Bejelentkezés

Mézleves

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 0.5kg fonott kalács, 1 liter forro víz, 2 dl tejszín, 2 dl Tokaji Aszu, 12 dkg méz, ízlés szerint fahéj,szegfűszeg, 2 dl tejszinhab diszítésül, + hántolt mandula
Mézleves
Mézleves

Elkészítés

6 személyre

A mézleves egy Tokaji Aszúval ízesített vendégváró különlegesség.A fonott kalácsot tördeljük darabokra és a forró vizet öntsük rá.

Botmixerel apritsuk össze.keverjük bele a mézet a fűszereket a tejszínt és legvégül az aszút.

Fontos a bor minősége ,mert ez meghatározza a leves izét.A levest nem melegítjük tovább,langyosan

kis csészékben tálaljuk.Tejszínhabbal,mandulával díszithetjük..

További hasonló receptek

Epres csirkemell
1. a csirkemelleket feldaraboljuk
2. majd összekeverjük a mustárt, mézet, borsot, sót és ebbe a pácba rakjuk
3. kevés olajon megpirítjuk a húsok mindkét oldalát
4. a maradék olajba rakunk egy kis mézet és hozzáadjuk a félbevágott epreket
5. kb. 1-2 perc alatt átsütjük, és hogy ne legyen túl édes, egy kiskanál borecetet adunk még hozzá. 6. a mártás a húsra szedjük és rizzsel tálaljuk

Jó étvágyat!
Francia csokoládéhab
Az apróra tört csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, adjuk hozzá a tojások sárgáját, a vajat és a konyakot. Közben a tojásfehérjéket porcukorral verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a kéz melegre hűtött - de még folyékony -, olvasztott csokoládét. A csokoládéhabot töltsük üvegkelyhekbe, majd hűtőbe téve jól lehűtjük. Tálaláskor a csokoládéhabot tejszínnel és idény szerinti gyümölcsökkel díszítsük.
Duplacsokis muffincsoda
A tojást felverjük és jól Összekeverjük a tejföllel, a cukorral és az megolvasztott margarinnal. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával átszitáljuk, hozzátesszük a kakaóport és az apróra összezúzott csokoládékat. Ezt a tojásos keverékhez tegyük és enyhén összekeverem. Belekanalazzuk a muffin formákba, és elő fűtött sütőbe téve 20 perc alatt megsütjük a csokis csodákat.
Lasagne
A hagymát enyhén megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst. Addig kevergetjük, amíg mindenhol ki nem fehéredik. Végül hozzátesszük a paradicsompürét, kicsi vizet, és kedvünk szerint a ízesítőket. A tejjel lazítjuk még, de ne legyen túl híg. Néhány percig takarék lángon főzzük, közben sűrűn kevergetjük. A fokhagymát a végén fektetjük bele, majd szükség szerint cukorral fűszerezzük.
A lasagne lapokat 1-2 percig előfőzzük
Egy kisebb tepsit v. tűzálló edényt kivajazunk, majd következik a rétegezés:
Alulra egymás mellé tésztalapok (nekem 4 db fér el), majd egy réteg szósz – nem túl vastagon -, újra tészta, szósz, stb. A tetejére szósz kerüljön, majd reszelt sajttal bőven rászórom. kb.. 15-20 percig sütjük, amíg a sajt enyhén megpirul a tetején.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!