Bejelentkezés

Tokió a világ gasztronómiai fővárosa...

Továbbra is Tokióban van a világ legtöbb három Michelin-csillagos étterem - derült ki a japán fővárosról kedden megjelent legfrissebb kalauzból, amely ugyan a tavalyi 14 helyett csak 13 helynek ítélte oda a legmagasabb besorolást, Tokió azonban így is lekörözi a többi metropoliszt. A távol-keleti ország fővárosa már ötödik éve szorítja maga mögé Párizst, amelynek jelenleg tíz három Michelin-csillagos étterme van.

A tokiói Michelin-kalauz étteremlistájának élén ezúttal is a japán konyha kivételesnek ítélt szentélyei találhatók, kivételt csak két francia étterem, a Joel Robuchon és a Quintessence képez.

Az egyetlen hely, amely kiesett a háromcsillagos éttermek köréből, a tempura ételeiről híres Nanachome Kyoboshi, amelynek - legalábbis egy időre - be kell érnie két csillaggal.

A Tokiót, Jokohamát és Sonan partvidéki területeit magában foglaló 2014-es kalauzban megőrizte viszont legmagasabb besorolását Fudzsiszava város Koan nevű étterme, amely mintegy 45 kilométerre fekszik a fővárostól.

Ötvenöt a kétcsillagos éttermek száma, ez kettővel több a 2013-as évinél. Egy Michelin-csillagos helyből 175 szerepel a kötetben, vagyis ugyanannyi, mint idén.

A japán főváros és vonzáskörzete éttermeiről hét éve jelent meg az első kalauz, amely a hozzávetőleg 30 millió helyi lakos mellett a Japánba érkező turistáknak szolgál elsősorban hasznos információkkal.

A Michelin világszerte 160 ezer étterem besorolását végzi el évente megjelenő kiadványaiban.

MTI.

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés