Bejelentkezés

Finom ételekkel várják a sportolókat Szocsiban

Salsa -SzocsiSalsa -Szocsi

Egzotikus ételekre nem kell számítaniuk a szocsi téli olimpián részt vevő sportolóknak, a szájízüknek megfelelően fognak nekik főzni - nyilatkozta  a lifenews orosz hírtelevíziónak a játékok tíz séfjének egyike.

A sportolóknak ajátékok ideje alatt a versenyekre kell összpontosítaniuk és nem arra, hogy mit ettek például délben, ezért ínyencségeket nem tálalnak fel - mondta Igor Golubjev, az oroszországi Tatárföldön lévő Naberezsnije Cselni nevű városból származó konyhafőnök. Azt is elárulta, hogy a nyitóünnepséget követő vacsorán svédasztal várja a meghívottakat, hiszen 5 ezer embert nehéz egyszerre asztalhoz ültetni.

A nyitófogadás menüje gazdag választékot takar. Lesznek húsos, halas fogások, de sajtos, zöldséges, gyümölcsös tálakból is válogathatnak a vendégek. Az Oroszországban szinte kötelező sztolicsnij, és olivier saláták sem maradnak el, s többféle levest is kínálnak majd.A készülődést egy héttel a szocsi téli olimpia február 7-i megnyitása előtt megkezdik.Golubjev és csapata a játékok alatt különböző zöldséges salátákkal, marha-, és csirkehúsos ételekkel várja majd a sportolókat. Az édességek között pedig biztosan a menü része lesz a cheescake, azaz a sajttorta és a tiramisu.
Az orosz konyhafőnök nagy szerencsének tartja, hogy bekerült a téli olimpia séfjei közé, de mint elmondta, ezt annak köszönheti, hogy karrierje során világhírű külföldi séfek keze alatt tökéletesítette Oroszországban megszerzett tudását.

Orosz hússalátaOrosz hússaláta

 

 

 

 

 

 

 

Forrás:MTI

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés