Bejelentkezés

Borjújava Dubarry módra

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 8 dkg kemény sajt, 40 dkg karfiol, 5 dkg zsír, 8 dkg vaj, 2 dkg paradicsompüré, 8 dkg liszt, 80 dkg borjúcomb, 2 dkg zsemlemorzsa, 2 db tojás, só
Borjújava Dubarry módra
Borjújava Dubarry módra

Elkészítés

A borjúhúst szeletekre vágjuk, gyengén kiveregetjük. Sóval ízesítjük, lisztbe forgatva kevés zsiradékban minden oldalát átsütjük. Sütőlapra helyezzük. A puhára főtt, rózsáira szedett kelvirágot a húsokra halmozzuk. Hollandi mártást készítünk: a vajat felhevítjük, beletesszük a lisztet, és habzásig keverjük. Folyamatos keverés mellett felöntjük a forró tejjel, a tűzhely szélére húzva beledolgozzuk a tojások sárgáját. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. A mártással egyenletesen átvonjuk a kelvirágot, kevés zsemlemorzsával és reszelt sajttal megszórjuk, vajdarabokat csipegetünk a tetejére, és világospirosra sütjük. Forrón - esetleg párolt rizstalpra - tálaljuk.

További hasonló receptek

Roston sült ürügerinc fokhagymás vajjal
A hússzeleteket a fűszer-keverékkel bedörzsöljük, az olajjal megkenjük, és egymásra fektetve alufóliába csomagoljuk. Hűtőszekrényben 2-3 napig érleljük, majd rostélyra fektetjük, és parázs fölött megsütjük. 12-15 perc alatt is megsüthetjük. Közben a vajat simára dolgozzuk, megsózzuk (fokhagymás só még jobb hozzá), a fölaprított petrezselyemmel meg a présen áttört fokhagymával fűszerezzük (de más fűszerezésű vajjal is készíthetjük). Alufóliában henger alakúra formáljuk, és a hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Végül a fóliából kibontjuk, karikákra vágjuk, és a frissen sült hússzeletekre rakunk belőle egyet-egyet. Friss salátákkal kínáljuk.

Zöld borsos marhasteak babköteggel
A megmosott, megtörölt hússzeleteket kissé kiveregetjük.

A zöld hüvelyű babot forrásban lévő, sós vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.

A burgonyafánkokat sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 225 fokon (gáztűzhelynél 4-es fokozaton) 12 percig sütjük. Megfordítjuk, és további kb. 6-10 perc alatt készre sütjük.

A gombát felszeleteljük, és a felkockázott vöröshagymával együtt teflonserpenyőben, 1 teáskanál felhevített olajon aranybarnára pirítjuk. Delikát ételízesítővel megszórjuk, kivesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt forró zsiradékban a hússzeletek mindkét oldalát 5 percig sütjük.

A mártásport a tejszínnel elkevert, felmelegített tejbe keverjük, felforraljuk, és megolvasztunk benne 6 dkg feldarabolt margarint. Hozzáadjuk a narancslét és a zöld borsot, majd sóval, őrölt borssal utánaízesítjük.
A zöldbabot 8 kötegre osztjuk, 1-1 szelet baconnal körültekerjük, és 1 dkg felhevített margarinon megsütjük. A steakeket a mártással és a gombás keverékkel tányérokra tesszük. A babkötegekkel és a burgonyafánkkal kínáljuk. Tetszés szerint kakukkfűvel, narancshéjjal, narancscikkel díszítjük.
Tatár Beefsteak
A bélszínt kétszer-háromszor átdaráljuk, hogy szinte kenhető pépet kapjunk. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját (20 dkg húshoz 1 sárgát), a lereszelt vöröshagymát, kevés mustárt, borsot, sót, olívaolajat, közben folyamatosan kóstolgatjuk. Aki szereti, tehet bele zúzott fokhagymát is. Apróra vágott petrezselyemmel, paradicsommal, kígyóuborkával díszítve tálaljuk. Érdemes egy napig érlelni, hogy az ízek összeérjenek. Pirítóssal tálaljuk.
Marhaszelet citromos szósszal
1. tisztítsuk meg a húst és kössük össze
2. pirítsuk meg vajban a hús minden oldalát
3. adjunk hozzá vizet, sót, borsot, babérlevelet, és hagyjuk főni 2 órán át
4. oldjuk fel a lisztet a citromlében, adjunk hozzá kevés húslét
5. keverjük össze és öntsük le vele a húst
6. hagyjuk még egy keveset főni és már tálalhatjuk is

Jó étvágyat!

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés