Bejelentkezés

Borjújava Dubarry módra

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 8 dkg kemény sajt, 40 dkg karfiol, 5 dkg zsír, 8 dkg vaj, 2 dkg paradicsompüré, 8 dkg liszt, 80 dkg borjúcomb, 2 dkg zsemlemorzsa, 2 db tojás, só
Borjújava Dubarry módra
Borjújava Dubarry módra

Elkészítés

A borjúhúst szeletekre vágjuk, gyengén kiveregetjük. Sóval ízesítjük, lisztbe forgatva kevés zsiradékban minden oldalát átsütjük. Sütőlapra helyezzük. A puhára főtt, rózsáira szedett kelvirágot a húsokra halmozzuk. Hollandi mártást készítünk: a vajat felhevítjük, beletesszük a lisztet, és habzásig keverjük. Folyamatos keverés mellett felöntjük a forró tejjel, a tűzhely szélére húzva beledolgozzuk a tojások sárgáját. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. A mártással egyenletesen átvonjuk a kelvirágot, kevés zsemlemorzsával és reszelt sajttal megszórjuk, vajdarabokat csipegetünk a tetejére, és világospirosra sütjük. Forrón - esetleg párolt rizstalpra - tálaljuk.

További hasonló receptek

Báránysült citromosan
1. egy tálban keverjük össze a fűszereket, valamint a finomra vágott fokhagymát
2. dörzsöljük bele a bárányhúsba, amit ezután 2 napig állni hagyunk hűtőben
3. 2 nap múlva beletesszük egy tűzálló tálba, és meglocsoljuk az olajjal, a citrom levével, valamint beborítjuk citromkarikákkal
4. ismét tegyük a hűtőbe 2 napig pácolódni és naponta többször forgassuk meg
5. süssük meg előmelegített sütőben, közben locsolgassuk meg időnként a levével

Jó étvágyat!
Marhaszelet citromos szósszal
1. tisztítsuk meg a húst és kössük össze
2. pirítsuk meg vajban a hús minden oldalát
3. adjunk hozzá vizet, sót, borsot, babérlevelet, és hagyjuk főni 2 órán át
4. oldjuk fel a lisztet a citromlében, adjunk hozzá kevés húslét
5. keverjük össze és öntsük le vele a húst
6. hagyjuk még egy keveset főni és már tálalhatjuk is

Jó étvágyat!
Stroganoff bélszín
Hozzávalók:
30 dkg bélszín
1 fej vöröshagyma
5-6 szem friss csiperke gomba
4-5 db csemege uborka
1 csokor petrezselyem zöldje
1 evőkanál dijoni mustár
2 dl tejszín

darált bors
1 dl olívaolaj

Vágjuk ujjnyi csíkokra a bélszínt, tegyük egy tálba, daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal, majd jól fedjük be fóliával, és tegyük a hűtőbe egy napra érlelni.

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, csorgassunk bele egy-két evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a csíkokra felvágott bélszínt, majd nagy lángon állandóan kevergetve addig süssük, míg a hús pirulni kezd.

Szedjük ki a serpenyőből a rózsaszínűre sütött húst, ha szükséges tegyünk bele még egy evőkanálnyi vajat, majd adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát. Pároljuk még pár percig, aztán tegyük bele a felszeletelt gombát. Pároljuk addig, amíg a gomba sülni kezd.

Akkor tegyük hozzá a csíkokra felvágott csemegeuborkát, kanalazzuk rá a mustárt, keverjük jól össze, majd öntsük rá a tejszínt.

Kevéske darált borssal, sóval és összevágott petrezselyem zöldjével ízesítsük.

Forraljunk rajta, és azonnal tálaljuk.

Köretnek petrezselymes burgonyát, burgonya pürét vagy párolt rizst készítsünk.
Pusztapörkölt
A megmosott marhalábszárt nagyobb kockákra vágjuk. Megfelelő nagyságú lábasban a finomra vágott vöröshagymát zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az őrölt köményt. Megszórjuk fűszerpaprikával, kevés csontlével felengedjük, majd zsírjára visszapirítjuk. Beletesszük a pörköltnek összevágott marhalábszárat, sózzuk, időnként megkeverjük, addig pirítjuk, amíg a levét elfőtte, kevés csontlével felengedve, fedő alatt, nyílt lángon tovább pörköljük. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a cikkekre vágott csemege paprikát, csípős paprikát, paradicsomot és a megmosott , hasábokra vágott burgonyát. Kb. 15-20 percig dinszteljük, ezután kevés csontlével felengedjük, és fedő alatt készre főzzük. Tipp: A pörköltet készíthetjük bográcsban, nyílt láng felett is. Ízesítése nagyon fontos, kissé csípős ízűnek kell lennie.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés