Bejelentkezés

Magazin

Villányi bormustra

Villányi bormustra

Az XIX. Európai Bordalfesztivállal egy időben, szeptember 26-án rendezik meg a Villányi borvidék hagyományos, nagyszabású borkóstolóját is 21 pincészet részvételével. A mustrán kizárólag prémium minősítésű borokkal találkozhat a közönség.

 

Az Európa férfikarait, vokál-együtteseit és népzenei előadóit felvonultató nemzetközi bordalfesztivál gáláját megelőzően 21 villányi pincészet tart jótékonysági borkóstolót a pécsi Kodály Központ aulájában.

A borvidék presztízsborait vonultatja fel a bormustra, pincészetei a zászlóshajónak tekintett prémium cabernet franc-ra koncentrálnak 100%-os és házasított változatokban. A 100% premium és szuper premium franc már Villányi Franc márkanév alatt kerül a fogyasztók elé. A szervezők az eladott belépőjegyekből befolyó összeggel a bordalfesztivál megrendezését támogatják.

 

V.Villányi Prémium Bormustra borai és pincészetei:

Agancsos Pincészet Capitalis 2011

Bock Pince Capella Cuvée 2009

Csányi Pincészet Kővilla Válogatás Villányi Franc 2011

Gere Attila Pincészete Villányi Franc 2011

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Villányi Franc 2011

Günzer Tamás Pincészete Mátyás 2011

Halasi Pince Cabernet Franc 2011

Heumann Pincészet Borosso 2012

Hummel Pincészet Panterra 2012

Jackfall Bormanufaktúra Cabernet Franc 2012

Janus Borház Villányi Franc 2012

Jekl Pincészet Il Primo 2012

Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok Kúria Cabernet Franc 2011

Mokos Családi Pincészet Cabernet Franc Barrique 2009

Polgár Pincészet Cabernet Franc – Kopár 2012

Szende Pincészet Versus 2011

Tiffán Ede és Zsolt Pincészete Cabernet Franc 2011

Vineas-Tenkes Pincészet Cabernet Franc 2011

Vinatus Pincészet Cabernet Franc 2012

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Villányi Franc 2011

Wassmann Pincészet Cabernet Franc 2013

 

Győri Adventi Vásár 2015

Győri Adventi Vásár 2015

Jól szerepeltek a magyar borok az idei Vinitaly-n

Jól szerepeltek a magyar borok az idei Vinitaly-n

A háromezer versenyző borminta közül a magyar borászok termékei hét érmet is szereztek az idei olaszországi nemzetközi borversenyen, a Vinitaly-n.

 

Medvehagyma-fesztivál,Orfű..

Medvehagyma-fesztivál,Orfű..

Különleges ételekkel és színes, érdekes programokkal várja vendégeit a 11. Medvehagyma Fesztivál, amelyet április második hétvégéjén rendeznek meg a Pécshez közeli Orfűn.

 Az ősi Magyar Cipó receptje a Csallóközből...

Az ősi Magyar Cipó receptje a Csallóközből...

“Szent őseink nyomában maradva, mert legyen úgy minden ahogyan az régen volt” A gútai Gőgh Család kedvenc kenyérreceptje...

BÁBOLNAI SONKAFESZTIVÁL Április 12 - 13.

BÁBOLNAI SONKAFESZTIVÁL Április 12 - 13.

Egy rangos verseny és fesztivál, melyen a sonkák feszülnek egymásnak. 2014. április 12-13-án nyolcadik alkalommal rendezik meg Bábolnán a Sonkafesztivált. A lovaspálya mellett megrendezendő gasztronómiai eseményen magyaros vendéglátás, izgalmas gasztro versengések és kézművesvásár várja a látogatókat.
A különleges fesztiválhangulatról a programok szervezésével a Magyar Sonkalovagrend gondoskodik.

Pezsgőbár nyílt a Madách téren...

Pezsgőbár nyílt a Madách téren...

A buborékok száma egy palackban közelít a végtelenhez, ahogyan a minőségi pezsgők kedvelői is egyre többen vannak.
Ez inspirálta arra a Double Bubble pezsgőbár ötletgazdáit, hogy a lehető legtöbb pezsgőt és champagne-t kínálják az exkluzív bárban, a Madách téren.

 

Étel-bor párosítás általános

Étel-bor párosítás általános "szabályai"

Az ételekhez legjobban illő italok kiválasztása nem is olyan könnyű tudomány. Vannak ugyan általános szabályok, de a helyi hagyományok, az éppen aktuális bordivat, trend gyakran megbontja ezt a "törvényt". Így olykor még a gyakorlott sommelier tanácsai sem mindig „ízlik” a vendégnek.
Nézzünk azonban néhány általános irányelvnek tekinthető szabályt:

 

Túrótorták ..

Túrótorták ..

Cseresznyés túrótorta
50 dkg cseresznye
75 dkg sovány tehéntúró
1/8 liter tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál finomra reszelt citromhéj
3 evőkanál citromlé
2 tojás
1 evőkanál vaj
5 dkg mazsola
kevés liszt
12,5 dkg cukor

Elkészítés

Megmossuk a cseresznyét, megszárítjuk és kimagozzuk. A túrót, tejet, pudingport, vaníliás cukrot, citromhéjat, citromlét és két tojássárgáját egy tálba tesszük, és sima krémmé keverjük.
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. Összekeverjük a mazsolát és a lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük, cukrot adunk hozzá, és tovább verjük, amíg a hab egészen keménnyé nem válik.
A mazsolát és a tojásfehérjét a túrókrémbe keverjük, a formába öntjük és elsimítjuk. Cseresznyét teszünk a tetejére.
A tortát az előmelegített sütőben megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni
.

A Borkonyha Michelin csillagot kapott..

A Borkonyha Michelin csillagot kapott..

Újabb budapesti étterem, a belvárosban található Borkonyha kapott Michelin-csillagot, az I. kerületi Déryné Bisztró pedig Bib Gourmand minősítést nyert el.

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés