Bejelentkezés

Magazin

Magyar Ízek Vására: Sajtra Magyar!

Magyar Ízek Vására: Sajtra Magyar!

Március 29-30. között hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Ízek Vására a Millenáris „B” csarnokában, amelynek idei központi témája a minőségi kézműves tejtermékek, azon belül is a sajtkészítmények. A korábbi hagyományokhoz hűen az eseményen hazánk 150 kistermelője képviselteti magát, akik többek között olyan különlegességekkel készülnek majd, mint az igazi házi készítésű túrórudi, a különféle bivalytej készítmények, vagy a frissen köpült vaj.

Luxus jégkrém New Yorkból..

Luxus jégkrém New Yorkból..

A sikeres Häagen-Dazs világmárka története mintegy 90 évvel ezelőtt kezdett íródni New York-ban. Itt alapította meg 1921-ben Mattuse úr lengyel emigráns családja a gyümölcsfagylalt gyártását és megkezdte a fagylalt kiskereskedelmi értékesítését is. 1932-ben a családi vállalkozást fia, Reuben Mattus vette át és fejlesztette tovább.

Charlotte-torta recept...

Charlotte-torta recept...

A piskóta tekercshez: 6 tojás 6 evőkanál cukor 6 evőkanál liszt késhegynyi szódabikarbóna barack-, szilva- vagy eperlekvár

  • A krémhez: 2 nagy pohár natur joghurt 1 tasak habpor (1,5 dl tejhez) 1,5 dl tej cukor, ízlés szerint 1 evőkanál zselatin por apróra vágott gyümölcs, ízlés szerint
Duna Parti Piknik a Bp Bálna területén..

Duna Parti Piknik a Bp Bálna területén..

Gasztronómiai és zenei élményeket ígér a Duna Parti Piknik.
Főzőverseny, egzotikus és tradicionális magyar ételek kóstolója, színielőadások, könnyűzenei koncertek és utcabál várja az érdeklődőket csütörtöktől vasárnapig az I. Budapesti Duna Parti Piknik elnevezésű rendezvényen a Bálna Budapest egész területén.

Az Onxy kapta a 2013-as Év Étterme díjat..

Az Onxy kapta a 2013-as Év Étterme díjat..

Az Onyxnak ítélték az Év Étterme címet 2013-ban, az elismerést a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadó gála keretében vette át az étterem konyháját vezető Szulló Szabina és Széll Tamás hétfő este.

Organic & Sushi Bistro Budapesten...

Organic & Sushi Bistro Budapesten...

A Zelefant Organic & Sushi Bistro-ban egyaránt megtalálható számos hagyományos, de egészséges, és 100 %-ban organikus alapanyagokból készült étel és ital.

Csokiszuflé! Vigyázat,függőséget okozhat!

Csokiszuflé! Vigyázat,függőséget okozhat!

Csoki szuflét készíteni olyan, mint megdörzsölni Aladdin lámpását, és életre kelteni a világ leghatalmasabb dzsinijét – ezzel a desszerttel ugyanis bármit el tudsz érni, amit csak akarsz. Mondhatod az öcsédnek, hogy „ha megírod a házit, csinálok csoki szuflét”, és olyan csendben lesz egy órán át, mint egy egy csiga. Utasíthatod a pasidat, hogy nézze meg veled a New Girl legújabb epizódját, és ha végigüli, elkészíted álmai desszertjét – mukkanni sem fog. Ám a legfőbb varázsereje mégiscsak az, hogy amikor úgy érzed, az élet sivár és lapos, a tél pedig hideg és szürke, ezzel a fogással bármikor visszahozhatod az életkedvedet.

A miskolci kocsonyafesztivál története..

A miskolci kocsonyafesztivál története..

Az Észak-magyarországi régió, s ezen belül Miskolcról és térsége népszerűsítéséből kiinduló „Vendégségben Miskolcon” programsorozat (1999) kiemelkedő rendezvénye, a Miskolci Tél – Kocsonyafesztivál mára egy egyedülálló, kiemelkedő látogatottságú és elismertségű országos rendezvény.

 

Torkos Csütörtök 2014 március 6.

Torkos Csütörtök 2014 március 6.

A Magyar Turizmus Zrt. 2014-ben kilencedik alkalommal is megrendezi a népszerű Torkos Csütörtök akciót, amelynek időpontja idén március 6. Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak vendégeiknek.

A farsang története

A farsang története

A farsang a vígság azon időszakát jelzi, mely a húsvéti nagyböjtöt megelőzi. A Farsangot rendesen  jan. 6-ától hamvazó szerdáig számítják. Velencében már István-napján (dec. 26.), Spanyolországban pedig Sebestyén-napkor (jan. 20.) kezdődik a Farsang, Rómában csakis a hamvazó szerdát megelőző 11 napot mondják Farsangnak. illetve karnevál-nak. Sok helyen a hamvazó szerdát megelőző héten tartják a voltaképpeni Farsangot, mely minálunk húshagyó kedden éri el befejező tetőpontját. A Farsang hazája Olaszország, manapság is az olasz, különösen a velencei Farsang vagy karnevál utolsó hete a leghíresebb népünnepek közé tartozik.

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés