Bejelentkezés

PurPur,újfajta kenyér ősi gabonafajtából..

Az évszázadokon keresztül elfeledett és nem továbbnemesített purpur búza csak most fedte fel titkát, úgy különleges színével és történetével, mint értékes tartalmával. A teljes kiőrlésű kenyérben életre kel az erős-fűszeres íz, hosszan tartó frissesség és a természetes antocián hatás. Ízletes és egészséges.

A hosszú-hosszú időn keresztül szinte elfelejtett bíbor színű búza napjainkban valódi reneszánszát éli meg, mivel a bíbor színű búzaszemek legnagyobb titka markáns színe ellenére mindeddig rejtett volt: a természetes antociánok, melyek a növény tartalmának "másodlagos anyagait" képezik, ebben a régi gabonaféleségben jelentősen magasabb mértékben találhatók meg, mint a szokásos búzákban. Arányuk a bíbor színű búzában több mint tízszer magasabb a hagyományos búzákhoz képest. Az orvostudomány ezeknek az antociánoknak ez idő szerint nagyon nagy figyelmet szentel, mivel azok lekötik a szabad gyököket, sőt a sejtek védelméhez és a rákos megbetegedések megelőzéséhez is hozzásegítenek.*A fogyasztók ezeket a tulajdonságokat annál is inkább értékelik, mivel a bíbor színű búzából készült kenyér és sütemény a különleges íze miatt is kitűnik. A bíbor színű búza tápláló és zamatos, és a belőle készült teljes kiőrlésű kenyérben ízletesen kiegészül teljes kiőrlésű rozsliszttel, napraforgómaggal, tökmaggal és dióval. A PurPur-kenyér ezen kívül hosszú eltarthatósága miatt is nagyon kedvelt. Ilyen mértékű zaftosságot eddig nem ismertünk a teljes kiőrlésű kenyereknél. Még két nappal később is olyan friss, mintha most került volna ki a kemencéből.

PURPUR HATÁS

A bíbor szín különleges tartalmat jelez. Az antocián (anthos=virág, cyanos= kék), mely a purpur búza héjszerkezetében található, a kenyérnek különleges színű ismertetőjegyet kölcsönöz. Az antociánt a "másodlagos növényi anyagok" csoportjába sorolják, melyek javára írnak az emberi testre ható sok pozitív tulajdonságot. Az antocián tartalom a purpur búzában hozzávetőleg 10 szer magasabb, mint a hagyományos kenyérlisztben.

Az antocián szolgálja a természetes sejtvédelmet, mivel ez antioxidativ hatású és az ártalmas szabad gyököket leköti.

Forrás: http://www.purpurkenyer.hu/

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés