Bejelentkezés

Őszi gasztronómiai séták ínyenceknek...

A gyorsételek, a kínai és a kóser konyha, a legjobb borok, a kávék és Krúdy kocsmáinak világába kalauzolják el a gasztronómia iránt elkötelezett és a főváros legendáira kíváncsi érdeklődőket a Hosszúlépés csapatának őszi sétái.

A "streetfood" programon október 18-án a gyorsan fogyasztható és szállítható utcai ételeket kínáló büféket, bárokat és bisztrókat, valamint a gyorséttermek kultúráját és múltját mutatja be Fűszeres Eszter gasztroblogger, a túra vezetője - adta hírül a Hosszúlépés közleménye.
A néhai budai borvidék rég elfeledett színtereire kíváncsiakat a Borászbástya című programra várják október 19-én; a séta a budai Váron és a Tabánon át a Gellérthegy rejtett zugaiba vezet, ahol fény derül arra, hogy mi a csiger, hol éltek a "kutya rácok", hogyan hamisították az ősök a borokat és hogyan igyekezett életben maradni a budai Grinzing a filoxéra kártevő pusztítása után. A sétát Magyar Kornélia borblogger vezeti.
A november 2-i Egy falat Kína című sétán a kínai konyha különleges ízvilága mellett a keleti gyógyászattal, a kínai teákkal, sőt Petőfi kínai népszerűségének történetével is megismerkedhetnek a résztvevők Csontos Sára ázsiai gasztroszakértő segítségével, a kocsmakultúra és az irodalom iránt érdeklődőket pedig az október 26-i, Krúdy-fröccs sétára várják, amelyen Krúdy Gyula legkedvesebb kiskocsmáit és Óbuda építészeti érdekességeit látogathatják végig a résztvevők Koniorczyk Bori urbanista vezetésével.
Kóser Budapest címmel november 10-én a zsidó konyha egyedi világába kalauzolja a látogatókat Fűszeres Eszter, aki a VII. kerületben valaha virágzott kóser élet emlékeit is bemutatja. A séta résztvevői felkeresnek egykori húsüzemeket, éttermeket, pékségeket, miközben megismerhetik a sólet készítésének fortélyait, számos vallási előírást és érdekességet is.
Ahogyan az étkezésből, egy jó gasztronómiai összeállításból sem maradhat ki a kávé, így a szervezők október 27-én a Talpig feketében című sétán a budapesti kávékultúra nyomába erednek és felfedezik a déli belváros, a Ferencváros, a Kiskörút és a belváros hajdani kávéházait, mesélnek a törzsközönséget alkotó irodalmárokról, művészekről és örömlányokról is. A sétát Saly Noémi várostörténész vezeti.
A programokról részletesen a www.hosszulepes.org oldalon lehet tájékozódni.

MTI


Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés