Bejelentkezés

Héjában sült krumpli medvehagymával

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • só, cukor, késhegynyi bors, 1 db citrom leve, 4 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál mustár, 1 kg krumpli, apróra vágott medvehagyma
Héjában sült krumpli medvehagymával
Héjában sült krumpli medvehagymával

Elkészítés

1. a burgonyát meghámozzuk

2. a mustárt az olivaolajat,a sót, cukrot, borsot,

és a citrom levét jól kikeverjük (legyem az íze intenzív, mert a burgonya semlegesíti)

3. végén belekeverjük a medvehagymát és a karikára vágott krumplit

4. hűtőben másnapig érleljük, ha kell még másnap is csinálhatunk hozzá szószt, az ízlésünktől függ

5. húsvétra a sonka és tojás mellé nagyon finom



Jó étvágyat!

További hasonló receptek

Mogyorós krokett
1. megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük
2. szűrjük le és törjük át
3. adjuk hozzá a vajat,a tojássárgáját,és sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezzük
4. hozzáadjuk a ledarált mogyorót,és jól összedolgozzuk
5. annyi lisztet keverünk hozzá,hogy formázható masszát kapjunk
6. rúd alakúra formázzuk és 5 cm-es darabokra vágjuk
7. lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába megforgatjuk
8. bő,forró olajban kisütjük

Jó étvágyat!
Kaviár mártás
1. a kemény tojás sárgáját szitán áttörjük és a citromlével habosra kevert tojássárgákkal összekeverjük
2. majd olajat csepegtetünk hozzá, tejföllel, sóval, borssal, ízesítjük és hozzáadjuk a kaviárt is
3. húsételekhez kiváló

Jó étvágyat!
Zsömlegombóc
1. a zsemléket mokkacukor kockányi darabokra vágjuk, tálba tesszük
2. beleütjük a tojást, hozzáadjuk a borsot és a petrezselyemzöldet
3. elkeverjük, majd fokozatosan annyi tejet adunk hozzá, hogy a zsemle átnedvesedjen, de ne ázzon el
4. ízlés szerint sózzuk
5. bõ olajba, evõkanállal halmokat rakunk, megforgatva piros-barnára sütjük

Jó étvágyat!
Ananászos rizs
1. a rizst sós vízben 2 percig főzzük lecsöpögtetjük
2. a tejet a kikapart vaníliarúddal felforraljuk
3. beletesszük a rizst, lefedjük, és puhára főzzük
4. a cukrot 2 evőkanál vízzel felforraljuk
5. aranyszínűre karamellizáljuk, majd a kerek közepű (savarin) formába öntjük.
6. a formát addig forgatjuk minden irányba, míg mindenhová eljut a karamell
7. amikor a rizs puha, hozzáadjuk a cukrot, a vajat és a tojásokat
8. óvatosan összekeverjük, és egy kis részét a forma aljába simítjuk
9. befedjük ananászdarabokkal, erre rizs következik, és a sort addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak
10. végül meleg sütőben, víz gőzben készre pároljuk, és a formában hagyjuk kihűlni
11. amikor teljesen kihűlt, tálra borítjuk és hidegen kínáljuk

Jó étvágyat!

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés