Bejelentkezés

Borjújava Dubarry módra

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 8 dkg kemény sajt, 40 dkg karfiol, 5 dkg zsír, 8 dkg vaj, 2 dkg paradicsompüré, 8 dkg liszt, 80 dkg borjúcomb, 2 dkg zsemlemorzsa, 2 db tojás, só
Borjújava Dubarry módra
Borjújava Dubarry módra

Elkészítés

A borjúhúst szeletekre vágjuk, gyengén kiveregetjük. Sóval ízesítjük, lisztbe forgatva kevés zsiradékban minden oldalát átsütjük. Sütőlapra helyezzük. A puhára főtt, rózsáira szedett kelvirágot a húsokra halmozzuk. Hollandi mártást készítünk: a vajat felhevítjük, beletesszük a lisztet, és habzásig keverjük. Folyamatos keverés mellett felöntjük a forró tejjel, a tűzhely szélére húzva beledolgozzuk a tojások sárgáját. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. A mártással egyenletesen átvonjuk a kelvirágot, kevés zsemlemorzsával és reszelt sajttal megszórjuk, vajdarabokat csipegetünk a tetejére, és világospirosra sütjük. Forrón - esetleg párolt rizstalpra - tálaljuk.

További hasonló receptek

Bélszínjava Budapest módra
A bélszínt lehártyázzuk, megborsozzuk, mustárral megkenjük. Megolajozott alufóliába csomagoljuk, hűtőszekrényben 3 napig érleljük. Utána 4 szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Ha a húst angolosra vagy félangolosra sütjük, akkor az is jó, ha anélkül, hogy ellapítanánk, egy-egy szelet szalonnával körbetekerjük. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, és a fele olajon megfuttatjuk. A pirospaprikával megszórjuk, majd egy jó pohár vízzel azonnal fölöntjük. A csontot földaraboljuk, és a pörköltalapban kb. 20 percig főzzük. Közben a paradicsom szárát kimetsszük, a paprikát kicsumázzuk, mindkettő húsát egycentis kockákra vágjuk, ahogyan a megmosott májat és a megtisztított gombát. A szalonnát is apróra kockázzuk, kisütjük, majd a májat, a gombát és a paprikát 4-5 percig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a paradicsomot, megkeverjük és beleszórjuk a borsót. A pörköltalapot rászűrjük. A húst a maradék olajon megsütjük, végül a raguval leöntjük. Petrezselymes rizzsel, krokettel vagy sült burgonyával kínáljuk.
Kötbullar
1. két evőkanál zsiradékon megpárolunk egy fej apróra vágott vöröshagymát
2. egy tálban felverünk villával egy egész tojást
3. hozzákeverjük a tejet, a zsemlemorzsát és 5 percig állni hagyjuk
4. hozzáadjuk a sót, a csipet pirospaprikát, borsot, szerecsendiót, fél kg darált húst és jól összedolgozzuk
5. 2-4 cm nagyságú húsgolyókat csinálunk és kisütjük olajban
6. a lábosban kis zsiradékon megpirítunk 3 ek. lisztet, csipet cukrot és sót teszünk rá, majd felengedjük a vízzel és a tejszínnel
7. addig főzzük kevergetve, míg be nem sűrűsödik

Jó étvágyat!
Steak kecskesajtos pirítóson
1. A paprikát, a chilit, az olívaolajat, a sót és a borsot egy visszazárható tasakban összekeverjük. Beletesszük a húst, lezárjuk a tasakot, és éjszakára a hűtőbe rakjuk. 2. A grill serpenyőt magas hőfokon felmelegítjük. Ha közepesen átsült steaket szeretnénk, a húst 8-10 percig sütjük, közben egyszer megforgatjuk. Tálalás előtt állni hagyjuk. 3. Eközben a kenyeret vékony szeletekre felszeljük. Ízlés szerint meg is piríthatjuk a serpenyőben. 4. A steaket minél vékonyabb szeletekre vágjuk (az izomrostok futásirányára merőlegesen!). Mindegyik pirítós tetejére kecskesajtot, húst, néhány szem kaliforniai paprikát és/vagy egy kiskanálnyi fügelekvárt teszünk.
Tatár Beefsteak
A marha BÉLSZÍNT (csakis abból lehet) ökölnyi darabokra vágom. Megkenem mustárral, egész borsot szórok rá és babérlevelet, felöntöm olajjal, hogy ellepje. Legalább 3-4 napot állni hagyom. (Nagyon fontos a pácolás, mivel már eleve megadja az ízét a bélszínnek és mivel ez nyers hús, el kell pusztulni minden lehetséges baktériumnak az olaj alatt, oxigén nélkül.) Pácolás után ledaráljuk. (Igazából késsel kellene apróra vágni, ne péppé daráljuk.) Tányérra rakjuk az adagokat és körbe mellé a fűszereket, vajat, hagymát stb. Közepébe a tojást. http://serpenyo.hu

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés