Bejelentkezés

Vörösboros húsgombócok

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 0,5 kg darált marhahús, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db tojás, 1 szelet kenyér, 2 dl vörösbor, 2 dl paradicsomlé, 2 dl tej, olívaolaj, 1 kiskanál bazsalikom, rozmaring, 5 evőkanál liszt, bors, só
Vörösboros húsgombócok
Vörösboros húsgombócok

Elkészítés

1. keverjük el a tejben megáztatott, és kifacsart kenyeret a tojással és a darált hússal

2. fűszerezzük sóval-borssal és jól keverjük össze

3. formáljunk kis gombócokat, forgassuk meg lisztben, majd kisütjük olajban

4. miután készen vannak a fasírtok, tegyük őket tálba, és tartsuk melegen

5. egy serpenyőben kevés olajon pároljuk meg a megpucolt, és karikákra vágott hagymát

6. tegyük a serpenyőbe a húsgombócokat

7. egy tálban keverjük össze a paradicsompürét, a bort, egy deci vizet és fűszereket, majd az egészet ráöntjük a gombócokra

8. vágjuk fel apróra a fokhagymát, és szórjuk ezt is a gombócokra

9. főzzük 30 percig, és tálalhatjuk is



Jó étvágyat!

További hasonló receptek

Stroganoff bélszín
Hozzávalók:
30 dkg bélszín
1 fej vöröshagyma
5-6 szem friss csiperke gomba
4-5 db csemege uborka
1 csokor petrezselyem zöldje
1 evőkanál dijoni mustár
2 dl tejszín

darált bors
1 dl olívaolaj

Vágjuk ujjnyi csíkokra a bélszínt, tegyük egy tálba, daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal, majd jól fedjük be fóliával, és tegyük a hűtőbe egy napra érlelni.

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, csorgassunk bele egy-két evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a csíkokra felvágott bélszínt, majd nagy lángon állandóan kevergetve addig süssük, míg a hús pirulni kezd.

Szedjük ki a serpenyőből a rózsaszínűre sütött húst, ha szükséges tegyünk bele még egy evőkanálnyi vajat, majd adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát. Pároljuk még pár percig, aztán tegyük bele a felszeletelt gombát. Pároljuk addig, amíg a gomba sülni kezd.

Akkor tegyük hozzá a csíkokra felvágott csemegeuborkát, kanalazzuk rá a mustárt, keverjük jól össze, majd öntsük rá a tejszínt.

Kevéske darált borssal, sóval és összevágott petrezselyem zöldjével ízesítsük.

Forraljunk rajta, és azonnal tálaljuk.

Köretnek petrezselymes burgonyát, burgonya pürét vagy párolt rizst készítsünk.
Bélszín fondue

80 dkg marhabélszín (vesepecsenye)
10 dkg húsos szalonna
1 fej vöröshagyma
1/2 db zeller
2 gerezd fokhagyma
5 dl vörösbor (száraz)
5-6 szem feketebors (egész)
1 db babérlevél (egész)
olaj


Bélszín fondue elkészítése:


1. Vágja a bélszínt 3 cm-es kockákra.
2. Aprítsa fel a vöröshagymát, vágja kis darabokra a zellert, vágja csíkokra a szalonnát.
3. Zúzza össze a fokhagymát.
4. Forrósítsa fel a vörösbort a borssal, babérlevéllel, hagymával, fokhagymával, zellerrel és hagyja kihűlni.
5. Spékelje meg a húsokat a szalonnával és tegye a páclébe, hagyja állni 1-2 napig.
6. Forrósítsa fel az olajat a fondütálban, majd állítsa a rezsóra.
7. Csepegtesse le és itassa szárazra a húst és szolgálja fel.
8. Kínáljon a fondü mellé salátát, szószokat, főtt, vagy tepsis burgonyát.
Pusztapörkölt
A megmosott marhalábszárt nagyobb kockákra vágjuk. Megfelelő nagyságú lábasban a finomra vágott vöröshagymát zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az őrölt köményt. Megszórjuk fűszerpaprikával, kevés csontlével felengedjük, majd zsírjára visszapirítjuk. Beletesszük a pörköltnek összevágott marhalábszárat, sózzuk, időnként megkeverjük, addig pirítjuk, amíg a levét elfőtte, kevés csontlével felengedve, fedő alatt, nyílt lángon tovább pörköljük. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a cikkekre vágott csemege paprikát, csípős paprikát, paradicsomot és a megmosott , hasábokra vágott burgonyát. Kb. 15-20 percig dinszteljük, ezután kevés csontlével felengedjük, és fedő alatt készre főzzük. Tipp: A pörköltet készíthetjük bográcsban, nyílt láng felett is. Ízesítése nagyon fontos, kissé csípős ízűnek kell lennie.
Kötbullar
1. két evőkanál zsiradékon megpárolunk egy fej apróra vágott vöröshagymát
2. egy tálban felverünk villával egy egész tojást
3. hozzákeverjük a tejet, a zsemlemorzsát és 5 percig állni hagyjuk
4. hozzáadjuk a sót, a csipet pirospaprikát, borsot, szerecsendiót, fél kg darált húst és jól összedolgozzuk
5. 2-4 cm nagyságú húsgolyókat csinálunk és kisütjük olajban
6. a lábosban kis zsiradékon megpirítunk 3 ek. lisztet, csipet cukrot és sót teszünk rá, majd felengedjük a vízzel és a tejszínnel
7. addig főzzük kevergetve, míg be nem sűrűsödik

Jó étvágyat!

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés