Bejelentkezés

Magazin

Pizza VB Nápoly:Egyre csak nő a népszerűsége...

Az olasz nemzeti eledelnek számító pizzának egyre nagyobb a sikere az egész világon - derült ki az olasz vendéglátósokat tömörítő Fipe hétfőn közölt adataiból, amelyeket a Nápolyban rendezendő pizza világbajnokság alkalmából tettek közzé.

A pácolás fortélyai...

Meleg időben szívesebben sütögetünk a kertben, mint a konyhában, ilyenkor érkezik el a grillszezon kezdete. A grillezett ételek titka és varázsa pedig a megfelelő pácban rejlik. Fontos a pác összetétele, és a pácolás időtartama egyaránt.Íme néhány fortély, melyek alkalmazásával garantált, hogy csupa ízletes falat kerül majd le a tűzről.

Tokió a világ gasztronómiai fővárosa...

Továbbra is Tokióban van a világ legtöbb három Michelin-csillagos étterem - derült ki a japán fővárosról kedden megjelent legfrissebb kalauzból, amely ugyan a tavalyi 14 helyett csak 13 helynek ítélte oda a legmagasabb besorolást, Tokió azonban így is lekörözi a többi metropoliszt. A távol-keleti ország fővárosa már ötödik éve szorítja maga mögé Párizst, amelynek jelenleg tíz három Michelin-csillagos étterme van.

Több mint száz féle sörrel nyit az első magyar Oktoberfest

Magyarországon első alkalommal tartják meg október 11-től, jövő péntektől az Oktoberfest sörfesztivált. Az ingyenesen látogatható sörünnepen több mint száz féle hazai és külföldi sör, valamint gasztronómiai standok várják az érdeklődőket a fővárosi Kopaszi-gáton.

Az év Pincészete, a balatonlellei Ikon ...

A pincészet az Év Pincészete díjat pénteken vette át Balatonlelle-Rádpusztán.A három magyar család tulajdonában álló, évi 350 ezer palack bort előállító balatonlellei Ikon Pincészet a piac stabilizálása mellett főként az exportot szeretné növelni.

Gránátalma– rubintvörös szuper étek...

A gránátalma nem olyan, mint egy mezei alma vagy banán. Nem lehet csak úgy meghámozni és nekilátni. Igazi misztikus gyümölcs, lilás héj és fehér szivacsos hús rejti piros színű lédús hússal borított magvait.

Féláron ehetünk egy izraeli étteremben, ha kikapcsoljuk ..

Egy jeruzsálemi étteremben csaknem ötvenszázalékos kedvezménnyel jutalmazzák azt a vendéget, aki az ott töltött időre teljesen kikapcsolja okostelefonját vagy táblagépét.

 

III. Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál

A régi és elfelejtett hal hagyományok a Balaton felvidéken újra nemzetközi hírűek. Köszönhető a sok tiszta vízforrásnak, ami a legérzékenyebb hal, a pisztráng tenyésztésére alkalmas. Pár éve új gazdára talált az ország legnagyobb pisztrángkeltető és haltenyésztő telepe, ahol korábban is pisztrángot tenyésztettek. A felelevenedő Balaton-parti halas és boros hagyományokat kínálja a varázslatos szépségű Malom tó környéke október első hétvégéjén, amely a 3. Pisztráng- és borfesztivál rendezvény helyszíne A város alatt húzódó barlangrendszer számtalan földalatti tóval rendelkezik, melyből egy csónakázható is. A földalatti vizek közvetlen összeköttetésben vannak a a város szimbólumává vált Malom-tóval és az idén elkészült parti sétánnyal. A Tapolcát körbeölelő nyolc vulkanikus hegy oldalaiban termő legkiválóbb borokat mutatják be a környék pincészetei.

Bőrre permetezhető koffein, kávé helyett?..

Egy amerikai vegyész feltalálta a csésze kávé gyors alternatíváját: a bőrre permetezhető "energiát".

Hét állat,amelyet élve is fogyaszthatunk...

A Polip-Koreában közkedvelt étel az úgynevezett „sannakji”. A még élő polipot kisebb darabokra vágva vagy egészben tálalják. A felszolgált polip tányérunkon még küzd az életéért, csápjai és tapadókorongjai segítségével próbál visszamászni az ember torkán. Az újoncoknak azt tanácsolják, hogy először jó alaposan rágják meg a falatokat, elkerülve ezzel a fulladást.

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés