Bejelentkezés

Mixer

Étel-bor párosítás általános

Étel-bor párosítás általános "szabályai"

Az ételekhez legjobban illő italok kiválasztása nem is olyan könnyű tudomány. Vannak ugyan általános szabályok, de a helyi hagyományok, az éppen aktuális bordivat, trend gyakran megbontja ezt a "törvényt". Így olykor még a gyakorlott sommelier tanácsai sem mindig „ízlik” a vendégnek.
Nézzünk azonban néhány általános irányelvnek tekinthető szabályt:

 

Luxus jégkrém New Yorkból..

Luxus jégkrém New Yorkból..

A sikeres Häagen-Dazs világmárka története mintegy 90 évvel ezelőtt kezdett íródni New York-ban. Itt alapította meg 1921-ben Mattuse úr lengyel emigráns családja a gyümölcsfagylalt gyártását és megkezdte a fagylalt kiskereskedelmi értékesítését is. 1932-ben a családi vállalkozást fia, Reuben Mattus vette át és fejlesztette tovább.

Organic & Sushi Bistro Budapesten...

Organic & Sushi Bistro Budapesten...

A Zelefant Organic & Sushi Bistro-ban egyaránt megtalálható számos hagyományos, de egészséges, és 100 %-ban organikus alapanyagokból készült étel és ital.

A farsang története

A farsang története

A farsang a vígság azon időszakát jelzi, mely a húsvéti nagyböjtöt megelőzi. A Farsangot rendesen  jan. 6-ától hamvazó szerdáig számítják. Velencében már István-napján (dec. 26.), Spanyolországban pedig Sebestyén-napkor (jan. 20.) kezdődik a Farsang, Rómában csakis a hamvazó szerdát megelőző 11 napot mondják Farsangnak. illetve karnevál-nak. Sok helyen a hamvazó szerdát megelőző héten tartják a voltaképpeni Farsangot, mely minálunk húshagyó kedden éri el befejező tetőpontját. A Farsang hazája Olaszország, manapság is az olasz, különösen a velencei Farsang vagy karnevál utolsó hete a leghíresebb népünnepek közé tartozik.

Ehető QR kódok!

Ehető QR kódok!

Az okostelefonok elterjedésével a QR-kódok felhasználási lehetőségeinek csak a fantázia szab határt. Egyszer valaki agyából kipattant az ötlet: ehető papírra kell őket nyomtatni, és azóta egyre több élelmiszeren látni őket.

 

Hogyan főznek a horoszkóp jegyek?

Hogyan főznek a horoszkóp jegyek?

Lehet, hogy nem hisz a jóslás technikákban és a horoszkópban, lehet hogy csak át szokott futni rajta a szemével vagy hangosan felolvassa a barátnőivel, szórakozásként.  Azonban az asztrológia elárulhat sok mindent rólunk és a szokásainkról, így az ételekkel és a főzéssel kapcsolatos szokásainkról is.A születési kártyán a következő módon tudjuk betérképezni az étkezésre és főzésre vonatkozó  tulajdonosságainkat.  Az Mars aspektusai az anyagcserét és a zsírégetést mutatják meg, az Uránusz a gyorsaságról és az idegességről árulkodik,  a Vénusz a cukorszinten és a zsírmennyiségen uralkodik, a Jupiter a növés és a terjeszkedés bolygója, a Szaturnusz az önmegtartóztatást és a csökkentést  ábrázolja, és végül a Neptunusz aspektusa felelős a rossz étkezésért.De előbb nézzük meg a csillagjegyek általános jellemzését a horoszkóp szerint:

 

A Smirnoff vodka története...

A Smirnoff vodka története...

A Szmirnovok (mert akkor még így hívták a családot) a napóleoni háborúknak tulajdoníthatták első sikereiket, mert a megváltozott orosz világ valamivel bódítani akarta magát. Ez a valami Ivan Szmirnov gyümölcsízű vodkája volt, amely megadta a kezdő lökést, hogy a moszkvai kisüzem komoly lepárlóvá növekedhessék.

PurPur,újfajta kenyér ősi gabonafajtából..

PurPur,újfajta kenyér ősi gabonafajtából..

Az évszázadokon keresztül elfeledett és nem továbbnemesített purpur búza csak most fedte fel titkát, úgy különleges színével és történetével, mint értékes tartalmával. A teljes kiőrlésű kenyérben életre kel az erős-fűszeres íz, hosszan tartó frissesség és a természetes antocián hatás. Ízletes és egészséges.

Fontos tudnivalók a fagyasztott élelmiszerekről..

Fontos tudnivalók a fagyasztott élelmiszerekről..

Miként képes a fagyasztás tartósítani és biztonságosan eltartani az élelmiszert?

 

 

 

 

 

 

 

 

A fagyasztás késlelteti a romlást és tartósítja az élelmiszert azáltal, hogy megelőzi a mikroorganizmusok elszaporodását, és lelassítja a romlást okozó enzimműködést. Amint az élelmiszerben lévő víz jégkristályokká fagy, elérhetetlenné válik azon mikroorganizmusok számára, melyeknek szükségük lenne rá szaporodásukhoz.

Őszi gasztronómiai séták ínyenceknek...

Őszi gasztronómiai séták ínyenceknek...

A gyorsételek, a kínai és a kóser konyha, a legjobb borok, a kávék és Krúdy kocsmáinak világába kalauzolják el a gasztronómia iránt elkötelezett és a főváros legendáira kíváncsi érdeklődőket a Hosszúlépés csapatának őszi sétái.

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés