Bejelentkezés

Héjában sült krumpli medvehagymával

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • só, cukor, késhegynyi bors, 1 db citrom leve, 4 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál mustár, 1 kg krumpli, apróra vágott medvehagyma
Héjában sült krumpli medvehagymával
Héjában sült krumpli medvehagymával

Elkészítés

1. a burgonyát meghámozzuk

2. a mustárt az olivaolajat,a sót, cukrot, borsot,

és a citrom levét jól kikeverjük (legyem az íze intenzív, mert a burgonya semlegesíti)

3. végén belekeverjük a medvehagymát és a karikára vágott krumplit

4. hűtőben másnapig érleljük, ha kell még másnap is csinálhatunk hozzá szószt, az ízlésünktől függ

5. húsvétra a sonka és tojás mellé nagyon finom



Jó étvágyat!

További hasonló receptek

Medvehagymás rizs
1. a rizst felforrósított vajba öntjük, fehéredésig pirítjuk állandó keverés mellett
2. ráöntjük a 4 dl hideg vizet, megkavarjuk és lefedjük
3. ha felforr, levesszük a gázt, és néha kavarunk rajta
4. közben az új hagymát felkarikázzuk, vajon előpirítjuk
5. mikor már alig van víz rajta, beletesszük a sót, jól megkavarjuk, hozzáadjuk a félkész hagymát, és a medvehagyma leveleket felcsíkozva
6. majd levesszük a tűzről
7. 20 perc múlva a gőzben megpuhul a hagyma és már kész is

Jó étvágyat!
HÁZI KETCHUP
4 fej hagymát felaprítani, 15 percig olajon fonnyasztani
2 teáskanál édesköményt, 2 csapott evőkanál koriandermagot, 4 szem szegfűszeget mozsárban összetörni, a hagymához adni.
2 ujjnyi gyömbért, 4 gerezd fokhagymát, 1-2 chilipaprikát felszeletelni-aprítani, a hagymához adni.
Csipet só, bors, 1 kiló paradicsom, egy csokor bazsalikom szára bele
1 liter olasz paszírozott paradicsom, 2.5 dl vörösborecet, 20 dkg barnacukor bele

Összefőzni, rotyogtatni (kb. 30-40 percig)
Bazsalikom leveleit is felaprítani, beletenni
Robotgépben pürésíteni

Kukoricás rizs
1. a rizst felforrósított olajba öntjük, fehéredésig pirítjuk állandó keverés mellett
2. ráöntjük a hideg vizet, megkavarjuk és lefedjük 3. ha felforr, levesszük a gázt, és néha kavarunk rajta
4. mikor már alig van víz rajta, beletesszük a sót, jól megkavarjuk és óvatosan hozzákeverjük a kukoricát
5. jól átkeverjük és már kész is

Jó étvágyat!
Rizi-bizi
A szokásos módon elkészítjük a párolt rizst. A sárgarépát, zöldborsót enyhe sós vízben megfőzzük és a rizshez keverjük. Petrezselyemzöldjével szórjuk meg.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés