Bejelentkezés

Mézleves

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 0.5kg fonott kalács, 1 liter forro víz, 2 dl tejszín, 2 dl Tokaji Aszu, 12 dkg méz, ízlés szerint fahéj,szegfűszeg, 2 dl tejszinhab diszítésül, + hántolt mandula
Mézleves
Mézleves

Elkészítés

6 személyre

A mézleves egy Tokaji Aszúval ízesített vendégváró különlegesség.A fonott kalácsot tördeljük darabokra és a forró vizet öntsük rá.

Botmixerel apritsuk össze.keverjük bele a mézet a fűszereket a tejszínt és legvégül az aszút.

Fontos a bor minősége ,mert ez meghatározza a leves izét.A levest nem melegítjük tovább,langyosan

kis csészékben tálaljuk.Tejszínhabbal,mandulával díszithetjük..

További hasonló receptek

Töltött kagylótészta
A tésztát forró vízben kifőzzük, óvatosan kiszedjük egy tálcára, nehogy elszakadjon.
Közben egy evőkanál olajat felforrósítunk, beletesszük az egyik apróra vágott fej hagymát, rátesszük a húst egy kevés oregánót, bazsalikomot, sót és borsot, és pici vízzel készre pároljuk.
A másik hagymát is felvágjuk, olajon megfuttatjuk, rátesszük a felszeletelt gombát, majd sót, borsot teszünk rá, és végül az apró kockára vágott májat.
Félretesszük őket hűlni. Közben elkészítjük a sajtszószt.
A margarint felforrósítjuk, beletesszük a lisztet, felengedjük tejjel és kiforraljuk, beletesszük a krémsajtot, és 20 dkg reszelt sajtot. Ízlés szerint sót, borsot.
A kagylókat megtöltjük a darált hússal és a gombás-májjal.
A tepsibe beleöntjük a sajtos szószt, és belerakjuk a kagylókat, ügyelve arra, hogy ne potyogjon ki a töltelék, ne dőljön fel, bele a szószba. Tetejüket megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, hogy egy kicsit megpiruljon a teteje.
Áfonyás pezsgőkrém
Kanalazzuk az áfonyát kelyhekbe vagy kis tálkákba, majd tegyük a hűtőbe. Közepes lángon, gőz fölött keverjük ki a tojássárgáját a cukorral, valamint a pezsgővel, míg a massza besűrűsödik, s könnyű és habos lesz. Öntsük az áfonyára a pezsgőkrémet, s a házi készítésű omlós süteménnyel azonnal tálaljuk.

Epres-habos fánkocskák
Égetett tésztát készítünk, és 20 fánkocskát sütünk. Kalapkájukat levágjuk, hagyjuk őket langyosra hűlni. A csokoládét meleg vízfürdőbe állított edénykébe tördeljük, felolvasztjuk, majd elkeverjük az olajjal. Arányosan 1-1kiskanálnyit csorgatunk a fánkok belsejébe, és gyors mozdulattal körbeforgatjuk őket, hogy az oldalukra is kerüljön csokoládé. Rácsra rakosgatva hagyjuk őket kihűlni. Az epret megmossuk, megtisztítjuk. 10 kisebb szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprózzuk, megszórjuk 1 ek. porcukorral és a vaníliás cukorral. A maradék porcukorral és a hab fixálóval kemény habbá verjük a tejszínt, és csillagcsőrös nyomózsákba szedjük. A levágott kalapkákat kissé összetörjük, a fánkok aljára szórjuk. Tetejükre szedjük az epret, majd bevonjuk dundi tejszínhabrózsákkal. A félbevágott eperszemekkel és citromfű-/ mentalevélkékkel díszítve kínáljuk.
Rákkal töltött avokádó
Fogunk egy tálat, és beletesszük a megtisztított, elharmadolt rákokat, majd a citromlével meglocsoljuk őket. Ezután egy másik tálban összekeverjük a mustárt, a majonézt, a mézet, a sót és a borsot. Ebbe beletesszük a rákokat, és alaposan elkeverjük. Az avokádókat elfelezzük, kimagozzuk, a gyümölcshúst kivájjuk és felkockázzuk. A gyümölcsöt is a rákhoz keverjük, majd a sértetlen avokádóhéjba töltjük a keveréket. Végül a petrezselyemmel díszítjük, és már kínálhatjuk is.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!