Bejelentkezés

Gombás hagymás rizs

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • kevés olaj, curry, 1 db hagyma, 15 dkg gomba, 1 csomag gyorsrizs
Gombás hagymás rizs
Gombás hagymás rizs

Elkészítés

1. a rizst megfőzzük

2. serpenyőben megpirítjuk a hagymát majd ráöntjük a gombákat

3. mikor megpirul ráöntjük a rizst és összekeverjük

4. végül fűszerezzük



Jó étvágyat!

További hasonló receptek

Hagymás krumpli
1. a krumplit megfőzzük a héjában
2. felkockázzuk a vöröshagymát
3. zsíron megpirítjuk a vöröshagymát
4. megszórjuk egy kis pirospaprikával
5. lereszeljük a héjától megfosztott főtt krumplit
6. hozzákeverjük a hagymát

Jó étvágyat!
Zalai-Vasi Dödölle
Fél kg meghámozott és kockákra vágott krumplit annyi sós vízben megfőzzük, ami éppen ellepi, majd összetörjük a főzővízben, és a tűzhelyről félrehúzva, (de nem levéve, hogy továbbra is főni tudjon), lassan beleöntünk kb. 0,25 kg búzalisztet, közben (egy erősebb) fakanállal állandóan dagasztjuk, míg a krumpli még befogadja a lisztet. Ekkor már olyan kemény a massza, hogy alig lehet dagasztani. Egy-két fej vöröshagymát apró kockákra vágunk, zsírban megpirítjuk, piros paprikával megszórjuk. Egy kis sót szórunk rá, hogy ne égjen oda. Pirítsuk a hagymát üvegesre, vagy ízlés szerint barnára. Érdemes sok hagymát használni, mert úgy lesz finom. Ha kész a hagyma, zsírba mártott evőkanállal szaggassunk bele kis gombócokat a püréből, majd görgessük bele a hagymába, hogy az ráragadjon az oldalukra. Az egyforma galuskákat kizsírozott tepsiben egymás mellé fektetjük ( figyeljünk arra, hogy ne érjenek egymáshoz), a maradék hagymát rászedjük, és lassú tűzön, inkább szárítva - mindkét oldalán, piros, ropogósra sütjük. Frissen, forrón, tejfölözve tálaljuk, de a maradék hidegen, vagy újra felmelegítve is finom.

Köretként, többnyire szarvaspörkölthöz ajánlják.
Adható vadhús, vagy birkaételekhez mellé köretként.
Önálló fogásként fogyasztva hideg tejföllel kell meglocsolni, vagy csalamádéval, esetleg valamilyen idénysalátával fogyasztani.
Sok hagymával és pirított füstölt szalonnával is ízletes.
Tejfölösen elkészítve sajtot is reszelhetünk rá, vagy túróval tálaljuk.
Sokan vízben párolt aszalt szilvával kedvelik.


Knédli
Futtassa fel az élesztőt a cukros tejben.
Dolgozza össze a hozzávalókat, annyi vízzel, hogy kemény, formálható tésztát kapjon. Hagyja kelni lefedve egy órát. Formáljon 3 rudat a tésztából és hagyja kelni 20 percig. Egy knédlifőző lábosban (egy sima fazékba állítson bele egy micro rácsot) forraljon vizet. Amikor már nagyon gőzölög tegye a rácsra az egyik knédlit (a micro rácsra tegyen egy kis darab sütőpapírt), fedje le úgy, hogy legyen helye megkelni és a gőz ne illanjon el, gőzölje 20-25 percig, de ne érjen a vízbe. Vegye ki a gőzölőből, hagyja kicsit állni. Szeletelje ferdén, vizes késsel. Tálalja szaftos húsok köreteként, forrón. A knédlit mindig gőz fölött melegítse újra!
Tarhonya
A sütôt begyújtjuk, hogy forró legyen. A tarhonya súlyához viszonyítva
kétszeres ( 1,2 liter) mennyiségû sós vizet forralunk. A tarhonyát zsíron aranysárgára pirítjuk. Egy kevés finomra vágott hagymát adunk hozzá. Ezzel is megpirítjuk. Lehúzzuk a tûzhelyrôl, és fûszerpaprikát adunk hozzá. Gyorsan elkeverjük, majd felöntjük a sós, forrásban levô vízzel. Felforraljuk, fedôvel lefedjük. A forró sütôbe helyezzük, és készre pároljuk. Miután a tarhonyát kiemeltük a sütôbôl, pecsenyevillával fölkeverjük. A tarhonya készíthetô vöröshagyma és fûszerpaprika nélkül is. A tarhonyát lefedve vízfürdôben tartjuk melegen tálalásig. A tarhonyát forrón, elômelegített tálra halmozzuk.
Marhapörkölthöz adjuk.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés