Bejelentkezés

Borjújava Dubarry módra

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 8 dkg kemény sajt, 40 dkg karfiol, 5 dkg zsír, 8 dkg vaj, 2 dkg paradicsompüré, 8 dkg liszt, 80 dkg borjúcomb, 2 dkg zsemlemorzsa, 2 db tojás, só
Borjújava Dubarry módra
Borjújava Dubarry módra

Elkészítés

A borjúhúst szeletekre vágjuk, gyengén kiveregetjük. Sóval ízesítjük, lisztbe forgatva kevés zsiradékban minden oldalát átsütjük. Sütőlapra helyezzük. A puhára főtt, rózsáira szedett kelvirágot a húsokra halmozzuk. Hollandi mártást készítünk: a vajat felhevítjük, beletesszük a lisztet, és habzásig keverjük. Folyamatos keverés mellett felöntjük a forró tejjel, a tűzhely szélére húzva beledolgozzuk a tojások sárgáját. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. A mártással egyenletesen átvonjuk a kelvirágot, kevés zsemlemorzsával és reszelt sajttal megszórjuk, vajdarabokat csipegetünk a tetejére, és világospirosra sütjük. Forrón - esetleg párolt rizstalpra - tálaljuk.

További hasonló receptek

Párolt szürkemarha comb konyakos aszaltszilvamártással
Hozzávalók 4 személyre:

szürkemarha comb ( dió, fehérpecsenye, feketepecsenye): 80 dkg

étolaj: 1 dl

sárgarépa: egy közepes szál

petrezselyemgyökér: egy szál

karalábé: egy kis fej

zeller: egy fej

vöröshagyma: 1 db

fokhagyma. 2 gerezd

paradicsompüré: 2 evőkanál

kristálycukor: 2 evőkanál

liszt: 6 dkg

konyak: 1 dl

magozott aszaltszilva. 20 dkg

só, egész bors, babérlevél, kakukkfű, bazsalikom, szurokfű, borókabogyó izlés szerint



Elkészítése: a szürkemarha combot kétfelé vágjuk, az étolaj felével és a fűszerekkel bedörzsöljük, folpackba tekerjük, és egy napot érleljük. A magozott aszalt szilvát félbevágjuk és a konyakba beáztatjuk. A bepácolt húst a felhevített zsiradékban elősütjük, majd a húst a zsiradékból kiemeljük és a felkarikázott zöldségeket pirosra pirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, megkaramellizáljuk, majd a paradicsompürét és felengedjük vízzel. Összeforraljuk, hozzáadjuk a húst, a párolólevet sóval ízesítjük, fűszerezzük, és készre pároljuk. A lisztet szárazon megpirítjuk. Ha a hús megpuhúlt a párolóléből kivesszük, beleszitáljuk a pirított lisztet, sűrűségét beállítjuk, szűrjük. A forró mártáshoz hozzáadjuk a beáztatott aszalt szilvát, egybeforraljuk, konyakkal utána ízesítünk.
Tálalás: a felszeletelt hús mellé öntjük a mártást, köretnek mandulás burgonyafánkot adhatunk. / Bugac Étterem Kispest/
Báránysült citromosan
1. egy tálban keverjük össze a fűszereket, valamint a finomra vágott fokhagymát
2. dörzsöljük bele a bárányhúsba, amit ezután 2 napig állni hagyunk hűtőben
3. 2 nap múlva beletesszük egy tűzálló tálba, és meglocsoljuk az olajjal, a citrom levével, valamint beborítjuk citromkarikákkal
4. ismét tegyük a hűtőbe 2 napig pácolódni és naponta többször forgassuk meg
5. süssük meg előmelegített sütőben, közben locsolgassuk meg időnként a levével

Jó étvágyat!
Hagymás rostélyos
A rostélyos-szeleteket előkészítjük. Megtisztítjuk az izmoktól és a hártyáktól.
A rózsazáró izmokat, és a széleket átvagdossuk, törött borssal meghintjük, és táblaolajjal leöntjük. Negyed óráig állni hagyjuk, majd felhevített zsíron vagy olajon mindkét oldalán rozsdavörösre sütjük a rostélyost. A karikákra vágott hagymát előre kisütjük, félretesszük, és ugyanabban a zsírban sütjük ki a rostélyosokat.
Serpenyos gyros görög salátával
A húst felcsíkozom és beleforgatom az olajjal összekevert fűszer-pácba, majd pihentetem. Amíg a hús pácolódik, megcsinálom a salátát: felkockázom-csíkozom-karikázom a zöldségeket és a sajtot, majd jól összekeverjük az egészet. Ha kész a saláta, szinte pirosra sütöm a húst, és ha elérte a megfelelő színt, tálaljuk is.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés