Bejelentkezés

Héjában sült krumpli medvehagymával

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • só, cukor, késhegynyi bors, 1 db citrom leve, 4 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál mustár, 1 kg krumpli, apróra vágott medvehagyma
Héjában sült krumpli medvehagymával
Héjában sült krumpli medvehagymával

Elkészítés

1. a burgonyát meghámozzuk

2. a mustárt az olivaolajat,a sót, cukrot, borsot,

és a citrom levét jól kikeverjük (legyem az íze intenzív, mert a burgonya semlegesíti)

3. végén belekeverjük a medvehagymát és a karikára vágott krumplit

4. hűtőben másnapig érleljük, ha kell még másnap is csinálhatunk hozzá szószt, az ízlésünktől függ

5. húsvétra a sonka és tojás mellé nagyon finom



Jó étvágyat!

További hasonló receptek

TÓCSNI HORVÁTH ROZI MÓDRA
A megpucolt beáztatott burgonyát finom reszelőn lereszeljük. A burgonya után lereszeljük a hagymát. Beleütjük a tojásokat és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy jó sűrűségű tésztát kapjunk, adunk hozzá kb. 1-2 evőkanál olajat, nagyon kevés fokhagymás sót, borsot és sót. Ezután jól összekeverjük, majd forró olajba kb 1 evőkanálnyi masszát terítünk, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tálalhatjuk fokhagymával, reszelt sajttal vagy tejföllel.
Zöldborsós rizs
A cukorborsót olajban megpároljuk, és a párolt rizzsel összekeverjük.
A rizs párolása a következőképpen történik:
egy személyre 3-4 dkg rizst és1/2 dkg olajat számítunk. A rizst kiválogatjuk, megmossuk, és tiszta ruhára téve szikkadni hagyjuk. Forró zsírban megfuttatjuk, majd kétszer annyi vizet öntünk rá, amennyi a rizs térfogata. Megsózzuk, befedjük, felforraljuk, és takaréklángra tesszük. A rizsnek nem főni, hanem duzzadni kell. Párolás közben a rizst nem szabad kevergetni, csak villával forgassuk, hogy a szemek össze ne törjenek. Kb. 20-25 percig tart, amíg megpuhul.
Összekeverjük a párolt vagy konzerv zöldborsóval. Tálalásig meleg vízzel telt edényben, vízfürdőben tartjuk.
Ananászos rizs
1. a rizst sós vízben 2 percig főzzük lecsöpögtetjük
2. a tejet a kikapart vaníliarúddal felforraljuk
3. beletesszük a rizst, lefedjük, és puhára főzzük
4. a cukrot 2 evőkanál vízzel felforraljuk
5. aranyszínűre karamellizáljuk, majd a kerek közepű (savarin) formába öntjük.
6. a formát addig forgatjuk minden irányba, míg mindenhová eljut a karamell
7. amikor a rizs puha, hozzáadjuk a cukrot, a vajat és a tojásokat
8. óvatosan összekeverjük, és egy kis részét a forma aljába simítjuk
9. befedjük ananászdarabokkal, erre rizs következik, és a sort addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak
10. végül meleg sütőben, víz gőzben készre pároljuk, és a formában hagyjuk kihűlni
11. amikor teljesen kihűlt, tálra borítjuk és hidegen kínáljuk

Jó étvágyat!
Rizs mazsolával
1. a rizst forró margarinban megpirítjuk
2. amikor kifehéredett, felöntjük 4 dl vízzel
3. lefedjük, néha megkeverve addig főzzük, míg majdnem felszívja az egész vizet
4. hozzáadjuk az előzőleg 2 órára hideg vízben áztatott mazsolát
5. enyhén fűszerezzük ételízesítővel
kurkumával (ez sárgára színezi)
6. a gázt kikapcsolva, letakarva hagyjuk pihenni 20 percig
7. sült húsok mellé köretnek kiváló

Jó étvágyat!

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés