Bejelentkezés

Puncsok,forró italok,hideg téli estékre....

Régi angol puncs

Hozzávalók 6 személyre: 4 db citrom, 4 db narancs, 112 dkg cukor, 11 dl víz, 7 dl vörösbor (pl. Cabernet vagy Pinot Noir), 7 dl rum.
Elkészítés: Az egy kiló tizenkét deka cukrot egy liter egy deci vízzel, a két citrom és két narancs vékonyan levágott héjával sziruppá főzzük. Ha kész, hozzákeverünk egy üveg rumot és ugyanennyi testes vörösbort. Hozzáadjuk a négy narancs és a négy citrom levét, majd legalább fél órát forraljuk nagyon lassú tűzön. Leszűrjük és forrón tálaljuk.

Angol konyakpuncs

Hozzávalók 3-4 személyre: 2,5 dl konyak, 1 narancs leve és héja, 10 dkg cukor, 0,5 l víz, őrölt szegfűbors, őrölt fahéj.

Elkészítés: Fél liter vízben elkeverjük egy narancs kicsavart levét, hozzáadjuk a vékonyan lehámozott héját, belekeverünk 10 dkg cukrot és föltesszük melegedni. Ha már jó forró és a cukor is elolvadt benne, leszűrjük. Hozzáöntünk 2,5 dl konyakot, ízlés szerint szegfűborssal, fahéjjal fűszerezzük, és lefedve 15 percig állni hagyjuk. Melegen tálaljuk.


Francia konyakpuncs

Hozzávalók 6 személyre: 3,5 dl bordói (vagy más testes vörösbor), 1,8 dl konyak, 0,5 l víz, egész fahéj, 1 citrom héja, 3 evőkanál cukor, szegfűbors.

Elkészítés: Egy citrom héját spirálformában vékonyan levágjuk, fél liter vízben egy-két darab egész fahéjjal, néhány szem szegfűborssal és 3 evőkanál cukorral 10-15 percig főzzük. Hozzáadunk 3,5 dl bordóit, jól felmelegítjük, de nem forraljuk. Puncsospoharakba szűrjük és adagonként 3 cl (1 stampedli) konyakot hozzáöntve azonnal tálaljuk.


Tejszínes konyakpuncs

Hozzávalók személyenként: 1 tojássárgája, 2 cl konyak, 2 cl tejszín, 2 cl kakaó krémlikőr, kakaópor.

Elkészítés: Forró vízfürdőben habosra keverünk személyenként 1 tojássárgáját 2 cl konyakkal, majd állandó keverés mellett hozzáadunk 2 cl tejszínt és végül 2 cl kakaólikőrt. Melegen koktélospoharakba töltjük és kakaóporral megszórva tálaljuk.


Brandypuncs

Hozzávalók személyenként: 3 cl konyak, 2 cl curacao (narancslikőr), 1 mokkáskanál porcukor, 1 mokkáskanál citromlé, 1 citromkarika, forró víz.

Elkészítés: Egy-egy grogospohárban (kb. 1-1,5 dl űrtartalmú, vastag falú, talpas pohár) összekeverünk 1 mokkáskanálnyi citromlevet ugyanennyi porcukorral, hozzáöntünk 2 cl curacaot (vigyázat, nem blue curacaot, hanem színtelent), 3 cl (1 stampedli) konyakot és jól összekeverjük. Felöntjük annyi forró vízzel, hogy a pohár háromnegyedéig érjen, és egy-egy citromkarikával díszítve azonnal tálaljuk.


Clarette puncs

Hozzávalók személyenként: 3 cl konyak, 3 cl curacao, 1 dl száraz vörösbor, 1 mokkáskanál citromlé, 1 teáskanál porcukor, reszelt szerecsendió, 1 citromkarika, forró víz.

Elkészítés: Egy lábosban keverjünk össze személyenként 1 dl száraz vörösbort 1 mokkáskanál citromlével, 1 teáskanál porcukorral, 3 cl konyakkal, ugyanennyi curacaoval és csipetnyi reszelt szerecsendióval. Keverjük össze jó alaposan, majd töltsük 2,5 decis csészékbe vagy poharakba és öntsük fel a szokásos mennyiségű forró vízzel. Egy-egy citromkarikával díszítve tálaljuk.


Tiroli puncs

Hozzávalók személyenként: 1,5 dl vörösbor, 1 dl ánizspálinka, 10 dkg cukor, szegfűbors, 1 db citrom, 1,5 dl víz.

Elkészítés: Alaposan megmosunk, és vékonyan meghámozunk egy citromot. A levét kifacsarjuk, és a héjával együtt, valamint 10 dkg cukorral, 1,5 dl vízzel elkeverve, tetszés szerint szegfűborssal fűszerezve felforraljuk, és 30 percig főzzük. Ekkor hozzáöntjük az 1,5 dl vörösbort és az 1 dl ánizspálinkát. Újra felmelegítjük, de nem forraljuk. Kiemeljük belőle a fűszereket és forrón tálaljuk.
Bajor puncs

Hozzávalók személyenként: 1,5 dl vörösbor, 6 dkg cukor, 1/2 db citrom, 1 dl víz.

Elkészítés: Összekeverjük a cukrot a vörösborral és a citrom levével. Hozzáadjuk a vékonyan lehámozott és finomra vágott citromhéjat és a vizet. Kis lángon felforraljuk, leszűrjük és azonnal tálaljuk.


Nürnbergi puncs

Hozzávalók személyenként: 1,5 dl vörösbor, 3 cl ánizspálinka, 5 dkg cukor, 1/2 db narancs, 1 dl víz.

Elkészítés: Feltesszük melegedni a vizet, beletesszük a cukrot, a narancs levét és az előzőleg megmosott, vékonyan lehámozott és finomra vágott héját, majd felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk az ánizspálinkát és a vörösbort. Újramelegítjük, de már nem forraljuk. Előmelegített poharakban, forrón tálaljuk.


Szilveszteri puncs

Hozzávalók személyenként: 2 dl fehérbor, 1 dl víz, 3 cl rum, 2 evőkanál cukor, 1 db tojássárgája, szegfűszeg, reszelt citromhéj.

Elkészítés: Csészénként 2 dl fehérbort öntsünk össze 1 dl vízzel, adjunk hozzá 1 evőkanál cukrot, késhegynyi reszelt citromhéjat és pár szem szegfűszeget. Forraljuk fel, és lefedve jó 15-20 percig hagyjuk állni, majd szűrjük le. Ha kihűlt, melegítsük újra. Amíg a forralt bor áll, keverjünk habosra személyenként 1 tojássárgáját 1 evőkanál cukorral, és állandó keverés mellett öntsük rá az újramelegített bort. Habverővel addig verjük, míg sűrű, krémszerű nem lesz. Ezután öntsünk hozzá 3 cl (1 stampedli) rumot és azonnal tálaljuk.


Éjféli puncs

Hozzávalók személyenként: 2 cl mandulalikőr, 1 dl rum, 0,5 dl konyak, 5 dkg cukor,  néhány csepp citromlé, egy fél narancs leve és héja, 1,5 dl víz.

Elkészítés: A vizet föltesszük melegedni, s ha már forrni kezd, beledobjuk a vékonyan lehámozott narancshéjat, belecsavarjuk a fél narancs levét, hozzáadunk még pár csepp citromlét, és végül belekeverünk 5 dkg cukrot. Amikor a cukor felolvad, hozzáöntjük a rumot, a konyakot, a mandulalikőrt. Forrón tálaljuk.


Jó éjszakát! - puncs

Hozzávalók személyenként: 1 pohár sör, 1 db tojás, teáskanálnyi cukor, csipetnyi fahéj, teáskanálnyi citromlé, darabka citromhéj.

Elkészítés: Szétválasztjuk a tojást. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a citromlevet, a tojássárgáját és egy nagy pohárba tesszük. Felmelegítjük a sört a citromhéjdarabkával, és forrón a habra öntjük. Őrölt fahéjjal is megszórhatjuk. Jó éjszakát!


Tokaji puncs

Hozzávalók 4 személyre: 1 palack félédes tokaji bor (szamorodni), 1 nagy grépfrút, cukor, ízlés szerint.

Elkészítés: Összekeverjük a tokajit a grépfrút levével, ízlés szerint cukrozzuk, és egy napig állni hagyjuk. Másnap leszűrjük, és forráspontig melegítjük, de nem forraljuk. Azonnal tálaljuk.


Ánizsos vörösborpuncs

Hozzávalók személyenként: 2 dl vörösbor, 2 cl ánizspálinka, 1 db tojássárgája, 8 dkg cukor, pár csepp citromlé, darabka vaníliarúd.

Elkészítés: A 2 dl vörösborhoz hozzáadjuk a 8 dkg cukrot, pár csepp citromlével és egy darabka vaníliarúddal ízesítve melegítjük. Belekeverjük a tojássárgáját, és nagy lángon addig hevítjük, míg hab képződik a tetején. Ekkor hozzáöntünk egy öntet ánizspálinkát, felkeverjük és tálaljuk.


Borpancs-puncs

Hozzávalók személyenként: 2 dl vörösbor, 0,5 dl fehérbor, 0,5 dl konyak, 1 csésze, forró tea, 1 db citromkarika, 2 db kockacukor.

Elkészítés: Elkészítjük a teát, még forrón hozzáadjuk a vörösbort, a fehérbort és a konyakot. Két kockacukrot helyezünk a pohár aljára, és az előzőleg felhevített, de nem forralt borpancsot ráöntjük. Citromkarikával díszítve tálaljuk.


Gyümölcspuncs

Hozzávalók 6 személyre: 1 db citrom, 2 db narancs, 4-5 evőkanál cukor, 2 üveg (2X7 dl) fehérbor, 2,5 dl víz, idénygyümölcs vagy fagylalt.

Elkészítés: Vékonyan meghámozzuk a citromot és a narancsot. A gyümölcsök levét kifacsarjuk és összekeverjük 4-5 evőkanál cukorral, 2,5 dl vízzel és 2 üveg fehérborral. Beletesszük a citrom és a narancsok héját is, majd fehér textilszalvétával letakarjuk, és 3 órát állni hagyjuk. Ez után felmelegítjük vigyázva, hogy ne forrjon fel. A citrom- és a narancshéjat eltávolítjuk, és jégbe hűtött gyümölcsökre vagy fagylaltgombócokra öntve tálaljuk. Különleges csemege.


Almapuncs

Hozzávalók személyenként: 2 evőkanál calvados (almapálinka), 1,5 dl almalé, 1 evőkanál citromlé, 1 mokkáskanál cukor, 1 mokkáskanál fekete tea, forró víz, citromhéj, fahéj, menta, ánizs.

Elkészítés: Mokkáskanálnyi fekete teára ráöntünk fél deci forró vizet, négy percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Hozzáadunk két evőkanál calvadost, 1,5 dl almalevet, mokkáskanálnyi cukrot, egy evőkanál citromlevet és ízlés szerint citromhéjat, fahéjat, mentát, ánizst. Felmelegítjük, de nem forraljuk. Tálalás előtt átszűrjük, és forrón kínáljuk.


Ananászpuncs

Hozzávalók 4 személyre: 0,5 dl ananászlé, 0,5 kg cukor, 2 dl rum, 1 üvegnyi pezsgő, 1 üveg száraz fehérbor, 1 l víz, 2 karika ananász, kókuszreszelék.

Elkészítés: A vizet a cukorral főni tesszük, hozzáadjuk a pezsgőt, a bort és a rumot, és minimális hőmérsékleten kb. 1 órát melegítjük. Ügyeljünk, hogy ne forrjon fel, és néha keverjük meg, hogy a cukor egyenletesen olvadjon. Egy óra múltán adjuk hozzá az ananászlét, és hevítsük föl szinte a forrpontig. Közben vagdaljuk fel az ananászkarikákat kis darabokra. Öblös poharakban tálaljuk az ananászdarabkákat hozzáadva és a tetejét kókuszreszelékkel megszórva. (Ez utóbbit el is hagyhatjuk.)


Forró csipkepuncs

Hozzávalók személyenként: 2,5 dl tea, 0,5-1 dl csipkeszörp, 1/2 db citrom, 1/2 db narancs, 1 evőkanál méz, ízlés szerint vaníliás cukor.

Elkészítés: Hagyományos módon teát készítünk, hozzáadjuk csészénként egy fél citrom és egy fél narancs kicsavart levét, belekeverünk egy evőkanál mézet, a csipkeszörpöt, és ha nem elég édes, ízlés szerint egy kevés vaníliás cukrot. Narancshéjjal díszítve, forrón tálaljuk.


Narancspuncs

Hozzávalók személyenként: 1 dl vörösbor, 0,5 dl narancslé, 3-4 evőkanál curacao (narancslikőr), 0,5 dl víz.

Elkészítés: Összeöntünk egy edénybe egy dl vörösbort, fél dl vizet és felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverünk fél dl narancslét és 3-4 evőkanál színtelen curacaot és azonnal tálaljuk.


Narancsos ánizspuncs

Hozzávalók személyenként: 2 dl ánizspálinka (pernod, ouzo, mastica vagy arrak), 3 cl narancslikőr, 1 db citrom, 1 dl citromlé, 1 teáskanál cukor.

Elkészítés: Az 1 dl citromlében feloldjuk a teáskanálnyi cukrot, hozzáadunk 3 cl (1 stampedli) narancslikőrt és 2 dl ánizspálinkát, majd tűzre tesszük melegedni, de nem főzzük. A citromot megmossuk, karikára szeleteljük, és egy-egy karikát teszünk minden pohár aljára. Erre öntjük a forró puncsot és azonnal tálaljuk.


Narancsos whiskypuncs

Hozzávalók személyenként: 5 evőkanál whisky, 2-3 evőkanál narancslé, 1 teáskanál mazsola, 1-1 citrom- és narancskarika, 1,25 dl víz, 1 teáskanál cukor.

Elkészítés: Egy narancs- és egy citromkarikát félbe vágunk, 1,25 dl vízzel, 5 evőkanál whiskyvel, 2-3 evőkanál narancslével, egy teáskanál mazsolával és egy teáskanál cukorral összekeverve forrásig hevítünk. Takaréklángon 5 percig főzzük, és szűrés nélkül, forrón tálaljuk.


Ribizli-puncs

Hozzávalók 6 személyre: 7 dl száraz fehérbor, 1 dl fehér rum, 1 dl feketeribizli-likőr (Créme de Cassis), forró víz.

Elkészítés: Egy üveg száraz fehérbort összekeverünk egy dl fehér rummal és egy dl ribizlilikőrrel. Forráspontig hevítjük, vigyázva, hogy ne forrjon. Ízlés szerint hígíthatjuk forró vízzel. Előmelegített poharakban tálaljuk.


Teapuncs

Hozzávalók személyenként: 3 cl rum, 3 cl konyak, 1 teáskanál porcukor, 1 mokkáskanál citromlé, 2-3 dl forró, erős fekete tea.

Elkészítés: A rumot és a konyakot összekeverjük a porcukorral és a citromlével, majd lassú tűzön melegíteni kezdjük. A tűzről levéve gyújtsuk meg. Amikor az utolsó lángok is ellobbantak, öntsük fel annyi erős fekete teával, hogy minden csésze háromnegyedéig legyen tele. Forrón tálaljuk.


Alkoholmentes teapuncs

Hozzávalók 4 személyre: 1 l csipkebogyótea (Hagebuttentee), 10 dkg cukor, 1 db citrom, 4 db szegfűszeg, 1-2 fahéjdarab, 10 dkg mazsola.

Elkészítés: Első lépésben elkészítünk 1 liter Hagebuttentee-t (csipketeát). A kész teához hozzáadunk 10 dkg cukrot, egy fél citrom reszelt héját, 4 szem szegfűszeget és 1-2 darabka fahéjat. Az egészet együtt felfőzzük, majd belecsepegtetünk hét csepp citromlét, hozzáadjuk a 10 dkg mazsolát, és tovább főzzük. Puncsos poharakban, forrón tálaljuk, vékony citromkarikával díszítve.


Vörösboros teapuncs

Hozzávalók 4 személyre: 0,5 l erős tea, 0,5 l vörösbor, 1 dl rum, 2 db narancs, 7,5 dkg cukor, darabka fahéj.

Elkészítés: Fél liter erős teát készítünk, leszűrjük, hozzáadunk fél liter vörösbort, egy narancs vékonyan lehámozott héját, két narancs levét, 7,5 dkg cukrot és egy dl rumot. Darabka fahéjjal ízesítve felforraljuk, és 5 percet főzzük, majd leszűrjük és forrón tálaljuk.


Narancsos teapuncs

Hozzávalók személyenként: 2,5 dl erős fekete tea, 1/2 db narancs, 1/2 db citrom, cukor, ízlés szerint.

Elkészítés: Erős fekete teát készítünk és leszűrjük. Belecsavarjuk csészénként egy fél citrom és egy fél narancs levét, ízlés szerint cukrozzuk, és spirálra vágott narancshéjjal díszítve tálaljuk.


Habos teapuncs

Hozzávalók 4 személyre: 3 teáskanál fekete tea, 25 dkg kockacukor, 8 cl rum, 1 dl habtejszín, 5 dl víz.

Elkészítés: Egy teáskannát forró vízzel kiöblítünk, beletesszük a tealeveleket, és 1-2 perc múlva leforrázzuk 5 dl vízzel. Öt percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, és melegen tartjuk. A csészékbe rakunk néhány szem kockacukrot és meglocsoljuk rummal. A forró teával felöntjük, és minden csészébe 1-2 kanál keményre vert tejszínhabot teszünk. Ne keverjük fel, a forró puncsot a vastag tejszínhabtakaró alól igyuk ki.


Teapuncs fehérborral

Hozzávalók 4 személyre: 3 teáskanál fekete tea, 2,5 dl fehérbor, 2,5 dl víz, 25 dkg kockacukor, 8 cl rum, 1 dl habtejszín, kevés őrölt fahéj.

Elkészítés: Ugyanúgy készül, mint a habos teapuncs, azzal a különbséggel, hogy a tealeveleket negyedliternyi forró vízzel forrázzuk le, és miután leszűrtük, ugyanannyi forró fehérbort keverünk hozzá. Tálaláskor a tejszínhab tetejére csipetnyi őrölt fahéjat szórunk.


Mentolos teapuncs

Hozzávalók 4 személyre: 3 teáskanál fekete tea, 5 dl víz, 20 dkg kockacukor, 8 cl mentalikőr, 1 dl habtejszín, parányi őrölt gyömbér.

Elkészítés: A habos teapuncsnál leírtak szerint elkészítjük a teát. A csészékbe osztott kockacukrot mentalikőrrel meglocsoljuk, majd felengedjük a forró teával. Minden csésze tetejére tejszínhabsapkát teszünk, és megszórjuk parányi őrölt gyömbérrel.


Autóspuncs

Hozzávalók személyenként: 2,5 dl erős fekete tea, 1 evőkanál ribizliszörp, 1 db narancs, 2 evőkanál citromlé, 2,5 dkg cukor, kevés fahéj és fehér bors.

Elkészítés: Erős fekete teát készítünk, leszűrjük, majd hozzáadjuk csészénként egy narancs kicsavart levét, két evőkanál citromlét, egy evőkanál ribizliszörpöt, 2,5 dkg cukrot, ízlés szerint fűszerezzük fahéjjal és fehér borssal. Kis lángon addig melegítjük, míg a cukor el nem olvad, majd leszűrjük és forrón tálaljuk.


Tejszínes kávépuncs

Hozzávalók személyenként: 0,5 dl tejszín, 1 csésze presszókávé, 1 csészényi forró víz (vagy hosszú, ún. "német" kávé), 1 teáskanál cukor, 3 cl rum, kakaópor a díszítéshez.

Elkészítés: Személyenként lefőzünk egy csésze hagyományos feketekávét és feleresztjük ugyanannyi forró vízzel. (Ha van kávéautomatánk, abban könnyen elkészíthetjük a szükséges mennyiségű, hosszú lére eresztett - és ez által természetesen gyengébb - német típusú kávét.) Egy edényben csészénként 0,5 dl tejszínt összekeverünk 1 teáskanál cukorral és 3 cl barna rummal. A keveréket lassan melegítjük, és közben habverővel félkeményre verjük. Ekkor hozzáöntjük a már kész kávét, tetejére kakaóport szórunk és azonnal, lehetőleg előmelegített csészékben tálaljuk. Ötletesebb a tálalás, ha minden csésze kávépuncsba egy gombóc vanília-, puncs- vagy csokoládéparfét teszünk.


Tojáspuncs almalével

Hozzávalók 4 személyre: 2 db tojás, 1/2 db citrom lereszelt héja, 3,5 dl almalé, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál barna cukor.

Elkészítés: Az egész tojásokat feltörjük és habüstbe, vagy zománcozott lábasba tesszük. A cukorral és a lereszelt citromhéjjal együtt kikeverjük, és az almalét fokozatosan hozzáöntjük. Közepes hőmérsékletnél habverővel addig verjük, míg a habos massza kétszeresére növekszik. Azonnal poharakba töltjük, és tetejére csipetnyi barna cukrot szórunk.


Tojáspuncs fehérborral

Hozzávalók 4 személyre: 2 db tojás, 1/2 db citrom, 3,5 dl könnyű fehérbor, 3 evőkanál kristálycukor, teáskanálnyi őrölt fahéj.

Elkészítés:

A tojásokat a citrom levével, lereszelt héjával és a cukorral habosra keverjük, felengedjük a borral és lassú tűzön, habverővel állandóan kevergetve addig verjük, míg a habos massza a duplájára szaporodik, és jól felforrósodik. (Forralni nem szabad!) Azonnal poharakba töltjük, és a tetejét csipetnyi fahéjjal megszórva tálaljuk. Tojáspuncs piros gyümölcsborral Ugyanúgy készül, mint az előző recept, csak a fehérbor helyett meggy- vagy ribizlibort használunk.


Tojáspuncs rummal

Hozzávalók 4 személyre: 2 db tojás, 2 evőkanál cukor, 1/2 db citrom leve, 2,5 dl forró víz, 1 dl erős rum.

Elkészítés: A tojásokat a cukorral és a citromlével habosra keverjük, felengedjük a rummal és a forró vízzel, majd habos masszává verjük. Poharakba töltjük, és forrón kínáljuk.


Mexikói csokoládépuncs

Hozzávalók 4 személyre: 2-3 dl habtejszín, 7,5 dkg keserű csokoládé, 0,5 l tej, 4 db tojás, 1-2 cl keserű likőr (Bitter vagy Unicum), 5 evőkanál víz, őrölt fahéj.

Elkészítés: Egy edényben összekeverünk 1,25 dl tejszínt, fél liter tejet, 7,5 dkg keserű csokoládét apró darabokra tördelve és egy kevés keserű likőrt. Állandóan kevergetve, hogy a csokoládé egyenletesen olvadjon, felmelegítjük, és simára keverjük. Fölverjük a 4 tojást 5 evőkanál vízzel, és a forró folyadékhoz adjuk, közben folyamatosan keverjük, hogy össze ne csomósodjon. Habosra főzzük, csészékbe öntjük, tetejét tejszínhabbal díszítjük és fahéjjal megszórva tálaljuk.


Ánizsos tojáspuncs

Hozzávalók 4 személyre: 3 egész tojás, 2 tojássárgája, 1,5 dl ánizspálinka, 3,5 dl fehérbor, 0,5 l víz, 1 db narancs, 1 db citrom, 30 dkg cukor.

Elkészítés: Vízfürdőben habverővel kikeverjük a 3 egész tojást és a 2 tojássárgáját 30 dkg cukorral, a 3,5 dl fehérborral és a fél liter vízzel. Hozzáadjuk a narancs és a citrom kicsavart levét és végül az 1,5 dl ánizspálinkát. Állandó keverés mellett, nagy lángon melegítjük és forrón tálaljuk.


Puncssodó

Hozzávalók 2 személyre: 3 egész tojás, 3 tojássárgája, 3 dl fehérbor, 12,5 dkg cukor, reszelt citromhéj.

Elkészítés: Habosra keverjük az egész tojásokat és a sárgákat, hozzáadjuk a cukrot, alaposan kikeverjük, majd apránként beledolgozzuk a 3 dl fehérbort. Állandó keverés mellett melegítjük, de nem főzzük. Csészékben tálaljuk, reszelt citromhéjjal megszórva kínáljuk.

Forrás:Borbély László

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés