Bejelentkezés

Mézleves

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 0.5kg fonott kalács, 1 liter forro víz, 2 dl tejszín, 2 dl Tokaji Aszu, 12 dkg méz, ízlés szerint fahéj,szegfűszeg, 2 dl tejszinhab diszítésül, + hántolt mandula
Mézleves
Mézleves

Elkészítés

6 személyre

A mézleves egy Tokaji Aszúval ízesített vendégváró különlegesség.A fonott kalácsot tördeljük darabokra és a forró vizet öntsük rá.

Botmixerel apritsuk össze.keverjük bele a mézet a fűszereket a tejszínt és legvégül az aszút.

Fontos a bor minősége ,mert ez meghatározza a leves izét.A levest nem melegítjük tovább,langyosan

kis csészékben tálaljuk.Tejszínhabbal,mandulával díszithetjük..

További hasonló receptek

Raffaello
Fehér tészta: Elsőnek 5 darab tojásfehérjét fél citrom levével és 15 dkg porcukorral kemény habbá verjünk. 15 dkg kókuszreszeléket 2 evőkanál rétesliszttel és fél csomag sütőporral összekeverjük. Majd óvatosan keverjük hozzá a kemény habot. Öntsük sütőpapíros tepsibe, egyenletesen osszuk szét, és előmelegített sütőben maximum 10 percig süssük. A tésztája maradjon fehér, azonnal borítsuk ki egy másik sütőpapírra és húzzuk le róla a sütőpapírt. Barna tészta: Az 5 darab tojásfehérjét kevés citrom levével és 15 dkg porcukorral kemény habbá verjünk. 15 dkg darált diót, 2 evőkanál réteslisztet, 3 evőkanál kakaót és a fél csomag sütőport összekeverünk. Ugyanúgy, mint a előbb ezt is óvatosan összekeverjük a kemény habbal, és mint a másik lapot, ezt is megsütjük. Krém: A 10 tojás sárgáját kikeverjük a 4 csomag vaníliás cukorral és a 20 dkg porcukorral és egy egész citrom reszelt héjával. A 4 dl tejből, az egy csomag vaníliás pudingból és a cukros tojássárgájából folyamatos keverés mellett kemény krémet főzzünk. Ha kihűlt, hozzákeverünk 25 dkg margarint. A krém felét a két lap közé, a másik felét a tetejére kenjük, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
Rákkal töltött avokádó
Fogunk egy tálat, és beletesszük a megtisztított, elharmadolt rákokat, majd a citromlével meglocsoljuk őket. Ezután egy másik tálban összekeverjük a mustárt, a majonézt, a mézet, a sót és a borsot. Ebbe beletesszük a rákokat, és alaposan elkeverjük. Az avokádókat elfelezzük, kimagozzuk, a gyümölcshúst kivájjuk és felkockázzuk. A gyümölcsöt is a rákhoz keverjük, majd a sértetlen avokádóhéjba töltjük a keveréket. Végül a petrezselyemmel díszítjük, és már kínálhatjuk is.
Csoki fondue gyömölcsökkel
Gyömölcsök választása tetszés szerint,

A gyümölcsöket mossuk, szükség szerint megpucoljuk és kockára, karikára vágjuk. Egy teflon edénybe öntjük a tejszínt, belekockázzuk a csokoládét, és nagyon lassú tűzön felolvasztjuk. Beleöntjük az alkoholt.
Ha az állaga krémes, akkor áttöltjük fondü edénybe (amely alatt kis mécses van, hogy folyékonyan, melegen maradjon a csokoládé), és minden vendég a villájára szúrja a tetszés szerinti gyümölcsöt, majd a csokiba mártja.Kész:)
Duplacsokis muffincsoda
A tojást felverjük és jól Összekeverjük a tejföllel, a cukorral és az megolvasztott margarinnal. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával átszitáljuk, hozzátesszük a kakaóport és az apróra összezúzott csokoládékat. Ezt a tojásos keverékhez tegyük és enyhén összekeverem. Belekanalazzuk a muffin formákba, és elő fűtött sütőbe téve 20 perc alatt megsütjük a csokis csodákat.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!