Bejelentkezés

Hogyan főznek a horoszkóp jegyek?

Lehet, hogy nem hisz a jóslás technikákban és a horoszkópban, lehet hogy csak át szokott futni rajta a szemével vagy hangosan felolvassa a barátnőivel, szórakozásként.  Azonban az asztrológia elárulhat sok mindent rólunk és a szokásainkról, így az ételekkel és a főzéssel kapcsolatos szokásainkról is.A születési kártyán a következő módon tudjuk betérképezni az étkezésre és főzésre vonatkozó  tulajdonosságainkat.  Az Mars aspektusai az anyagcserét és a zsírégetést mutatják meg, az Uránusz a gyorsaságról és az idegességről árulkodik,  a Vénusz a cukorszinten és a zsírmennyiségen uralkodik, a Jupiter a növés és a terjeszkedés bolygója, a Szaturnusz az önmegtartóztatást és a csökkentést  ábrázolja, és végül a Neptunusz aspektusa felelős a rossz étkezésért.De előbb nézzük meg a csillagjegyek általános jellemzését a horoszkóp szerint:

 

KOS(03. 21-04.20)A vezető, harcos személyiségű Kos a  temperamentumát könnyű ételekkel tudja csillapítani, elsősorban zöldségekkel és vékony húsokkal. Gyors és kalandokkal teli életük folyamán nincs sok idejük a főzésre és a hosszadalmas étkezésekre. Az étel számukra leginkább csak meghajtóerő, a motor ami lehetővé teszi a gyors tempóját.  A legnagyobb rajongója és tisztelője a gyors étkezésnek, de ezen kívül megeszik mindent, főleg a húsokat, imádják a pikáns, érős ételeket, ezért odavannak  a keleti – kínai, indiai és a mexikói konyháért. Ritkán főz akkor is azért mert kénytelen.

 

BIKA(04. 21-05. 20)A bikák kedves, melankolikus természetűek, akik szeretik a sportot, de mindenek előtt az ételeket és a főzést. Valódi ínyencek. Mindenben képesek élvezetet találni, így a főzésben és az ételekben is. Általában kiváló szakácsok a Bikák és imádnak maguknak és másoknak főzni, de nem csak valamit megfőzni, hanem hosszadalmasan és részletesen elkészíteni a menüt. Így talán az utolsók között vannak azok között a horoszkópban, akik szeretik a hagyományőrző sorrendet betartani: előétel, leves, főétel, köret, saláta és a desszert. A mellet hogy lassan és sokáig főzik az ételt, ők ugyanígy fogyasztják is el. Ínyencként minden falatot kiélveznek és az étel számukra valódi műalkotásnak számít, amiért nagy odafigyeléssel díszítik majd terítik az asztalt is.

IKREK   (05. 21-06. 21)Az alkalmazkodó és spontán Ikreknek, akik állandó energia túltengésben szenvednek, nem esik nehezükre a főzés. Imádják az új dolgokat, így mindig új receptek után kutatnak. Ugyanolyan lendülettel kísérleteznek az új ételekkel, mint ahogy megváltoztatják azokat, szeretnek valami újat hozzáadni, ezért lehetetlen, hogy az Ikrek asztalán kétszer legyen ugyanaz az étel. Természetesen a receptek megváltoztatása nem csak a változatosságukon múlik, sokszor inkább azon, hogy mi van a hűtőjükben. Azonban az Ikreknek  is megvan a gyengeségük, néha megőrülnek egy szaftos hamburgerért

RÁK   (06.22-07. 22)A romantikus és szenvedélyes Rákok számára a család mindennél fontosabb. Az otthonuk a saját kis kastélyuk, a konyha pedig a családi élet központja, ahol biztonságban és védve érzik magukat. Ezért is a Rák, a legnagyobb rajongója a házi, főt ételeknek, amelyek receptek szerint készülnek és generációkon keresztül szállnak anyáról, lányra. A Rák specialitásai a pörköltök, paprikások, sült húsok és szószok, az új ételek és receptek pedig valódi ritkaságok az asztalán. A család iránti szeretetéből és aggodalmából kifolyólag, soha nem spórolnak az ételben és mindig a legjobb minőségű összetevőket vásárolják. Az adagjaik, mindig nagyobbak a megszokottnál ezért nála még egy csapat váratlan vendég sem maradhat éhen.

OROSZLÁN   (07. 23-08. 22)Az oroszlánok örökös harcosok és győztesek, akik szeretik a glamúrt és a kifinomult életvitelt. Az életben és a tányérukon is kizárólag a legjobbat fogadják el. Amikor az ételekről van szó, szeretik, a kicsi de ínyenc falatokat kóstolgatni, amelyek kizárólag a legeslegjobb összetevőkből készültek, amelyek kinézete néha fontosabb számukra mint az íze. Imádják a különleges egzotikus gyümölcsöket, az extravagáns mediterrán ízeket amelyekhez a legfinomabb borokat kortyolhatják.  Az oroszlánok imádják mások orra alá dörgölni a luxust amelyben élnek. Ahelyett, hogy maguk főznének, az étel inkább megrendelik, természetesen a legjobb és legdrágább étteremből. Természetesen mivel a legjobb fényben szeretnének mutatkozni, gyakran túlzásokba esnek az étel mennyeisége és sokszínűsége terén.

SZŰZ   (08. 23-09. 23)Sokaknak tűnhet úgy, hogy a Szüzek élete unalmas és változatlan, azonban ők élvezik a békés és biztos mindennapjaikat. A Szüzek  rendkívül kiszámíthatóak amikor az ételekről van szó. Az egzotikus nevű ételek, melyeknek az összetevői a világ másik részéről érkeznek, teljes mértékben hidegen hagyja őket. Csak azt szeretik ami körülöttük megterem  és leggyakrabban ebből főzik a specialitásaikat. Legyen szó burgonyáról vagy más zöldségekről, odaadással készítenek ebből százféleképpen ételeket és ezt soha nem unják meg. Azon kívül, hogy mesterien használják ki a maradékokat, rendkívül gyakorlatiasak is, így általában a vásárlás alkalmával találják ki mi kerül az asztalra aznap.

MÉRLEG (09.24-10.23)A kreatív és tehetséges Mérlegnek, kifejezett esztétikai érzéke van a finom és szép iránt, ezért az alakja  rendkívül fontos a számára. A mániájuk a kalóriák és falatok számlálása, és képesek mindenről lemondani formájuk tökéletesítése  céljából, kivéve a sütikről. Egyszerűen bolondulnak az édességekért. Az egyszerű ételeket kedvelik, kevés fűszerezéssel és mivel választékosak, nagy figyelmet fordítanak az összetevők jó minőségére. A döntésképtelenségük és választékosságuk miatt a Mérlegek imádják a Svédasztalos tálalásokat, amely lehetővé teszi nekik a vég nélküli kóstolgatást és a válogatást.

SKORPIÓ:A skorpiók játékos és kalandos természetűek és  elsősorban az meleg és fűszeres ételeket kedvelik. Imádják ha az összes érzékszervük egyszerre van kényeztetve. A forró falatok, főleg a mexikói és az egzotikus konyhák iránti imádatuk ellenére, a főzés és az étkezés másodlagos szerepet tölt be az életükben. A szabadidejüket szívesebben töltik végtelen szórakozással és az életről való filozofálással. Amikor a főzésről van szó, néha inspiráció tölti el őket, majd extravagáns konyhai kreációval lepik meg önmagukat és a vendégeiket.

NYILAS (11.23-12.21)A dinamikus és mindig jó kedvű  Nyilas horoszkóp jegye szerint mindig új tájak után vágyik, így imádja az utazásokat. A vágyuk, hogy megismerjenek minél több újdonságot, a világ összes konyhája iránti szeretetben mutatkozik meg. Amikor utaznak, nemcsak a múzeumokat és műemlékeket veszik fel az időrendbe, hanem a hazai konyhai specialitások kipróbálását is. Az új szagok és ízek utáni vágyuk határtalan, így azokat az ételeket is szívesen megkóstolják amelyeket mások nagy ívben elkerülnek.

BAK (12. 22-01. 20)A Bakok büszkesége az akaraterő és a stabil karakter, valamint a praktika, ami az ételekkel kapcsolatban is megmutatkozik náluk.  Ugyanolyan törekvően, ahogyan az életcéljaik eléréséért a küzdenek, ugyanilyen világos tervvel fogják az összes piacot és boltot végigjárni, hogy megtalálják azt az összetevőt, amelynek egyszerre megfelelő az ára és a minősége. A bakok nem követik a trendeket és nem kedvelik a túlzottan fűszeres ételeket, ezért szeretik a tradicionális ételek, kiegyensúlyozott ízvilágát. A kifinomult ízlésüknek, néha megengednek egy kis luxust, kaviár vagy osztriga formájában.

VÍZÖNTŐ (01. 21-02. 19)Az érzéki és művészi beállítottságú Vízöntők, mindig a jövő felé fordulnak, világosan kifejezett érzésekkel az iránt ami a jövőben modern lesz. A hagyományőrző értékek nem léteznek a konyhájában. Nem támaszkodnak receptekre és előírásokra, hanem szabadon engedik a kreativitásukat és a képzeletüket.  Ezenkívül a gyengeségük, a ropogtatni való falatok és nem képesek ezekről lemondani. Azonban ők a Vízöntők a vegetáriánus életmód legnagyobb rajongói. Imádnak minden zöldség- és gyümölcsfajtát amelyeket- a képzeletükkel egyetemben – szinte soha nem fogyasztják nyersen, hanem kizárólag változatos formákban.

HALAK A kedves és gyengéd Halak akik állandóan romantikus álmokat szőnek, egyben szenvedélyes szakácsok is. Teljes érthetően, imádják a tengert és minden a mélyből érkező tengeri herkentyűt . Mégis, a Halak – bevallják ezt vagy sem – imádják a húst! Még ha, sokan is közülük, esküdt egyenlőségi harcosként a vegetáriánus életmódot választják, egy hatalmas hús szelet vagy steak látványa, mindig szemcsillanást okoz  a Halaknál. Attól függetlenül, hogy mit esznek, mindig odafigyelnek arra, hogy az étel az asztalon friss és természetes eredetű legyen. A természetüknek köszönhetően imádják az édességeket, minden formájában.

Forrás:www.asztro-show.hu

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés