Bejelentkezés

Borjújava Dubarry módra

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 8 dkg kemény sajt, 40 dkg karfiol, 5 dkg zsír, 8 dkg vaj, 2 dkg paradicsompüré, 8 dkg liszt, 80 dkg borjúcomb, 2 dkg zsemlemorzsa, 2 db tojás, só
Borjújava Dubarry módra
Borjújava Dubarry módra

Elkészítés

A borjúhúst szeletekre vágjuk, gyengén kiveregetjük. Sóval ízesítjük, lisztbe forgatva kevés zsiradékban minden oldalát átsütjük. Sütőlapra helyezzük. A puhára főtt, rózsáira szedett kelvirágot a húsokra halmozzuk. Hollandi mártást készítünk: a vajat felhevítjük, beletesszük a lisztet, és habzásig keverjük. Folyamatos keverés mellett felöntjük a forró tejjel, a tűzhely szélére húzva beledolgozzuk a tojások sárgáját. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. A mártással egyenletesen átvonjuk a kelvirágot, kevés zsemlemorzsával és reszelt sajttal megszórjuk, vajdarabokat csipegetünk a tetejére, és világospirosra sütjük. Forrón - esetleg párolt rizstalpra - tálaljuk.

További hasonló receptek

Gyömbéres marha
A gyömbért hámozzuk meg, majd reszeljük le vagy vágjuk apróra. A marhahúst vágjuk nagyon vékony szeletekre. Egy tálban keverjük össze a szójaszószt a gyömbérrel és egy kanál olajjal. Adjuk hozzá a húst, és alaposan keverjük össze. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk szeletekre. Tisztítsuk meg a paprikát a magjától, és vágjuk nagyobb kockákra. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat. Adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk 3 percig, majd adjuk hozzá a paprikát, és sűrű kevergetés közben pároljuk további 5 percig. Vegyük ki a zöldséget a serpenyőből. A tiszta, forró serpenyőben pirítsuk meg a húst rövid ideig mindkét oldalán. Tálaljuk a marhahúst rizzsel és párolt zöldségekkel.
Rostélyosrolád
A lencsét kiválogatjuk és megmossuk; a hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk; a petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk. A húst a rostirány mentén hüvelykujjnyi vastag lappá vágjuk fel. A lencsét olajon megfuttatjuk, felöntjük egy kis vízzel, és félpuhára pároljuk, majd jól összekeverjük a hagymával, a petrezselyemmel, a tojássárgájával, sóval és borssal, esetleg zsemlemorzsával.
A húsra rákenjük a lencsés tölteléket és felcsavarjuk; konyhai zsineggel szorosan összekötjük és tepsibe tesszük: sóval, borssal, mustárral fűszerezzük és olajat öntünk alá; majd előmelegített sütőben, 220 °C-on, a saját szaftjával, levessel vagy vízzel gyakran locsolva kb. 50 percig pároljuk (úgy, hogy a hús belül még rózsaszín maradjon); a sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd eltávolítjuk róla a zsineget. A visszamaradt zsiradékba belekeverjük a tejfölt és a tejszínt és sűrűvé forraljuk; végül sóval, frissen őrölt borssal és konyakkal ízesítjük. A sültet szeletekre vágjuk fel, majd a mártással és petrezselyemmel díszítve, vajba forgatott tésztával és natúr zöldséggel körítve tálaljuk. Erős vörösbort kínálunk hozzá.


Görög hagymás, paradicsomos hússzelet -stifado
Pirítsuk meg a borjúlapockát az olívaolajban, adjuk hozzá a hagymát, és mikor üvegesre pirult, öntsük fel a vörösborral. Adjuk hozzá a hámozott, apróra vágott paradicsomot, egy kevés vízben feloldott paradicsompürét, a fűszereket és 1/2 dl forró vizet. Fedjük le és lassú tűzön pároljuk 1 1/2 órán keresztül. Adjuk hozzá a gyöngyhagymát (a nagyobbakat vágjuk félbe), és főzzük még egy órát. Tipp: Ízesíthetjük még fokhagymával és rozmaringgal.
Kötbullar
1. két evőkanál zsiradékon megpárolunk egy fej apróra vágott vöröshagymát
2. egy tálban felverünk villával egy egész tojást
3. hozzákeverjük a tejet, a zsemlemorzsát és 5 percig állni hagyjuk
4. hozzáadjuk a sót, a csipet pirospaprikát, borsot, szerecsendiót, fél kg darált húst és jól összedolgozzuk
5. 2-4 cm nagyságú húsgolyókat csinálunk és kisütjük olajban
6. a lábosban kis zsiradékon megpirítunk 3 ek. lisztet, csipet cukrot és sót teszünk rá, majd felengedjük a vízzel és a tejszínnel
7. addig főzzük kevergetve, míg be nem sűrűsödik

Jó étvágyat!

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés