Bejelentkezés

A legjobb baristák és bármixerek Bp-en...

Több kategóriában mérik össze tudásukat a legjobb baristák és bármixerek, valamint a Magyar Sommelier Bajnokság indulói a KávéBár Bazár show-n és kiállításon szombaton és vasárnap Budapesten, míg a rendezvény látogatói harminc kiállító több mint száz termékét - kávékat, borokat, párlatokat és kísérőfalatokat - kóstolhatnak végig.
Néhány éve még kevesen tudták, mivel foglalkozik egy barista vagy egy sommelier és a mixerek is inkább hangulatfelelősök voltak a pult mögött, mintsem az ízkísérletezés mesterei. Mára mindez változóban van, az italszakemberek feladata legalább annyira összetett és izgalmas, mint egy kreatív séfé - emlékeztetnek az immár ötödik alkalommal megrendezendő esemény szervezői az MTI-hez eljuttatott közleményükben.
Mint hangsúlyozzák, a KávéBár Bazár látogatói a Corinthia Hotelben bepillantást nyerhetnek a szakma fortélyaiba: az előadásokon kiderül például, mit keres az indukciós lap és a fűszerarzenál a pulton, hogyan kell profi módon kóstolni egy bort vagy párlatot és barista világbajnokok mutatják meg a kávéízlelést vagy a pörkölési módok különbségeit.
Idén a Magyar Sommelier Bajnokságot is a KávéBár Bazár keretében rendezik meg vasárnap Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter fővédnökségével; a zsűri munkájában Kiss Eliza, a hegyközségek megújításáért és a szőlő-bor ágazat fejlesztéséért felelős miniszteri biztos is részt vesz.
Magyarországon is egyre több mikropörkölő vállalkozás készít kisszériás, prémium kávékat - emlékeztetnek a szervezők, hozzátéve: ezek a cégek is bemutatkozási lehetőséget kapnak a rendezvényen, de különleges standdal készülnek az ismert, nagynevű márkák is.
Idén a program része lesz az új B1-Be the One Barista Bajnokság mellett a II. AeroPress Bajnokság is, amelyen kávészerető civilek is indulhatnak. A Magyar Koktél- és Flair Bajnokság vasárnap zajlik; a klasszikus és flair kategória nyertesei az idei fokvárosi világbajnokságon képviselik Magyarországot.
Az öt bajnoksággal párhuzamosan futó szemináriumokon a résztvevők kipróbálhatják többek között, hogy milyen a forró csoki Dél-Amerikában vagy hogy milyen a kávé desszert formájában.
A belépőjegyekről és programokról a www.kavebar.hu oldalon található bővebb információ.

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés