Bejelentkezés

Megnyílt a Baltazár a várban...

A Zsidai család legújabb gasztronómiai kalandja - a Pierrot, a 21, a Pest-Buda, a Spíler és az ÉS után - a Baltazár egy űrt tölt ki Budapest életében: egy gasztronómiai élményközpont nyílt,  luxus boutique hotellel kiegészülve.

 

Az Országház utcában megnyílt Baltazár törzshely egy életérzésre, a hagyományos éttermi formalitásoktól és működéstől elszakadva, ahova bárki betérhet reggelire, ebédre, vacsorára, nassolni vagy csak egy italra, a napos teraszt élvezni.
„Hangulatos macskaköves terasz, vidám, játékos légkör, vagány design, gourmet street food, faszén grill, őszinte, autentikus alapanyagok és főleg a Kárpát Medence legizgalmasabb borai. Borbárunkban és Terra Hungarica borszaküzletünkben több mint 300 tétel található a legjelentősebb autentikus borok közül.” – foglalta össze a Baltazár gasztronómiai kínálatát Zsidai Zoltán Roy tulajdonos.
A konyhát Litauszki Zsolt, a Zsidai éttermek kreatív séfje vezeti, a fogások őszinte és hiteles alapanyagokból állnak össze, melyeket a kézzel készített Josper faszén grillben készít Zsolt és csapata.

Ami a húsokat illeti: az amerikai USDA Prime- és szárazon érlelt osztrák marha kevésbé ismert, ám legizgalmasabb részeit használják, a szárazon érlelt duroc sertéshús Stájerországból, a duroc sertés Magyarországról érkezik, a kacsamáj és –comb Békés megyéből származik, a szabadtartású csirkét pedig kimondottan számukra tenyészti egy kis zalai családi gazdaság. Mindezek mellé csak házi készítésű szószokat és lekvárokat használnak.
Borbárjuk 300 tételt kínál, elsősorban a Kárpát-medence régióiból, a bárban a világ legextrább gin-jeiből találni széles választékot. A Balazárhoz tartozik egy 11 szobás, a tulajdonos megfogalmazása szerint „smart luxury boutique hotel” is.

Forrás:http://www.turizmus.com

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés