Bejelentkezés

Túrótorták ..

Cseresznyés túrótorta
50 dkg cseresznye
75 dkg sovány tehéntúró
1/8 liter tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál finomra reszelt citromhéj
3 evőkanál citromlé
2 tojás
1 evőkanál vaj
5 dkg mazsola
kevés liszt
12,5 dkg cukor

Elkészítés

Megmossuk a cseresznyét, megszárítjuk és kimagozzuk. A túrót, tejet, pudingport, vaníliás cukrot, citromhéjat, citromlét és két tojássárgáját egy tálba tesszük, és sima krémmé keverjük.
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. Összekeverjük a mazsolát és a lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük, cukrot adunk hozzá, és tovább verjük, amíg a hab egészen keménnyé nem válik.
A mazsolát és a tojásfehérjét a túrókrémbe keverjük, a formába öntjük és elsimítjuk. Cseresznyét teszünk a tetejére.
A tortát az előmelegített sütőben megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni
.


Almás túrótorta 1.

Simára keverünk 50 deka sovány áttört tehéntúrót egy deci tejföllel, 15 deka cukorral, egy nyers tojással, öt deka olvasztott vajjal, és hozzáadunk 10 deka mazsolát. Felét kizsírozott tortaformába öntjük, kirakjuk meghámozott, kimagvalt almaszeletekre, és tetejére simítjuk a maradék, túrós masszát. A forró sütőben kb. 30 percig sütjük, majd a tortakarimát lehúzva róla, melegen vagy hidegen tálaljuk (Kb. 60 dkg alma kell hozzá).

Almás túrótorta 2.

Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 8 dkg vaj (vagy margarin), 4 savanykás alma, 1 zacskó vaníliás pudingpor, 12-15 dkg kristálycukor, 3 evőkanál búzadara, 5 dkg mazsola, 1 dl tejföl, 3 tojás, 2 evőkanál sárgabaracklekvár, fél citrom leve és reszelt héja, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukor; a formához 2 dkg vaj, 1 evőkanál búzadara.
A tojásokat habosra verem, utána a következő sorrendben keverem bele a hozzávalókat: cukor, tehéntúró, búzadara, tejföl, sárgabaracklekvár, só, reszelt citromhéj, citromlé, vaníliás cukor, pudingpor, a megtisztított és lereszelt alma, mazsola, végül az olvasztott, de már hideg margarin. A tortaformát a vajjal kikenem, a búzadarával megszórom, és belesimítom a túrós-almás masszát. Előmelegített, forró sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütöm, majd tálra borítom. Melegen is, hidegen is nagyon jó. Külön is kínálható hozzá sárgabaracklekvár.

Almás túrótorta 3.

Hozzávalók: 150 g liszt, 40+40 gr cukor, 1 zacskó vaniliás cukor, 100 g vaj, 4 tojássárgája + 4 fehérje, 3 alma, 3 ek. mazsola, 500 g túró 2 ek étkezési keményítő
Elkészítés:  A lisztet, a cukrot a vaniliás cukrot, a darabokra vágott vajat, 2 tojás sárgájával omlós tésztává dolgozzuk, 20 percre hűtőbe tesszük. Kivajazunk egy 22 cm átmérőjű tortaformát, a tészta 2/3 részét belenyomkodjuk, megszurkáljuk, és 10 percre előmelegített sütőbe toljuk majd hűlni hagyjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk és felkockázzuk. Mazsolát megmossuk és lecsöpögtetjük. A maradék tésztát a forma szélére dolgozzuk. Összekeverünk 2 tojás sárgáját, a cukrot és a túrót, belevegyítjük a keményítőt, a mazsolát és az almát, 4 tojás fehérje kemény habját. A tölteléket a tésztára terítjük. Megsütjük, és a sütőben hagyjuk kihűlni.

Amerikai túrótorta

Hozzávalók: 1 csomag kétszersült, 35 dkg túró, 5 dkg vaj, 1 csomag vaníliás pudingpor, 8 db tojásfehérje, 15 dkg barackíz, 3,5 dl tej, 8 dkg cukor.
A tejet a cukorral felforraljuk, és a kétszersültet meglocsoljuk vele. A krémporból a használati utasítás szerint elkészítjük a krémet, hozzáadjuk az áttört túrót és a vajat, habosra keverjük. Üvegtálra rétegezzük az áztatott kétszersültet és a túrókrémet torta alakúra formázva. Tetejére tojáshabot teszünk, melyet a barackízzel készítettünk.

Ananászos túrótorta

Hozzávalók:Tészta: 8 db tojás, 16 dkg liszt, 16 dkg kristálycukor.
Töltelék: 30 dkg vaj, 18 dkg kristálycukor, 1 doboz ananász, 5 dkg zselatin.  A tésztához való anyagokból, tor-taformában piskótatésztát sütünk, majd kihűtjük. A kristálycukor és az ananász levét felhasználva szirupot főzünk. Az egyik felében, a vízben oldott zselatint felfőzzük, a másik felét lehűtjük, és a vajhoz keverjük. A tortakarikát háromfelé vágjuk keresztben. Megtöltjük az ananász ízű vajkrémmel, majd alufóliából egy hosszú szalagot készítve a torta palástját bekerítjük úgy, hogy néhány centiméterrel magasabb legyen, mint a torta. A tetejét ananász szeletekkel díszítjük, mélyhűtőben lehűtjük. Az ananászzselét folyósra lehűtjük, ezzel öntjük ki a torta tetejét.

Banános túrótorta

Hozzávalók: 40 dkg félzsíros tehéntúró, 6 dkg margarin, 6 dkg cukor (méz), 3 tojás, 5 dkg búzadara, 2 közepes banán, 4 dkg mazsola, 1 citrom héja reszelve, díszítéshez 1 banán
A margarint kissé megolvasztjuk, a tojásokkal habosra keverjük. Az áttört túrót, búzadarát, vékonyan felszelt banánt, mazsolát, citromhéjat lazán elkeverjük benne.
Kivajazott tálba simítjuk. Folpackkal (én a jénai tetejével) letakarjuk és 850 W-on 7  percig sütjük. majd fedő nélkül még 2,5 percig. Kihűlve kiborítjuk a tálból. Felszeletelt banánnal és tejszínhabbal kínáljuk.
(Lehet a masszába 1-2 ek. banánízű pudingport is tenni, de akkor kevesebb cukrot.  Ananásszal, kajszibarackkal, meggyel, kivivel - ez utóbbinál viszont több cukor kell.

Epres túrótorta hidegen

Hozzávalók: 500 g tehéntúró, 120 g vaj vagy margarin, 150 g cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 5 dl tej, 4 tojássárga, 1 cs. zselatin, 1 cs. gyümölcszselépor, 300 g eper
A zselatint a langyos tejben feloldjuk. A túrót kikeverjük 100 g vajjal, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral és a cukorral. Végül belekeverjük a zselatinos tejet. A masszát vajjal kikent tortaformába öntjük, elsimítjuk. Ha megszilárdult, a tetejét kirakjuk eperszemekkel. Az előírás szerint elkészített gyümölcszselével bevonjuk a torta tetejét. Legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Banános túrótorta

Hozzávalók a tésztához: 3 tojás, 3 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál liszt
A krémhez 4 dl tej, 1 evőkanál zselatin, 25 dkg túró, 10 dkg margarin. 15 dkg porcukor
2 csomag vaniliás cukor, 1/2 citrom héja, 3 banán
A díszítéshez: tejszínhab, zselésítő cukor
Elkészítése: A tojásfehérjéből nem túl keményre vert habba beleszórjuk a kristálycukrot, és jól felverjük majd egyenként a tojássárgákat is belekeverjük Ezután a lisztet is óvatosan belekeverjük. Papírral bélelt tortaformában világosra sütjük.
A krém elkészítése:
Meleg tejben feloldjuk a zselatint, majd a túróval, a margarinnal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citrom héjával összeturmixoljuk.
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, tálcára tesszük és visszakapcsoljuk rá a tortakarika peremét. Így öntjük bele a krémet.
A karikára vágott banánokat beleszórjuk. Hűtőszekrényben jól lehűtjük, megdermesztjük. Dermedés után éles késsel körbevágjuk, és lehúzzuk a tortaformát róla. sok tejszínhabbal díszítjük, és apróra vágott zselécukorral megszórjuk.

Citromos-narancsos túrótorta

Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű 2,5 l térfogatú sütőformához:
Az omlós tésztához: 10 dkg Rama margarin, 12,5 dkg búzaliszt, 3 dkg őrölt mandula, 4 dkg méz.
A piskótatésztához: 2 db tojás, 7,5 dkg méz, 1 csipet só, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 8 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 teáskanál sütőpor, 3 evőkanál narancsdzsem.
A rátéthez: 10 levél zselatin, 50 dkg sovány túró, 12,5 dkg méz, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 2 db narancs, 2 db grapefruit, 2,5 dl tejszín.
A díszítéshez: 2 dl tejszín, 4 dkg sötét színű süteménymáz vagy zselépor.
A lisztből, a mandulából, a margarinból és a mézből sima tésztát gyúrunk. Az omlós tésztát fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve, kinyújtva a sütőformába helyezzük, és előmelegített sütőben 175-200 C°-on kb. 10 percig sütjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat 2 evőkanál meleg vízzel, a mézzel, a sóval és a citromhéjjal felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a krémhez adjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd rászórjuk a masszára, és az egészet lazán elkeverjük. Az omlós tészta alapot narancsdzsemmel bekenjük, majd ráöntjük a piskótamasszát, és további 10 percig sütjük. A zselatint vízbe áztatjuk. A túrót a mézzel és a narancshéjjal elkeverjük. A narancsot és a grapefruitot meghámozzuk, a gyümölcshúst megtisztítjuk. Néhány szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprítjuk, a levét felfogjuk. Az aprított gyümölcsöt és a gyümölcslevet a túrókrémhez adjuk, és elkeverjük. A zselatint kinyomkodjuk, feloldjuk, és a krémhez keverjük. A tejszínt felverjük, és a zselésedni kezdő túrókrémhez keverjük. A tortát kapcsos formába tesszük, a túrókrémmel bevonjuk, és lehűtjük. A tejszínt felverjük, nyomózsákba töltjük, és a torta szélét kis halmokkal díszítjük. A süteménymázat megolvasztjuk, vagy a színes zseléport feloldjuk, és a halmokra mintát rajzolunk. A tortát a félretett grapefruit és narancsszeletekkel díszítjük.

Hideg túrótorta 1.

Hozzávalók: Vizes piskóta, 50 dkg túró, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 3 dl tej, 2 evőkanál zselatin, gyümölcsök a díszítéshez
A margarint a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük. 2 tojással csomómentesen eldolgozzuk a túrót, és hozzáadjuk a margarinos cukorhoz. 2 dl tejben megáztatjuk a zselatint, majd 1 dl forró tejet öntünk hozzá, és amikor a zselatin felolvadt, akkor a túrós masszához öntjük, és összedolgozzuk. Piskótaalapra öntjük, tetejét gyümölccsel díszítjük, és hűtőbe tesszük. Piskóta nélkül is készíthető. Az őzgerincformába öntjük a túrós massza egyik felét, rátesszük a gyümölcsöket, majd leöntjük a massza másik felével, és behűtjük.

Hideg túrótorta 2.

Hozzávalók: 50 dkg túró, 1 kocka RAMA margarin fele, 5 tojás, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaniliás cukor
Az 5 tojás sárgáját és a hozzávalókat habosra kell keverni, külön fel kell verni a tojásfehérjét is, aztán külön edényben 5 teáskanál zselatint hideg vízzel el kell keverni, majd annyi forró tejet öntünk hozzá, hogy 3 dl legyen. Ezt a habosra kevert masszába keverjük, majd finoman hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét is. A sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a masszát, legalább egy órát hűtjük, majd a tetejére gyümölcsöt teszünk, és leöntjük ízesített zselatinnal (a használati utasítás szerint). Dermedésig hűtőben tartjuk, majd felszeletelve fogyasztjuk.

Mandulás túrótorta 1.

Hozzávalók 16 szelethez: 25 dkg liszt, 25 dkg tehéntúró, 25 dkg vaj vagy margarin, 35 dkg cukor, 5 tojás, 2 zacskó vaníliaízű pudingpor, 2 dkg szálasra vágott mandula, 1 narancs leve és reszelt héja, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só
A nyújtáshoz liszt, a forma kikenéséhez margarin a szóráshoz porcukor, folpack
Elkészítés: A sütőporral elkevert lisztet tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk 1 tojást, meghintjük 7 dkg cukorral és a sóval. A szélére rámorzsolunk 12 dkg vajat vagy margarint, majd a közép felé haladva összedolgozzuk. Sima tésztává gyúrjuk, és folpackba csomagolva kb. 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk.
A többi tojást 25 dkg cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az átpasszírozott tehéntúrót, 10 dkg vajat vagy margarint, a narancs levét és reszelt héját, végül evőkanalanként a pudingport is. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és 26 cm átmérőjű, margarinnal kikent formába fektetjük úgy, hogy kb. 3 cm magas pereme legyen. Rásimítjuk a túrós tölteléket, majd a tortát előmelegített sütőben 175 fo-kon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) kb. 70 percig sütjük, A maradék vajat vagy margarint serpenyőben megforrósítjuk, hozzáadjuk a szálasra vágott mandulát és a maradék cukrot.  Állandó keverés mellett aranybarnára pirítjuk. A langyosra hűlt túrótortát a karamellizált mandulával és porcukorral meghintve kínáljuk.

Mandulás túrótorta 2.

Hozzávalók: 50 dkg leveles vajas tészta, 50 dkg tehéntúró, 10 dkg darált mandula, 1 teáskanál zöldmandula aroma, 15 dkg porcukor, 4 egész tojás, 2 evőkanál rizsliszt (ha nincs, a búzaliszt is megtelel), 1 dl sűrű tejföl, csipetnyi só.
Először a túrótölteléket készítem el. Az áttört túrót simára keverem a tejföllel, a porcukorral, a tojássárgájával, a sóval, a mandulaaromával és a darált mandula kétharmad részével. Ezután óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot. A tésztát akkorára nyújtom, hogy egy nagy tortaformát kibélelhessek vele olyanformán, hogy magas pereme is legyen. Á túrótölteléket belesimítom a tésztaüregbe, majd a tetejére szórom a maradék mandulát, meghintem kevés porcukorral és az előmelegített, forró sütőbe tolva, közepes lángon tűpróbáig sütöm. Ha a tészta kihűlt, a forma oldalától késsel elválasztom, és csak a tortalappal együtt csúsztatom tálra.

Mazsolás túrótorta

Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű, 2 l térfogatú sütőformához: 20 dkg Rama margarin, 25 dkg kristálycukor, 4 db tojás, 1 kg sovány túró, 2 csomag vaníliaízű pudingpor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 4 evőkanál citromlé, 3 dkg pisztácia, 7,5 dkg mazsola, Rama margarin a forma kikenéséhez, 5 dkg porcukor a díszítéshez.
A margarint a cukorral felhabosítjuk, amíg a cukor teljesen feloldódik. Egymás után hozzákeverjük a tojásokat, a túrót és a pudingport, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citromlevet. A pisztáciát felaprítjuk, a mazsolát megmossuk és leszárítjuk, majd mindkettőt hozzákeverjük a masszához. A sütőforma aljára sütőpapírt helyezünk, peremét megkenjük margarinnal, a túrómasszát a formába töltjük, és előmelegített sütőben, 175 C-on kb. 60 percig sütjük. Ha a torta felülete a sütés közben túl sötét lesz, alumíniumfóliával takarjuk le. Sütés után rácson hagyjuk kihűlni. A torta átmérőjének megfelelő nagyságú papírsablont készítünk, amelyet virágmintára kivágunk, a torta tetejére helyezzük, megszórjuk porcukorral, majd eltávolítjuk a sablont.

Málnás túrótorta

Tészta: fél csomag fagyasztott leveles tészta.
Töltelék: 5 dkg vaj, 3 kiskanál Natreen édesítőpor vagy Glukosweet granulátum, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 50 dkg tehéntúró, 30 dkg málna.
A leveles tésztát szobahőmérsékleten fölengedjük, majd belisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk. Alufóliával bélelt tortaformába vagy kis tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 080 °C) 18-20 perc alatt megsütjük.
Közben a vajat az édesítővel, a tojások sárgájával és a vaníliás cukorral simára dolgozzuk, az áttört túrót és a kissé felaprított málnát hozzáadjuk. A megsült tortalapra kenjük, végül letakarva hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megdermedjen. Minél előbb tálaljuk, hiszen nyers tojássárgája van benne!

Málnás túrótorta sütés nélkül

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg kókuszos keksz, 8 dkg olvasztott vaj; a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 2 evő-kanál zselatin, fél citrom leve, 8 dkg cukor 3 dl habbá vert tejszín, 25 dkg málna lehet fagyasztott is, olaj.
A 22 cm átmérőjű kerek tortaforma alját alufóliával kibéleljük, majd a forma alját és oldalát kiolajozzuk. A kekszet ledaráljuk, a vajjal összedolgozzuk, kanállal a forma aljára és oldalára nyomkodjuk, majd húsz percre hűtőszekrénybe tesszük. Közben a zselatint fél deci vízben simára keverjük, fél percig főzzük állandó keverés mellet, majd langyosra hűtjük. A túrót a cukorral és a citrom lével habosra keverjük, hozzáadjuk az összetört málnát, belekeverjük a zselatint, és a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk kanállal. A masszát a tésztával bélelt formába töltjük, és 5-6 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Cikkekre vágva tejszínhabbal díszítve kínáljuk.

Meggyes túrótorta

Hozzávalók: 25x30 cm-es felfújt formához 20 dkg vajas keksz, 12,5 dkg vaj, 20 dkg porcukor, bő 1 dl tejszín, 20 dkg  tejszín-krémtúró, 1 üveg meggybefőtt (lehet kapni fél literes üvegben magozott meggyet), 4 ek. búzakeményítő.
Elkészítés: a vajas-kekszet összetörjük. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzátesszük a kekszmorzsát és a porcukor felét; jól összedolgozzuk. A keveréket a formába töltjük, és jól belenyomkodjuk; hűtőszekrénybe tesszük.
A túrót a maradék porcukorral és a tejszínnel jól összekeverjük, majd a keksz tetejére kenjük; az egészet ismét s hűtőszekrénybe helyezzük.
A meggyet a levével együtt felforraljuk, és a kevés vízzel kikevert keményítőt hozzáadjuk, állandó keverés mellett felfőzzük, amikor besűrűsödik levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A meggymasszát a kekszes-túrós alapra kenjük, és az egészet tovább hűtjük.
Tálaláskor a tortába gyertyákat szúrhatunk és meggyújthatjuk. Nagyon hangulatos és mutatós.

Milánói túrótorta

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg zsír, 2 dl víz, 10 db tojás, 1 dkg só.
Töltelék: 40 dkg túró, 20 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 3 dl tejszín, 2 dkg vaníliás cukor, 10 dkg mazsola.
A vizet és a zsírt felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, és addig hagyjuk a tűzön állandó kevergetés közben, amíg az edény falától elválik. A tűzről levéve, de még forrón hozzákeverjük a tojásokat, egyenként. A tésztából, vékony torta alakú lapokat formázunk. Forró sütőben sütjük. Elkészítjük a túrókrémet, amit tejszínhabbal díszítünk. A kihűtött tésztalapok közé töltjük a tejszínhabos túrókrémet. Kihűtve, felszeletelve tálaljuk.


Narancsos túrótorta (10 szelet)

Hozzávalók a tésztához: 3 db tojás, 4 dkg búzaliszt, 45-50 csepp Polisweet, késhegynyi sütőpor
Hozzávalók a krémhez: 25 dkg tehéntúró, 25 dkg narancs, 1/4 pohár kefir, 1/2 narancs héja, 45-50 csepp Polisweet
Elkészítés: A tojások sárgáját a Polisweettel 6-8 percig keverjük robotgéppel vagy 25-30 percig kézzel. Akkor jó, ha a tojásos massza színe kivilágosodik, sűrű és habos lesz. Csomómentesre dolgozzuk, a sütőporral elkevert lisztel, majd óvatosan lazítjuk a keményre vert tojásfehérjével. Papírral bélelt sütőlapon írólap nagyságúra elkenve (kb. 20 x 30 cm). 10 percig nagylángon előmelegített sütőbe téve mérsékeljük a lángot. 8-10 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a habos massza összeesik. Akkor jó, ha színe világos rózsaszín és a beleszúrt hurkapálcára vagy pecsenyevillára nem tapad. Egy tiszta konyharuhára fektetjük a papírral felfelé. A papírt kenjük meg kevés hideg vízzel, így a keletkező gőz hatására könnyebben lehúzható. A vízzel óvatosan bánjuk, nehogy elázzon a piskóta! Összerakva tetejét narancskarikákkal díszítjük, majd jól lehűtve éles késsel 10 egyenlő szeletre vágva kínáljuk.
Krém elkészítése: a szitán áttört túrót jól kikeverjük az édesítő folyadékkal, a meleg vízben gondosan megmosott narancs lereszelt héjával és 2 evőkanál kefirrel. A krém egyharmad részét rákenjük a felső lapnak szánt piskótára. A maradékba apróra vágva belekeverjük a narancs kétharmadát és elosztjuk a mási két lapon.
Őszbarackkal, eperrel, málnával, ribizlivel, meggyel egyaránt ízletes, mutatós, tápláló.

Túrótorta  sütés nélkül 1.

Hozzávalók: 50 dkg túró, 4 tojás, 20 dkg cukor, fél csomag margarin, 3 dl tej, 1 csomag zselatin, 3 dl szörp vagy gyümölcslé, tetszőleges gyümölcs.
A túrót kikeverjük a tojások sárgájával, a cukorral és a margarinnal. A 3 dl tejben oldjunk fel fél csomag zselatint felmelegítve, és ezt adjuk a túrós masszához. Öntsük tortaformába és tegyük hűtőbe. Ha jól összeállt, rakjuk ki a tetszőleges gyümölccsel a tetejét. Vonjuk be a tortát a maradék fél csomag, 3 dl szörpben feloldott zselatinnal. Tegyük újra hűtőbe.

Túrótorta - sütés nélkül 2.

Hozzávalók: 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 0.5 kg túró, 3 cs vaníliás cukor, 1 citrom leve, héja, 1 ek. tejföl, 0.5 l tej, 1 ek. kristálycukor, 1 tasak, étkezési zselatin, gyümölcskocsonyapor, gyümölcsök a díszítéshez, és a tortába, kb. 26 cm átmérőjű csatos tortaforma
Elkészítés:
1. Margarint, porcukrot és tojássárgáját habosra keverjük.
2. A túrót, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a tejfölt jól összekeverjük.
3. A tejben a kristálycukrot és a zselatint összekeverjük. Kb. 10 percig állni hagyjuk, majd felmelegítjük (közel forrásig) és langyosra hűtjük.
Ha már langyos, akkor összekeverjük az 1-es és 2-es masszával.
Apróra vágott gyümölcsökkel ízesíthetjük.
Formába öntjük. Ha a hűtőben megkeményedik, gyümölccsel díszítjük, gyümölcskocsonyával leöntjük a tetejét.

Ünnepi túrótorta 16 szelet

Hozzávalók 1 ujjnyi vastag, nagy, kerek, készen vásárolt piskótalap (egy szokásos méretű piskótakarikának a harmada, a többi a mélyhűtőben tárolható). 30 dkg tehéntúró, 30 dkg krémsajt, 2 dl tejföl, 3 dl tejszín + 1 dl tejszín a díszítéshez, 3 narancs, 8-10 dkg porcukor, ízlés szerint, 3 evőkanál zselatinpor. 1 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 1/2 dl narancslikőr (vagy 1/2 fiola narancsaroma), csipetnyi só.
Előkészítés: a narancsot meghámozom, egyet félreteszek, a többit felkockázom. A tejszínből kemény habot verek. A piskótalapot beteszem egy kapcsos tortaforma aljába. A tejet a zselatinra öntöm, és kis lángon addig keverem, amíg folyósra nem oldódik.
Elkészítés: a túrót áttöröm és összekeverem a tejföllel, valamint a krémsajttal. Ezután a cukrot és a likőrt is hozzáadom, majd addig keverem tovább, amíg a cukor elolvad. Beleszórom a citromhéjat és a sót. Óvatosan beleforgatom a tejszínhabot, végül a narancsot és a már kissé lehűlt, de még nem dermedt tejes zselatint keverem bele. A krémet rátöltöm a tortaformába helyezett piskótára, és a hűtőszekrényben szilárdulásig hűtöm. Tálalás előtt tortástálra csúsztatom a tortalappal együtt (a meglazított tortaforma oldalát körbevágom), és a tetejét tetszés szerint feldíszítem a félretett tejszínhabbal és a naranccsal.

 

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés