Bejelentkezés

Ehető QR kódok!

Az okostelefonok elterjedésével a QR-kódok felhasználási lehetőségeinek csak a fantázia szab határt. Egyszer valaki agyából kipattant az ötlet: ehető papírra kell őket nyomtatni, és azóta egyre több élelmiszeren látni őket.

 

 

Egy mesterséges intelligenciát kutató német csoport játékos célokra használja fel az eszközt. Kifejlesztettek egy – Qkies néven piacra került – terméket, ennek dobozában a tortapor mellett (amiből aprósütemények készíthetők) 20 QR-kód található. A vásárló saját weboldalán elkészít egy üzenetet (bulimeghívót, családi fényképalbumot, bármit, amit az internet elbír), egy speciális 21. kóddal bejelentkezik a vállalkozás honlapjára, és ott a QR-kódjait saját weboldala felé linkeli. A süteményekkel „együtt sült” kódot aztán a megajándékozottak telefonjukkal dekódolják, és az interneten megnézhetik az üzenetet. (Nem csodálkoznánk, ha ázsiai éttermekben a szerencsesütik tartalma is így lenne már olvasható!)
A kaliforniai Harney étteremben a sushikra rakott QR-kódok célja nem a szórakoztatás; üzenetük a hal eredetét mondja el – ennek célja a vendégek megnyugtatása arról, hogy a termékek nem túlhalászásból származnak, hanem a fenntartható fejlődés elvei alapján végzett, felelősségteljes halászatból.


Eheto QR-kodok 1Eheto QR-kodok 1


Eheto QR-kodok 2Eheto QR-kodok 2

Forrás: trademagazin

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés