Bejelentkezés

Mézleves

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 0.5kg fonott kalács, 1 liter forro víz, 2 dl tejszín, 2 dl Tokaji Aszu, 12 dkg méz, ízlés szerint fahéj,szegfűszeg, 2 dl tejszinhab diszítésül, + hántolt mandula
Mézleves
Mézleves

Elkészítés

6 személyre

A mézleves egy Tokaji Aszúval ízesített vendégváró különlegesség.A fonott kalácsot tördeljük darabokra és a forró vizet öntsük rá.

Botmixerel apritsuk össze.keverjük bele a mézet a fűszereket a tejszínt és legvégül az aszút.

Fontos a bor minősége ,mert ez meghatározza a leves izét.A levest nem melegítjük tovább,langyosan

kis csészékben tálaljuk.Tejszínhabbal,mandulával díszithetjük..

További hasonló receptek

Epres csirkemell
1. a csirkemelleket feldaraboljuk
2. majd összekeverjük a mustárt, mézet, borsot, sót és ebbe a pácba rakjuk
3. kevés olajon megpirítjuk a húsok mindkét oldalát
4. a maradék olajba rakunk egy kis mézet és hozzáadjuk a félbevágott epreket
5. kb. 1-2 perc alatt átsütjük, és hogy ne legyen túl édes, egy kiskanál borecetet adunk még hozzá. 6. a mártás a húsra szedjük és rizzsel tálaljuk

Jó étvágyat!
Gesztenyés tiramisu
A tejszínt kemény habbá verem, a vége felé hozzáadom a fixálót, cukor nem kell bele. A tejbe beleteszem a kávét és 1 kanál porcukrot. A gesztenyét krumplinyomón átnyomom, hozzáadom a maradék cukrot, a rumot, és a fele felvert tejszínt. A piskótát egy pillanatra belemártom a kávés tejbe, és lerétegezem egy tálba. Piskótával kezdek, a legfelső krém legyen, és a tetejére ráteszem a maradék tejszínt, és megszórom kakaóval.
Francia csokoládéhab
Az apróra tört csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, adjuk hozzá a tojások sárgáját, a vajat és a konyakot. Közben a tojásfehérjéket porcukorral verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a kéz melegre hűtött - de még folyékony -, olvasztott csokoládét. A csokoládéhabot töltsük üvegkelyhekbe, majd hűtőbe téve jól lehűtjük. Tálaláskor a csokoládéhabot tejszínnel és idény szerinti gyümölcsökkel díszítsük.
Ribizlis álommufifin
A tojást verjük habosra. Adjuk hozzá a villával összetört túrót, a vaníliás cukrot, a cukrot, s ha jól összedolgoztuk, csorgassuk bele a tejet.

Apránként szórjuk bele a sütő­porral elkevert lisztet, a darált diót, végül óvatosan forgassuk bele a leszemezett ribizlit. A muffinsütő mélyedéseit ken­jük ki vajjal, hintsük be darált dióval, majd kanalazzuk bele a masszát.

Előmelegített sütőben 1 80 °C-on 30-35 perc alatt süssük meg. Ha kihűlt, díszítsük cukorba forgatott ribizlifürtökkel.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!