főzünk, beleszórjuk a reszelt sajtot, s miután az felolvadt, a rakott palacsintákra öntjük. Forró sütőben addig sütjük, amíg átforrósodik és szép színt kap.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés