Bejelentkezés

Házinyúlérmék citromos krémmártásban

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • egy csipetnyi pirospaprika, 1 evőkanál szójamártás, 1 evőkanál ketchup, 2 evőkanál mazsola, 2 mandarin, 2 citrom, 2 dl édes fehérbor, 5 dkg vaj, só, egy kb. 2 kilós házinyúlgerinc, egy csipetnyi őrölt fehér bors, 1 kiskanál liszt, 2 dl tejszín
Házinyúlérmék citromos krémmártásban
Házinyúlérmék citromos krémmártásban

Elkészítés

A nyúlgerincet kicsontozzuk, lehártyázzuk, majd a húst kissé ferdén fölszeleteljük, gyengén kiverjük. Ha a gerinc kisebb, a hús nem elég, akkor a felső combokat is fölszeleteljük (a csontra merőlegesen). A húst megsózzuk, és a vajon oldalanként 2-2 percig sütjük, a bort ráöntjük, a tűzről lehúzzuk. A citromot meg a mandarint egy tál fölött úgy hámozzuk meg, hogy fehér bundája ne maradjon rajta. Utána a gerezdeket elválasztó hártya mentén bevágunk, és a gyümölcshúst kiemeljük, a húshoz adjuk. A gyümölcsök tisztítása közben összegyűlt levet rászűrjük, a mazsolát rászórjuk. A ketchuppal meg a szója-mártással ízesítjük, a pirospaprikával meg a borssal fűszerezzük. 1-2 percig forraljuk. A lisztet a tejszínnel összekeverjük, végül a nyúl citromos párolólevét ezzel sűrítjük. Burgonyakrokettet vagy knédlit kínálunk hozzá.

További hasonló receptek

Mustárhabos tojás
A főtt tolásokat kettévágjuk, sárgájukat szitán áttörjük, a vajjal habosra keverjük. A mustárral ízesítjük, majd csillagcsöves habzsákba töltjük. és a tojások üregébe púpozzuk. A konzervkukoricát lecsöpögtetjük, ha fagyasztottból készítjük, akkor azt szobahőmérsékleten fölengedjük. A salátát leveleire bontva megmossuk, leszárogatjuk, kisujjnyi csíkokra vágjuk, majd a kukoricával összekeverve tálra halmozzuk.
Az ecetben egy kevés sót és borsot elkeverünk, és apránként hozzáadjuk az olajat is. A salátára locsoljuk, végül a tojásokat ráültetjük.
Citromos bárányborda görög módra
A megmosott, lecsepegtetett bordákat verjük ki egy kissé és kenjük be a páccal. A pácot az olajból, citromléből, a szurokfűből, a sóból, borsból keverjük ki. A bordákat érdemes a pácban érlelni egy éjszakán át. A bordákat süssük meg grillsütőben, ha jó az idő, akkor faszénparázson, roston a szabadban. Sütés közben kenegessük a páclével, forgassuk meg gyakran, süssük pirosra. Frissen a legfinomabb, citromkarikákkal, petrezselyemmel tálalva, párolt zöldségekkel, pirított burgonyával körítve.
Báránypörkölt laskatésztával
A húst kicsontozzuk, és felkockázzuk, a hagymát, paprikát és a paradicsomot felaprítjuk. A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a húst és a csontot, majd párolni kezdjük. Beletesszük a paprikát és a paradicsomot. Amikor zsírjára sült, megpaprikázzuk, és vízzel felengedjük, majd készre főzzük.
A laskatésztát kifőzzük és a pörkölthöz tálaljuk.
Garnélás-halas pite
A krumplit meghámozzuk, kevés vízben puhára főzzük. A vizet öntsük le róla, 12 dk vajjal törjük át, sózzuk, borsozzuk, 3 dl tejjel keverjük habosra és tegyük félre. Közben a halat kockázzuk fel, 4 dl tejet forraljuk fel egy nagy serpenyőben. Amikor forrni kezd tegyük bele a halat, a hagymát és babérlevelet, fedjük le és főzzük 6-8 percig. A halat tegyük tányérra. 12 dkg vajat olvasszunk fel egy serpenyőben, keverjük bele a lisztet, pár percig kevergessük, majd engedjük fel a maradék tejjel és keverjük simára. Folyamatosan keverve sűrű besamelt főzünk belőle, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá szerecsendiót is, végül a petrezselyem zöldet is keverjük hozzá. A halat egyenletesen osszuk el egy tűzálló tál alján, szórjuk rá a garnélát, helyezzük el a tojásokat rajta. A besamellt öntsük a tálba, egyenletesen fedje be a már benne lévőket, majd kanalazzuk rá a krumplipürét. A tetejét kócoljuk fel egy villával, a maradék vajat daraboljuk fel és szórjuk a tetejére. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarna.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés