Bejelentkezés

Héjában sült krumpli medvehagymával

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • só, cukor, késhegynyi bors, 1 db citrom leve, 4 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál mustár, 1 kg krumpli, apróra vágott medvehagyma
Héjában sült krumpli medvehagymával
Héjában sült krumpli medvehagymával

Elkészítés

1. a burgonyát meghámozzuk

2. a mustárt az olivaolajat,a sót, cukrot, borsot,

és a citrom levét jól kikeverjük (legyem az íze intenzív, mert a burgonya semlegesíti)

3. végén belekeverjük a medvehagymát és a karikára vágott krumplit

4. hűtőben másnapig érleljük, ha kell még másnap is csinálhatunk hozzá szószt, az ízlésünktől függ

5. húsvétra a sonka és tojás mellé nagyon finom



Jó étvágyat!

További hasonló receptek

Knédli
Futtassa fel az élesztőt a cukros tejben.
Dolgozza össze a hozzávalókat, annyi vízzel, hogy kemény, formálható tésztát kapjon. Hagyja kelni lefedve egy órát. Formáljon 3 rudat a tésztából és hagyja kelni 20 percig. Egy knédlifőző lábosban (egy sima fazékba állítson bele egy micro rácsot) forraljon vizet. Amikor már nagyon gőzölög tegye a rácsra az egyik knédlit (a micro rácsra tegyen egy kis darab sütőpapírt), fedje le úgy, hogy legyen helye megkelni és a gőz ne illanjon el, gőzölje 20-25 percig, de ne érjen a vízbe. Vegye ki a gőzölőből, hagyja kicsit állni. Szeletelje ferdén, vizes késsel. Tálalja szaftos húsok köreteként, forrón. A knédlit mindig gőz fölött melegítse újra!
Dahl
Főzzük meg a lencsét a vízben.
Amikor forr a víz, adjuk hozzá a turmerik-ot és a gyömbér darabokat, majd főzzük tovább lassú lángon, fedő alatt kb 45-60 percig..
Amikor a lencse szemek puhára szétfőttek, vegyük le a tűzről, vegyük ki a gyömbér darabokat, majd sózzuk meg.
Egy másik, kis lábasban pirítsuk meg aranyszínűre a hagymát és a fokhagymát az olajban,majd adjuk hozzá a fűszereket (cumin, koriander, chilli) és pirítsuk tovább a rántást 1-2 percig takarék lángon.Keverjük a rántást a lencsébe.
Szórjuk rá a friss, apróra vágott koriander darabokat.
Tálaljuk rizzsel vagy köretként sült húshoz.
Rácsos burgonya
A burgonyát megmossuk, megtisztítjuk, és a rácsos burgonyavágóval leszeleteljük. Ha ilyenünk nincs, hullámos vajvágó dresszírkéssel levágunk egy szeletet, majd a második vágás előtt, a burgonyát 90 fokkal elfordítjuk. Jól lemossuk, leszárítjuk, és bő forró olajban szép szalmasárgára sütjük. Csak közvetlen tálalás előtt sózzuk.
HÁZI KETCHUP
4 fej hagymát felaprítani, 15 percig olajon fonnyasztani
2 teáskanál édesköményt, 2 csapott evőkanál koriandermagot, 4 szem szegfűszeget mozsárban összetörni, a hagymához adni.
2 ujjnyi gyömbért, 4 gerezd fokhagymát, 1-2 chilipaprikát felszeletelni-aprítani, a hagymához adni.
Csipet só, bors, 1 kiló paradicsom, egy csokor bazsalikom szára bele
1 liter olasz paszírozott paradicsom, 2.5 dl vörösborecet, 20 dkg barnacukor bele

Összefőzni, rotyogtatni (kb. 30-40 percig)
Bazsalikom leveleit is felaprítani, beletenni
Robotgépben pürésíteni

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés